arrow92
Fanka BB :)
@Kurcia coś ty, to tak w dużym uproszczeniu [emoji1] ja generalnie niedoczynność mam dziedziczna i od małego tsh w górnej normie. Nigdy nie przekraczało, ale zawsze podchodzilo pod 5. No ale kiedyś nie zwracałam na to.uwagi [emoji14]
Po pierwsze jadę na roztworze jodyny i przyjmuję dawkę o wiele większą niż jest zalecana przez WHO (serio, jak się.poczyta artykuły na ten temat to włosy na głowie stają...). Selen, cynk, B complex, w zimie ,d3. Pasty do zębów bez fluoru, zero nabiału. Unikam glutenu choć nie zawsze wychodzi [emoji1] nie.kupuję mięsa w sklepach i marketach (szpikowane jest estrogenami, za dużo estro zaburza pracę tarczycy)... No i czas. Sporo. Tarczyca nie popsuła się w tydzień to i w tydzień jej nie naprawie [emoji1] No ale po doświadczeniach wokół mnie jeszcze bardziej się zaparłam [emoji6]
Nie bierzcie mnie za jakiegoś freaka, który.wszystko naturalnie i podciera się liściem bananowca [emoji23] Ale warto.zagłębić się w temat.
Na tsh idę w przyszłym miesiącu, to będzie 3 miesiąc "terapii", wtedy zobaczymy [emoji6]
[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]
Liściem bananowca [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] uwielbiam Cię
Najpierw brałam lethrox, od grudnia euthyrox.
Nie można przerywać brania hormonu na tarczyce.. Skąd ten pomysł? I tak chcieliście mieć dzidzie i tak. Należało tylko kontrolować tsh, żeby nie popaść w nadczynność.
Poza tym leczenie tarczycy nie jest tylko wtedy kiedy chce się zajść w ciążę. Może ona powodować różne dolegliwości utrudniające życie.
Tak jak dziewczyny mówią, koniecznie usg.
Żadnych dolegliwości nigdy nie miałam, stad powód odstawienia tabletek. Za to moja dieta ostatnie dwa miesiące opierała się głównie na nabiale. Sery białe i jogurty, mleczne smothiee itd...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom