reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Bać się nie będę, pewnie dostanę Eutyrox, w pierwszej ciąży go właśnie przyjmowałam, ale wtedy dopiero w ciąży wyszła lekka niedoczynność i lekarz tłumaczył, że właśnie spowodowana ciążą więc nawet do głowy mi nie przyszło, żeby zbadać to wcześniej, ale jakoś mnie nagle olśniło i postanowiłam to sprawdzić no i masz babo placek... także już wiem, że czeka nas jeszcze kilka miesięcy starań, ale przynajmniej znam winowajcę :)

reklama
Olaa jeśli chodzi o torbiele to pojawiąją się nawet w jednym cyklu. Ja mam niestety skłonność do torbieli na jednym jajniku i teraz własnie biorę anty aby uspokoić jajnik i żeby torbiel zszedł (swoją droga już go nie ma bo miałam kontrolę). Zastanawiałam się właśnie nad robieniem jakiejś przerwy ale zobaczę jak to będzie :)

Co do serduszka dziewczyny to dowiedziawszy sie o ciazy w 6tyg jakos poszlam do faceta i mowil ze nic nie widzi hehehehe ...za tydzien mialam wizyte juz u mojej co mnie potem prowadzila..i juz serce bilo w 7tyg . za szybko do Gina laski chodza i to je stresuje szczegolnie kiedy porownuje sid do kogos i innego.. Pozatym mialam plamienia brunatno czerwone czasami i poszlam w 4miesiacu na l4 ..no nie szlo chociazby stac. Czy siedziec bo mialam taka mozliwosc w pracy bo brzuch napierdzielal.potem szpital i ok 5 miesiaca wszystko ustalo... Z corka akurat bylam w Pl jak bylam w 8tyg i bilo serduszko ale jak bylo wczesniej to nie wiem.. Inna ciaza.tu robią pierwsze usg w 12 tyg podajze jak dobrze pamiętam..
Takze sie naczekam

W ogole malo wiedzaca we wczesniejszych ciazach bylam... Hormony ... Itp ... Nie myslalam O tym kompletnie..nie wiedzialam co jak dlaczegonpo co. Jedynym moim zmartwieniem bylo..by dziecko urodzilo sie zdrowe a teraz w tej 3 to chyba tez zbzikuje ... Ale postaram sie nie

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Zrobiłam właśnie test owulacyjny, no i jest pozytywny. I co teraz,czekać te 12h? :-) bo zgłupiałam... :-D

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Onaonaona prawda to co piszesz... tak sobie poczytalam o tych serduszkach i juz spokojnie czekam i mysle ze za 2 tyg na wizycie uslysze. Balam sie pustego jaja bo taki przypadek mialam 2 lata temu no ale skoro w jaju jes 2mm zarodek to puste nie jest. Kobieta przy usg zapytala czy jestem pewna obliczen co do zajscia w ciaze a ja powiedzialam ze tak, wtedy az mnie dreszcz przeszedl bo mialam wspomnienie przed oczami jak mi powoedzieli ze nic nie ma wlasnie w pazdzierniku 2015... ale teraz kobieta powoedziala ze z dat wychodzi 6 tydz a z usg 5, trzeba poczekac 2 tyg. Licze na to ze bedzie dobrze. A jesli nie to tez dam rade... tyle juz za mna doswiadczenia.

Trzymajcie sie i dziekuje wszystkim za kciuki :)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochałabym sie dzis...podane komorka uwalnia sie do 36h takze moze byc wczesniej
I upeewnilabym sie czy byl ten wyrzut testem w nastepny dzien .. Kreska powinna zbladnac

Kari poataraj sie prosze nie myslec o tym najgorszym a trzymaj sie nadzieji ze bedzie dobrze..czas na stres i zamartwianie w niczym nie pomoze.. Wiem jakie to trudne szczegolnie ze juz tyle przeszlas ..i nic nienkest przesadzone .. Widziala zarodek a na reszte potrzeba czasu takze mocno trzymam kciuki !

Ostatnia edycja:
Pewnie :) swoją drogą to też dostałam bromergon jakieś dwa miesiące temu, chociaż moja prolaktyna niby była w normie jak ją badałam w marcu, a teraz po prawie tych dwóch miesiącach przyjmowania leku nagle wzrosła do 27 także nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, chociaż w marcu robiłam badania na samym początku cyklu a teraz znacznie później. No nic w poniedziałek mam wizytę u mojej ginki także zobaczymy co powie i co doradzi
Prolaktyna wzrasta przy problemach z:
Przysadka mózgowa
Tarczyca
Nerkami (chuba kora nadnerczy dokladnie)
Stres!

Wiec twoja prolaktyna moze miec cos wspolnego z tarczyca

Co do serduszka dziewczyny to dowiedziawszy sie o ciazy w 6tyg jakos poszlam do faceta i mowil ze nic nie widzi hehehehe ...za tydzien mialam wizyte juz u mojej co mnie potem prowadzila..i juz serce bilo w 7tyg . za szybko do Gina laski chodza i to je stresuje szczegolnie kiedy porownuje sid do kogos i innego.. Pozatym mialam plamienia brunatno czerwone czasami i poszlam w 4miesiacu na l4 ..no nie szlo chociazby stac. Czy siedziec bo mialam taka mozliwosc w pracy bo brzuch napierdzielal.potem szpital i ok 5 miesiaca wszystko ustalo... Z corka akurat bylam w Pl jak bylam w 8tyg i bilo serduszko ale jak bylo wczesniej to nie wiem.. Inna ciaza.tu robią pierwsze usg w 12 tyg podajze jak dobrze pamiętam..
Takze sie naczekam

W ogole malo wiedzaca we wczesniejszych ciazach bylam... Hormony ... Itp ... Nie myslalam O tym kompletnie..nie wiedzialam co jak dlaczegonpo co. Jedynym moim zmartwieniem bylo..by dziecko urodzilo sie zdrowe a teraz w tej 3 to chyba tez zbzikuje ... Ale postaram sie nie

Mnie to erecz dziwi, że tak dzieeczyny robią. Rozumiem, że chcą ja tez chce, ale na wszystko potrzeba czasu...

Im wiecej nerwoe i stresu tym mniejsze szanse na powodzenie akcji. Co cokolwiek by to było.

reklama
Do góry