reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziewczyny jestem przerażona , mam mętlik w głowie i nie wiem co mam robić, myśleć nie mogę pozbierać myśl. Tak jak już wspominałam miesiaczke powinnam mieć 29.04. Dzień po terminie zrobiłam test wyszedł negatywny , nawet minimalnego cienia nie było. 02.05 zrobiłam kolejny również negatywny. Dzisiaj robiłam badania krwi ogólne i na toksoplazmoza bo ostatnio miałam kontakt z kotem a że miesiączki nadal nie mam to przy okazji zrobiłam beta HCG. Wynik wyszedł mi 11,05 (normy 0 -2,7 brak ciazy , 1-2 tydzien 16 - 152 ) co gorsza toksopzazmoza wyszła mi igm 0,110 (przy normach wynik dodatni 0,60 ) Igg 7,20 (przy normach dodatki 3,0 i powyżej ). Jestem przerażona [emoji24] wychodzi na to że właśnie przechodzę toksoplazmoza i jesli dobrze czytam to wykazalo mi ciąże ale wynik bardzo niski. Co o tym sadziecie ?nie znam się komoletnie na odczytywaniu wyników badań. Boże a może jestem w ciazy ale nie rozwija się przez ta toksopzazmoza. Dzwoniłam do przychodni nie ma wolnych terminów do lekarza ogólnego na jutro , a do gina prywatnie dopiero za tydzień. Srasznie się boję [emoji21]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ale Ty nie masz dodatniego IgM wiec nie masz sie o co martwic w tej kwesti.

Naprawdę to znaczy że wynik jest ujemny ? W normach jest napisane ze powyżej 0,60 wynik dodatni co świadczy o zakażeniu, ja mam 0,110 kompletnie nic z tego nie rozumie [emoji21] nie powinnam sie martwic? bete powtórzę za dwa dni [emoji21]

Piękna od kiedy 0,6 jest mniejsze od 0,110? To tak gdybyś miała 0,600 do 0,110, więc masz dużo poniżej normy. Zrób betę jak dziewczyny radzą i będzie dobrze ;)

Dziewczyny jestem przerażona , mam mętlik w głowie i nie wiem co mam robić, myśleć nie mogę pozbierać myśl. Tak jak już wspominałam miesiaczke powinnam mieć 29.04. Dzień po terminie zrobiłam test wyszedł negatywny , nawet minimalnego cienia nie było. 02.05 zrobiłam kolejny również negatywny. Dzisiaj robiłam badania krwi ogólne i na toksoplazmoza bo ostatnio miałam kontakt z kotem a że miesiączki nadal nie mam to przy okazji zrobiłam beta HCG. Wynik wyszedł mi 11,05 (normy 0 -2,7 brak ciazy , 1-2 tydzien 16 - 152 ) co gorsza toksopzazmoza wyszła mi igm 0,110 (przy normach wynik dodatni 0,60 ) Igg 7,20 (przy normach dodatki 3,0 i powyżej ). Jestem przerażona [emoji24] wychodzi na to że właśnie przechodzę toksoplazmoza i jesli dobrze czytam to wykazalo mi ciąże ale wynik bardzo niski. Co o tym sadziecie ?nie znam się komoletnie na odczytywaniu wyników badań. Boże a może jestem w ciazy ale nie rozwija się przez ta toksopzazmoza. Dzwoniłam do przychodni nie ma wolnych terminów do lekarza ogólnego na jutro , a do gina prywatnie dopiero za tydzień. Srasznie się boję [emoji21]

Ogólna zasada dotycząca wzrostu poziomu hCG w ciąży badanego w surowicy krwi odpowiada poniższemu schematowi (jednak trzeba pamiętać o możliwych odstępstwach, dlatego wyniki zawsze powinny zostać zinterpretowane przez lekarza):

- od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po -> mniej niż 5 mIU/ml-
3 tydzień ciąży -> 5-50 mIU/ml
4 tydzień ciąży -> 4 - 426 mIU/ml-
5 tydzień ciąży -> 19 - 7 340 mIU/ml-
6 tydzień ciąży -> 1 080 - 56 500 mIU/ml-
7-8 tydzień ciąży -> 7 650 - 229 000 mIU/ml-
9-12 tydzień ciąży -> 25 700 - 288 000 mIU/ml-
13-16 tydzień ciąży -> 13 300 - 254 000 mIU/ml-
17-24 tydzień ciąży -> 4 060 - 165 400 mIU/ml-
25-40 tydzień ciąży -> 3 640 - 117 000 mIU/ml
(z gazeta.pl edziecko)
Ale Ty nie masz dodatniego IgM wiec nie masz sie o co martwic w tej kwesti.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Naprawdę to znaczy że wynik jest ujemny ? W normach jest napisane ze powyżej 0,60 wynik dodatni co świadczy o zakażeniu, ja mam 0,110 kompletnie nic z tego nie rozumie [emoji21] nie powinnam sie martwic? bete powtórzę za dwa dni [emoji21]

Przecież 0,11 jest mniejsze od 0,60...[emoji55]

@StorAnia [emoji23] [emoji23] weź bo tu padne, ja mam do tego jeszcze bujną wyobraźnię [emoji28]

Powiem wam ze jak się schodziliśmy 2 lata temu po raz x, to taka nami chcica targała... siedzieliśmy na schodach nad.Wisła, to.musieliśmy iść na drugi brzeg w tatarak[emoji23] grunt że ciemno było, Ale miałam białą kiecke... jak kiedyś spojrzałam w tamtym kierunku, to taaak, na pewno nie było nic widać [emoji23]

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]

cbpr2ehex2xkwku1.png

Witamy też mam endometrioze 1 stopnia.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja podobno 3 stopnia do tego zrosty, niedrożny jajowód i tarczyce i hiperprolaktynemię.

Przerażające jest to, że człowiek zawsze w swoich wyobrażeniach zakłada, że będzie miał dziecko kiedy mu się "zachce". A tu nagle zderza się z betonową ścianą własnego organizmu...

reklama
Ja podobno 3 stopnia do tego zrosty, niedrożny jajowód i tarczyce i hiperprolaktynemię.

Przerażające jest to, że człowiek zawsze w swoich wyobrażeniach zakłada, że będzie miał dziecko kiedy mu się "zachce". A tu nagle zderza się z betonową ścianą własnego organizmu...
Nie wolno tracić nadziei;) prowadzi cie jakiś lekarz? Droznosc miałaś robiona?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry