reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nie wolno tracić nadziei;) prowadzi cie jakiś lekarz? Droznosc miałaś robiona?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Najpierw chodziłam do zwykłej pani ginekolog, która moje dolegliwości (od 2 lat ciągłe uczucie pełnego pęcherza i od paru miesięcy bóle jajnika i lewego biodra) może nie olewała, ale nie miała na nie pomysłu. Trafiłam w końcu na myślącego lekarza, który przez 1,5 godziny dumał nad moją sprawą i wydumał, że być może to endo - skierował mnie na Śląsk na laparoskopię - tam miałam i laparo i od razu drożność. Wyszedł też duży zrost jelitowo-otrzewnowy, jakieś małe torbielki. Teraz po operacji prowadzi mnie chirurg ze Śląska, ale w maju wracam już pod skrzydła tego lekarza tu z Krakowa.

reklama
Ja podobno 3 stopnia do tego zrosty, niedrożny jajowód i tarczyce i hiperprolaktynemię.

Przerażające jest to, że człowiek zawsze w swoich wyobrażeniach zakłada, że będzie miał dziecko kiedy mu się "zachce". A tu nagle zderza się z betonową ścianą własnego organizmu...

Też mówiłam zrosty, torbiele i kto wie co jeszcze. Generalnie jajowody poskręcane ale naprawili. Niestety lubią się odnawiać po ok 6 miesiącach dlatego szybko działamy. 3 razy iui a jak to nic nie da to in vitro.
Nie można tracić nadziei choć wiem co czujesz... Czuję dokładnie to samo...
Trzymaj się dzielnie i walcz!

Też mówiłam zrosty, torbiele i kto wie co jeszcze. Generalnie jajowody poskręcane ale naprawili. Niestety lubią się odnawiać po ok 6 miesiącach dlatego szybko działamy. 3 razy iui a jak to nic nie da to in vitro.
Nie można tracić nadziei choć wiem co czujesz... Czuję dokładnie to samo...
Trzymaj się dzielnie i walcz!

Też miałam poskręcane.

eh. Najgorsze jest to, że my tak naprawdę się do tej pory nie staraliśmy, a wręcz staraliśmy się nie powiększać rodziny - ja kończyłam studia, byliśmy świeżo po ślubie itp (jak zawsze człowiek odwleka). Zanim się zdążyłam sama zdecydować i choć raz "spróbować" to zaczęły się badania, laparoskopie itp, które miały przede wszystkim przynieść ulgę w bólu i dolegliwościach. A zaraz na pierwszym obchodzie usłyszałam, że ok naprawili co mieli naprawić, ale czas działa bardzo na moją niekorzyść. I tak z osoby, która planowała dziecko za parę miesięcy stałam się osobą która ma szufladę pełną testów owulacyjnych...
Po laparo wciąż mnie boli (mimo, że to już miesiąc) i nie mam siły na nic, a słyszę ten cholerny tykający zegar - każda owulacja, każdy okres...
A mąż to sobie chyba sprawy nie zdaje z powagi sytuacji i tylko powtarza żebym się nie nakręcała. Że on ma przeczucie, że szybciutko się uda...

Sylwi-, doskonale Cię rozumiem. Kilka lat temu miałam guzka w piersi i lekarz strasznie mnie nastraszył. Po biopsji okazało się, że to nic groźnego, ale trzy tygodnie oczekiwania na wynik było straszne. Trzymam kciuki za dobre wyniki [emoji8]

Mam nadzieje,ze to nic strasznego nie wyjdzie....jeszcze tydzien do wyniku...dramat

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

:zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem coraz bardziej zalamana...nie to ze czekam.na wynik kolposkopi bo pobrali wycinki bo nie wiedzieli co to za zmiana...to tsh zaczelo mi rosnac w gore...mialam przed braniem tabletek 1,86 ale wysokie przwciwciala i wysokie ft4,i Pani doktor przepisala mi leki eutyrox,biore wedlug zalecen...zrobilam kontrolne badania 2 maja a ja mam.2,91...steierdzilam,ze musiala zajsc pomylka i powtorzylam badania 4 maja a ja mam 3,66..mimo branka lekow..dramat..Pan ginekolo chcial abym miala 1.5...bo przy torbielach nie moge miec jeszcze wysokiego tsh...zalamalam.sie...jutrk ide do endykrynolog...ciekawe co mi powie...zalamalam sie...bo z takimi problemami zdrowotnymi to raczej moge sobie ponarzyc o.dzidziusiu:wściekła/y::wściekła/y:

:zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem coraz bardziej zalamana...nie to ze czekam.na wynik kolposkopi bo pobrali wycinki bo nie wiedzieli co to za zmiana...to tsh zaczelo mi rosnac w gore...mialam przed braniem tabletek 1,86 ale wysokie przwciwciala i wysokie ft4,i Pani doktor przepisala mi leki eutyrox,biore wedlug zalecen...zrobilam kontrolne badania 2 maja a ja mam.2,91...steierdzilam,ze musiala zajsc pomylka i powtorzylam badania 4 maja a ja mam 3,66..mimo branka lekow..dramat..Pan ginekolo chcial abym miala 1.5...bo przy torbielach nie moge miec jeszcze wysokiego tsh...zalamalam.sie...jutrk ide do endykrynolog...ciekawe co mi powie...zalamalam sie...bo z takimi problemami zdrowotnymi to raczej moge sobie ponarzyc o.dzidziusiu:wściekła/y::wściekła/y:
Nie martw się na zapas. Jutro masz wizytę wszystkiego się dowiesz

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej
Nie dość że@ to jeszcze dotarło do mnie że mi się przytyło...nie mieszcze się w żadną kiecke a mam 13 maja świadkować...cholerne cyce nie chcą się upchnąć i brzuch jak baba w ciąży...dupa i nogi jeszcze ujdą...

Jutro będę czegoś szukać.
Dziś pomagałam Pannie Młodej szukać i znalazlysmy nawet fajną w Reserved. Ślub cywilny[emoji6]

A ja kupiłam ramoneske i torebkę...zupełnie nie w moim stylu...ale mi się spodobały[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry