reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja w pierwszej poszłam w 9 tyg a ze nie mogłam sie doczekać serduszka i strasznie mi sie dłużyło to pojechałam do szpitala i nasciemnialam ze mnie brzuch boli hehe
W tej ciąży poszłam w 5+1 i nic nie widziałam i potem już sobie powiedziałam, ze poczekam do 9 tyg i serduszko już było.
Na moje możesz iść w 7 tyg. Ale jeżeli jesteś cierpliwa to poczekaj i do 9 tygodnia [emoji5]

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

reklama
@Carmen24 A w 7 tygodniu już będzie serduszko? Ostatnio dobrze mi wychodzi cierpliwość Wiec i może zaczekam na 9 tydzien. Wyślę tylko lekarzowi jutrzejszy wyniki z bety.
Najlepsze są wizyty jak już usg jest robione brzuszka, a nie dopochwowe.

@Carmen24 A w 7 tygodniu już będzie serduszko? Ostatnio dobrze mi wychodzi cierpliwość Wiec i może zaczekam na 9 tydzien. Wyślę tylko lekarzowi jutrzejszy wyniki z bety.
Najlepsze są wizyty jak już usg jest robione brzuszka, a nie dopochwowe.

U mnie w 6tc+1 juz bylo serducho [emoji173]️

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

@Clover88 po cichu gratuluję:) jeśli oboje widzicie cień to chyba jednak to to :)
Ja pojechałam do lekarza jakoś 7+1 i już ładnie widać było serduszko. Także widzisz to różnie jest.
@Paraplu dobre podejście po co teraz nudzić się w domu. Jeszcze się nasiedzisz hehe. Wiem co mówię. Ja najpierw siedziałam 9 mcy na macierzyńskim potem na rok wróciłam do pracy bo mieliśmy nianie z pl która siedziała z cora. Potem jednak sytuacja się zmieniła i obecnie od ponad roku nie pracuje. Miałam wracać od września jak cora do przedszkola pójdzie, ale teraz jak się staramy to nie wiem jak będzie. Moja szefowa zabilaby mnie jakbym wróciła a za chwilę powiedziała że w ciazy jestem.

Dzisiaj już trochę czuje @. Może z opóźnieniem mi się rozkręca w tym cyklu. Już mogłaby się kończyć hehe.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@limonka8721 Dzieki❤️ Jutro zrobie betę to będę na 100% pewna. Nie mam @ wiec póki co jest nadzieja, a może u Ciebie to jakies plamienia tylko? Ściągnij sobie apke Period Calendar ja tak na prawdę z pomocą tej apki udało mi się zajść i być może drugi raz tez:)

Ja z synkiem też poszłam 6tyg i chyba 5dni i było wszystko ładnie widać ale karty ciąży mi nie założył lekarz. Dał tylko skierowanie na krew mocz i cukier a dopiero ok 9-10tyg założył kartę ciąży. Plamiłam więc jeszcze luteine dostałam. Miałam cztery czy pięć usg naNFZ w poradni plus potem w szpitalu jak leżałam ale płeć poznałam dopiero w 32tyg bo tak sie ukrywal synek że lekarz nie byl w stanie ocenić plci. ja i tak wiedziałam ze to synek i kupiłam nawet niebieską wanienke.

Ja z synkiem też poszłam 6tyg i chyba 5dni i było wszystko ładnie widać ale karty ciąży mi nie założył lekarz. Dał tylko skierowanie na krew mocz i cukier a dopiero ok 9-10tyg założył kartę ciąży. Plamiłam więc jeszcze luteine dostałam. Miałam cztery czy pięć usg naNFZ w poradni plus potem w szpitalu jak leżałam ale płeć poznałam dopiero w 32tyg bo tak sie ukrywal synek że lekarz nie byl w stanie ocenić plci. ja i tak wiedziałam ze to synek i kupiłam nawet niebieską wanienke.
U nas też serduszko w 6tyg. 1dniu a karta ciąży w 10tc dopiero założona :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@1985natalia2 Dlatego na spokojnie pojde w 9 tygodniu, bo trzeba być do 10 tygodnia zeby dostać becikowe. Ja teraz zmieniam lekarza i będę chodziła prywatnie do doktora , który pracuje w szpitalu. Przy dziecku już wole chodzic na konkretna godzinę i nie czekać w kolejce.

reklama
Do góry