reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej :-) witam sie z wami kobietki, postanowilam dolaczyc i popisac bo juz brak mi sil. Z mezem staramy sie o kolejne dziecko od 2 lat. 2 lata temu we wrzesniu sie udalo, ale niestety poronilam w 10 tyg. Od tego czasu wszystko sie kompletnie pochrzanilo. Ciazy jak nie bylo tak nie ma, miesiaczki bardzo nieregularne i prawdopodobnie sporo zrostow na macicy po ostatnim zabiegu. Mieszkamy w UK gdzie nie zamierzaja w zaden sposob mi pomoc bo skoro mamy juz 2 dzieci a w ciazy bylam 4 razy (2 poronienia) to znaczy ze wszystko jest ok ich zdaniem. W lutym bylam w Polsce u lekarza, robilam badania hormonalne ale jak sie okazalo w zlym momencie cyklu (a nie jestem w stanie przewidziec kiedy bedzie u mnie miesiaczka bo czasem jest co 2 tyg a czasem nawet co 3 miesiace). Lekarz w Polsce podejrzewa ze nie mam owulacji i ze te zrosty uniemozliwiaja rowniez zajscie w ciaze... zaproponowal mi szpital i usuwanie owych zrostow a potem leczenie hormonalne... Odpuscilam bo musialam wracac do UK do pracy, ale teraz jestem coraz bardziej zrozpaczona bo minelo kolejne pol roku i nadal nic :-( nie mam z kim nawet o tym porozmawiac, z kolejnym miesiacem coraz mniej wierze w to ze jeszcze kiedys uda mi sie miec jeszcze jednego maluszk. W sierpniu planuje wakacje w Polsce i ponowna wizyte u lekarza.

reklama
Witaj Kari
To może faktycznie przebadaj sie od a-z jak będziesz w Polsce !!!!!
Daj znać koniecznie

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

@kari21 hej hej to faktycznie długo się staracie:(
Jak mnie pamięć nie myli to z podobnym problemem zrostów borykała się @limonka8721 Nie wiem czy to jest ten sam przypadek. Najlepiej niech sama napisze. Mieszka również w UK :)

@kari21 witaj. 2 lata to rzeczywiście długo. Czy była brana u ciebie pod uwagę endometrioza? Ja właśnie mam zrosty z powodu endometriozy. 4 lata temu miałam usuwana torbiel i zrosty przy okazji i właśnie po operacji szybko udało mi się zajść w ciaze. W uk mi nie pomogli jechałam do pl i prywatnie robiłam operacje. Pogadaj z lekarzem w pl może zaproponuje ci laparoskopie żeby zobaczyć co się w środku dzieje. Jeśli rzeczywiście masz dużo zrostow to zajście w ciaze może być trudne. Mi po usunięciu lekarz dał pół roku na zajście. Jeśliby się nie udało to wtedy leczenie, ale udało się w 3 cyklu. Teraz też się zastanawiam czy jak będę w pl to nie zrobić laparoskopii żeby zobaczyć jak to wygląda.

@Clover88 @ się rozkręca także teraz to już napewno nie jest płomienie. Dzięki za apke napewno sprawdzę:)

W uk kartę ciąży też zakładają koło 10 tygodnia ale co najlepsze bez żadnego potwierdzenia czy wszystko jest ok. Dopiero w 12-13 tydzień usg. No i niestety dziewczyny dopiero wtedy się dowiadują że np. płód się nie rozwija. Dla mnie to masakra jakaś. Chodzisz 3 miesiące w ciazy i tak naprawdę nie wiesz nic.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@limonka8721 Masakra po 12 tygodniu przecież ewentualne usunięcie jest do ktoregos wczesnego tygodnia. Cieszę się, ze jednak w Pl się leczę mimo tego co mówią o naszej służbie zdrowia.
Z apka zajdzies ino myk tylko w każdy dzień możesz edytować i zaznaczać przytulanie i na przyszły miesiąc w lipcu ma się znaleźć duzo serduszek (przytulsow) . To musi dobrze wyliczać te dni płodne ❤️

Nic nie wspominal o endometriozie, nie przypuszczalam nawet ze moze byc ze mna cos takiego wiec bylam w szoku. U mnie to prawdopodobnie efekt cesarki i potem zabiegu usuwania ciazy (tej w 10tyg poniewaz ja nigdy samoistnie nie ronie, plamilam zaledwie i czekali 2 tyg zebg samo sie rozwinelo ale sie nie udalo, to byl koszmar). Lekarz na usg stwierdzil ze moja macica wyglada jakby byla sklejona w poziomie i tworzyla dwie komory. Pokazywal mi, ale to bylo tylko takie wstepne badanie bo stwierdzil ze zeby przyjrzec sie temu blizej potrzeba wprowadzic do macicy pewien rodzaj baloniku ktory to wszystko poszerzy i pokaze dokladny obraz. Na pewno wroce do niego przy okazji kolejnego pobytu w Polsce i bede sie starac rozwiazac ten problem

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@kari21 myślę że powinnaś zrobić tzw laparoskopie zwiadowcza. Tzn ze robią ci jedno małe nacięcie wprowadzają kamerkę do srodka i widzą jak to wszystko wygląda. Wtedy jest podejmowana decyzja o zabiegu. Ja miałam mieć cały zabieg laparoskopowo ale ponoć miałam taki bałagan że trzeba było przeprowadzić normalna operacje.
U ciebie nawet jeśli to nie endometrioza ale rzeczywiście masz te zrosty po zabiegach to trzeba usunąć. Same one nie znikną a tak przyspieszysz drogę do upragnionego dzidziusia :)

@kari21 A nie mówiłam ?;) @limonka8721 zna się na rzeczy i tak jak mówi to może być przyczyna problemu z zajściem w ciaze. Trzymam ✊

Gdzie tu sprawiedliwość kobiety chcą zajść, maja stabilność, rodzine i maja problem, a te patologiczne rodziny maja dziesiątki dzieci niechcianych przykre to:(

reklama
@Clover88 czytając i słyszeć wiele historii niestety widzę że sprawiedliwości nie ma. Sama jestem przerażona jak wiele par ma teraz problemy z zajściem w ciaze i doczekaniem szczęśliwego rozwiązania. Nie wiem dlaczego tak jest. Jak byłam młodsza to myślałam że ciaza to rach ciach i gotowe. Życie jednak wszystko weryfikuje.

Do góry