reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry o tak nieludzkiej porze :)

"Kwiat pustyni " uwielbiam ta książkę i polecam drugą część "córka nomadow ", film też fajny ale ja zawsze staram się najpierw książkę przeczytać żeby efektu sobie nie psuć :)

Ok uciekam się szykować, trochę boję się tyle godzin w autokarze ale może będzie dobrze

Miłego dnia :)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaaaa no i mój avarar to szukałam też jako kwiat pustyni, nie wiem czy to na serio bo szczerze nie znam się na kwiatach :)

Problem z alkoholem jest bardzo trudny i skomplikowany. To nie jest tak, że alkoholik to ten leżący gdzieś na dworcu, brudny i śmierdzący. Dzisiaj diagnoza alkoholizmu obejmuje nawet okazjonalne picie. Znam alkoholika, który ma ciąg 3 dniowy raz na rok. Nie zaburza to jego funkcjonowania, pracuje, ma rodzinę i "nie ma"problemu. Tylko to trochę tak jakby trzymać granat bez zawleczki... do czasu gdy nie puścisz jest Ok...
Nie zazdroszczę sytuacji, rozumiem dylematy. Trzymam kciuki mocno zaciśnięte za rozwiązanie sytuacji [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Miło, że nie tylko ja muszę tak wcześnie wstawać ;)
Kochanie Ty pisałaś o piwkowaniu męża? Ja Ciebie najmocniej przepraszam, ale bacznie obserwuj męża. Jestem po terapii dla współuzależnionych i wiem, że codziennie wypite piwo to już problem. I to niestety duży. Są różne oblicza alkoholizmu. Dziesięć lat temu to się nazywało alkoholizm czynny i napadowy. Czynny to właśnie taki niby delikatny. Mało a codziennie.
Mój były mąż pił napadowo. Wpadał w ciągi alkoholowe, raz na trzy, cztery miesiące. Upijał się do totalnego zgonu. Czasami trwało to tydzień, dwa. Masakra. Leczył się, po pięciu latach trzeźwości wrócił do picia.
@marc pomyśl o terapii. Tam znajdziesz oparcie i pomoc. Ja trafiłam na terapię już po naszym rozstaniu, ale ona uratowała mi życie, bo wszystko straciło sens... Poznałam wspaniałe kobiety. Z jedną mam facebukowy ;) kontakt do dziś dnia. Ona jako jedyna zdecydowała się wrócić do męża. Urodziła drugą córkę, żeby spełnić marzenia męża o dużej rodzinie...on zaczął pić, ona odeszła, on wpadł w korek...już z niego nie wyszedł-powiesił się...
Teraz układa sobie życie ze wspaniałym chłopakiem, 10 lat młodszym (ale nie tak przystojnym jak były mąż, wręcz przeciwnie) i jest w trzeciej ciąży. Ma 44 lata i dopiero teraz wie co znaczy spokój i stabilizacja...
Ale się rozpisałam... Przepraszam jeżeli którąś uraziłam...
@Lanvin @Spark proszę o wpisanie do tabelki. Następna @ 29 czerwca ma nie przyjść ;)
Zmieniłam...

Uważam, że Storuś ma w tej kwestii rację...
Działajcie już...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

FB_IMG_1495742723697.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1495742723697.jpg
    FB_IMG_1495742723697.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 501
Dzien dobry moje kochane ... ostatnio cos czasu brakuje na pisanie ale staram sie intensywnie o zmiane tego. :-)
@Flower gratuluje dwoch kreseczek słońce i życzę spokojnej ciazy.
@siwa Wspolczuje straty to niesprawiedliwe bardzo ze tak sie dzieje ze kobiety ktore mogly by byc wspanialymi matkami traca swoje dzieci a w patologiach zachodza w ciążę na zawolanie praktycznie ivwszyatko jest ok ...czesto o tym mysle i zastanawiam sie wtedy jakie stanowisko w tym wszystkim zajmuje BÒG bo skoro jest i nas kocha to dlaczego dobry czlowiek musi zaznawac nie raz tyle bólu.
@marc niedawno pisałaś o swoim M wiesz ja co do ludzi ktorzy nadużywaja alkoholu mam takie zdanie ze jesli nie znaja umiaru i jesli w du... maja zdanie innych a tym bardziej bliskiej osoby to to nie ma sensu i należało by rozwarzyc wyjacie z takiej sytuacji a najlepiej taka osobe postawic pod ścianą i dac jej jasno do zrozumienia ze albo sie zmieni albo to koniec nie.można siedziec patrzec i udawac ze nic złego sie nie dzieje ...
U mnie dzis juz 24dc/28 do wstretnej @@@@ jeszcze 4 dni ale czuje ze pewnie i tak przyjdzie ta wredota podobno kobieta w ciazy ma jakoes przeczucia ze w niej jest a ja mam przeczucie ze i tym razem sie nie udalo ale nie poddam.sie

reklama
Dzień dobry o tak nieludzkiej porze :)

"Kwiat pustyni " uwielbiam ta książkę i polecam drugą część "córka nomadow ", film też fajny ale ja zawsze staram się najpierw książkę przeczytać żeby efektu sobie nie psuć :)

Ok uciekam się szykować, trochę boję się tyle godzin w autokarze ale może będzie dobrze

Miłego dnia :)

My o tej porze serduszkowalismy. Teraz jedziemy do gina na monit zobaczyć co tam się dzieje i po leki.

@StorAnia dobrze, ze @ przyszła. Ale dlugo się naczekalas. Jaki plan na ten cykl??

Do góry