reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hope - gdybym sie poddała juz bym sie nie starała. Wiesz mój maz skończył 40 w tym roku ( nie wiem na ile czytalas moje posty- założenie było ze do jego 40 sie staramy. Potem odpuszczamy. Po poronieniu ustalilismy ze co ma być to bedzie) ale tez nie chce żeby z dziecka się śmiali -ze "dziadek" go odbiera ze szkoły ;) mimo ze maz nie wygląda na swój wiek. Wiec to bardziej moja decyzja ze do wakacji próbujemy. Mamy juz 3 dzieci ( 2 z jego pierwszego małżeństwa - ale to juz dorosłe chłopaki 18i 19 lat i wspólnego syna 10 latka -cala trójka mieszka z nami ;) ) wiec jeśli nie bedzie nam dane mieć kolejnego malenstwa mówi sie trudno. Widocznie tak miało byc.

Kochana przeczytałam cały wątek! Tak czytałam intensywnie (trzy miesiące) aż sama w końcu jestem w ciąży I jak mi jeszcze raz ktoś zestawi 40 lat ze słowem staruszek w jakimkolwiek kontekście to w ucho dam! Ja mam 39! :-D A Twój mąż wszedł właśnie w fantastyczny wiek dla mężczyzny.

reklama
Witam, mogę dolaczyc? jestem mama 6 letniego chlopczyka. Od pocztku roku walczymy o drugie dziecko. Narazie cisza. Tak licze ze tym razem sie udalo ale sama nie wiem czy sobie nie wmawiam objawów ciazy. okres mam bardzo nieregularny. Czasami zdarza sie 3 miesiace bez mam pco. Teraz 34 dc piersi mam nabrzmiałe, sutki sterczące, bolą przy dotyku.(czasami mocniej czasami mniej) Mega apetyt Ochota na potrawy ,które bardzo dawno nie jadlam. Pobolewają mnie jajniki ale nie jest to jakiś mocny ból. Temp 36.8 a zazwyczaj byla 36.3 . Zrobiłabym tet ale przy moich cyklach nie wiem kiedy? i w sumie boje sie znow rozczarowania. Co o tym myslicie?

Hope pewnie ze to nie staruszek ;) ale mimo wszystko juz myślę ze wtedy odpuscimy. Mamy 3 zdrowych dzieci i jeśli tak właśnie ma zostać to tak będzie a moze sie uda i zostanie my obdarowani jeszcze 1 maleństwem.

Hope na kiedy masz termin?

Beny1979 witaj na forum. Myślę ze w Twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem bedzie beta hgc. To da ci pewność. Jeśli nie mialas wcześniej takich objawów i są one pierwszy raz to jest nadzieja. A jak wyglądały Twoje ostatnie cykle?

Hope pewnie ze to nie staruszek ;) ale mimo wszystko juz myślę ze wtedy odpuscimy. Mamy 3 zdrowych dzieci i jeśli tak właśnie ma zostać to tak będzie a moze sie uda i zostanie my obdarowani jeszcze 1 maleństwem.

Beny1979 witaj na forum. Myślę ze w Twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem bedzie beta hgc. To da ci pewność. Jeśli nie mialas wcześniej takich objawów i są one pierwszy raz to jest nadzieja. A jak wyglądały Twoje ostatnie cykle?[/Q

Beny1979 witaj na forum. Myślę ze w Twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem bedzie beta hgc. To da ci pewność. Jeśli nie mialas wcześniej takich objawów i są one pierwszy raz to jest nadzieja. A jak wyglądały Twoje ostatnie cykle?
Moje cykle sa bardzo rozne. Jak staralismy sie o pierwsze dziecko tez byl problem. Leczylam sie clo pregnyl itp nic nie pomagalo. Lekarz stwierdzil ze inseminacja ale dal jeszcze skierowanie na badanie droznosci jajowodow. Zrobilam je z ineminacji zrezygnowalam ze względów finansowych i nagle pach niespodzianka ciza. Po porodzie na chwile okres mialam normalnie cykl ok 33 dniowy i nawet nie wiem kiedy znow zastoj W tym roku postanowilismy sie starac o dzidziusia, ze @ nie mialam poszlam do gin dostalam luteinke ktora wywolala mi miesiaczke mialam ja 2 cykle ok 33-35 dni pozniej 3 miesiace przerwy. w zeszlym niespodzianka nagle @ przyszla choc tez bolaly piersi. i aż dziwne ze teraz kolejny miesiac tez by przyszla az nie podobne do mnie. i tak siedze i bije sie z myslami. czy ciaza czy @ sie zbliza. Nie chce juz mowic mezowi stwierdzi jeszcze ze zwariowalam he he. tak postanowilam do Was dolaczyc w grupie razniej!!!! ale sie rozpisalam.....

@Fabimama rozumiem :blink: Choć po cichu liczę, że Wam się uda szybciej. Ja mam dwie ciążę z tzw. ostatniej chwili ;-) ;)

Sama jestem dopiero na początku, termin 29.04-01.05 ale tak daleko nie sięgam myślami, dużo nie zależy od nas, jak wiesz...

@beny witaj, przy pco przydatny jest kalendarz cyklu, prowadzisz może? Wspomniałaś o temperaturze. Mogłabyś lepiej orientować się w fazie cyklu.

reklama
@Fabimama rozumiem :blink: Choć po cichu liczę, że Wam się uda szybciej. Ja mam dwie ciążę z tzw. ostatniej chwili ;-) ;)

Sama jestem dopiero na początku, termin 29.04-01.05 ale tak daleko nie sięgam myślami, dużo nie zależy od nas, jak wiesz...

@beny witaj, przy pco przydatny jest kalendarz cyklu, prowadzisz może? Wspomniałaś o temperaturze. Mogłabyś lepiej orientować się w fazie cyklu.
witaj Hope , nie prowadze kalendarza. gdy urodzilam synka mowilismy ze drugi raz pojdziemy na zywiol to znaczy bez clo pregnylu itp gdy zaczelismy sie starac poszlam tylko do gin po tabletki na wywolanie @. zaczelam bacznie sie obserwowac i szczerze ci powiem nie mam pojecia kiedy mam owulacje nie widze nigdy sluzu plodnego tem nie mierze regularnie sugerowalam sie tymi cyklami co mialam wczesniej czyli 33-35 dni nie staralam sie tez kochac jakos specialnie w dni plodne (nawet nie wiem kiedy sa u mnie) choc uwazam ze czesto sie przytulamy. ale zaczynam myslec ze jesli w tym cyklu tez bedzie rozczarowanie to skusze sie jednak na leczenie.

Do góry