reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzielna jesteś :):)

Mój M wczoraj wnerwiał się bo w łazience w piecyku gazowym (nienawidze tego piecyka) drgał płomień świeczki. Tułał się po mieszkaniu z pół godziny po czym wziął nóż coś tam poszperał i świeczka przestała drgać. Stwierdził, że został bohaterem w swoim domu i od dziś jest specjalistą od gazu ^_^ rozbawił mnie tym okropnie...!

Wiem jak to jest ciułać kasę na upragniony cel! My najpierw ciułaliśmy kasę na samochód - chcieliśmy uzbierać chociaż 50%. A teraz ciułamy na działkę pod budowę domu, na oszczędnosci, na wyprawkę dla dzidziusia (może to bez sensu w naszej sytuacji, ale nie mogę się powstrzymać), na wakacje...

Odkładamy co miesiąc 50% naszych wynagrodzeń, ale bardzo wolno to idzie...
I nas w domu to ja jestem od takich spraw naprawczych. Po prostu ja lubię takie rzeczy robić i wychował mnie tata złota rączka i chyba to po nim odziedziczyłam. Sama piecyk gazowy naprawiłam bo nam ciśnienie spadło ostatnio i nie grzało wody i kaloryferow [emoji1] wystarczyło w internecie pogrzebać [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martaldz ja musialam brac Medyn forte do tego kwas foliowy do tego bardzo dlugo bralam po 6 tabletek utrogestanu dziennie no i femibion potem musislam wprowadzic diete bo cukrzyca ciazowa ale obylo sie bez insuliny .Czesto ladowalam w szpitalu bo a to krwawienie a to plamienia albo bole brzucha.Tam dostawalam kroplowki i wracalam do domku.No i byl tez problem z serduchem moim ale w sumie do tego juz przywyklam takze nie robie z tego juz takiej paniki jak kiedys ;)

Paraplu a to to jestem pewna ze chce sie jeszcze doksztalcic ale chcialabym najpierw miec dzieczkow ta moja wymarzona trojeczke bo z moim zdrowiem wiesz jak jest no a potem juz zostanie nauka i praca

Emzilka piesio z awatara to Twoj piesio?

Tak, to mój Benio... :) Moja największa miłostka :)
benio.jpg

Załączniki

• benio.jpg
    benio.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 1 084
Po pierwszej miesiączce.. Poroniłam 23 października, 22 listopada dostałam okresu, 6 grudnia miałam owulację a już 18 grudnia wiedziałam, że jestem w ciąży :)

Wspaniale!!! Dajesz mi wiele nadzieji!!! :)

I nas w domu to ja jestem od takich spraw naprawczych. Po prostu ja lubię takie rzeczy robić i wychował mnie tata złota rączka i chyba to po nim odziedziczyłam. Sama piecyk gazowy naprawiłam bo nam ciśnienie spadło ostatnio i nie grzało wody i kaloryferow [emoji1] wystarczyło w internecie pogrzebać [emoji6]

Może Ty zacznij dorabiać jako "złota rączka" - to podobno bardzo opłacalne :)

Po pierwszej miesiączce.. Poroniłam 23 października, 22 listopada dostałam okresu, 6 grudnia miałam owulację a już 18 grudnia wiedziałam, że jestem w ciąży :)
Fajnie chociaż ja się nie odwaze bez badań się starać tak od pierwszej miesiączki [emoji5]
Jak ja kochana trzymam za Ciebie kciuki [emoji5]

Może Ty zacznij dorabiać jako "złota rączka" - to podobno bardzo opłacalne :)
Już i tak wszyscy mnie proszą o pomoc. U mnie w pracy ludzie nie mają pojęcia nic o technice. Zawsze naprawiam komputery, drukarki [emoji1] IT help [emoji1]

Kredyt wzielismy ale wystarczy na najtansza opcje - siatka - brzydkie to jak nieszczescie ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.

W mieszkaniu K dojrzewa do kontynuacji elektryki (czytaj: od tygodnia mowi, ze musi poczytac jak to zrobic) no jak boga kocham chyba ja sie musze za to zabrac bo on tak bedzie miesiac dojrzewal do tego. Ehh...ciezki jest zywot kobiety mentalnego filozofa.

No i ciulam kase na nowe lozko. Za jakies 3 tygodnie mysle, ze bede miala juz wystarczajaca sume [emoji1377]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też zawsze długo dojrzewa do zrobienia czegoś konkretnego w domu :) Do sprzątania jest pierwszy, ale do naprawienia czegoś lub coś w tym stylu musi dojrzeć, czasem miesiąc, czasem 6...

A jakie łóżko zamawiasz, jakieś konkretne masz na oku?

Dzielna jesteś :):)

Mój M wczoraj wnerwiał się bo w łazience w piecyku gazowym (nienawidze tego piecyka) drgał płomień świeczki. Tułał się po mieszkaniu z pół godziny po czym wziął nóż coś tam poszperał i świeczka przestała drgać. Stwierdził, że został bohaterem w swoim domu i od dziś jest specjalistą od gazu ^_^ rozbawił mnie tym okropnie...!

Wiem jak to jest ciułać kasę na upragniony cel! My najpierw ciułaliśmy kasę na samochód - chcieliśmy uzbierać chociaż 50%. A teraz ciułamy na działkę pod budowę domu, na oszczędnosci, na wyprawkę dla dzidziusia (może to bez sensu w naszej sytuacji, ale nie mogę się powstrzymać), na wakacje...

Odkładamy co miesiąc 50% naszych wynagrodzeń, ale bardzo wolno to idzie...

Zazdroszczę Wam, że tyle odkładacie... ja miałam taki ambitny plan pół roku temu, że 3 premie kwartalne mojego M odłożymy na remont, że uzbieramy ponad 10 tys... i taki wał. Premii z listopada już dawno nie ma, z premii z lutego zostanie mi niewiele ponad 1000zł, a wszystko przez to, że płacimy teraz za obecne mieszkanie i za kredyt :( Teraz czekam na premię majową i mam nadzieje, że dostaniemy te klucze koniec maja/początek czerwca, bo tak to kolejna premia pójdzie...

U mnie trochę podobnie. Jak coś trzeba w domu złożyć, jakieś meble lub cokolwiek, to wolę sama to zrobić, ale po prostu to lubię :)

Dziewczyny, znalazłam w necie takie info odnośnie szyjki, bo czasem są pytania jak powinno się badać, może komuś pomoże :) Ja nadal nie ogarniam tematu, może teraz mi się rozjaśni :)

szyjka_macicy.jpg

Załączniki

• szyjka_macicy.jpg
    szyjka_macicy.jpg
    91,5 KB · Wyświetleń: 3 751

Trzeba być na to gotowym.... Ja po wielu rozterkach, rozmowach z mężem i moim ginekologiem zdecydowaliśmy, że staramy się od razu.. A ile osób beształo mnie za to, że to już ZNOWU, że tak szybko..... Najważniejsze to to, co ma się w głowie i dobry ginekolog....
Trzymam kciuki za Ciebie, aby jak już dojdziesz do siebie, udało się wszystko bezboleśnie i bezproblemowo!! :)

reklama
Mój też zawsze długo dojrzewa do zrobienia czegoś konkretnego w domu :) Do sprzątania jest pierwszy, ale do naprawienia czegoś lub coś w tym stylu musi dojrzeć, czasem miesiąc, czasem 6...

A jakie łóżko zamawiasz, jakieś konkretne masz na oku?

Zazdroszczę Wam, że tyle odkładacie... ja miałam taki ambitny plan pół roku temu, że 3 premie kwartalne mojego M odłożymy na remont, że uzbieramy ponad 10 tys... i taki wał. Premii z listopada już dawno nie ma, z premii z lutego zostanie mi niewiele ponad 1000zł, a wszystko przez to, że płacimy teraz za obecne mieszkanie i za kredyt :( Teraz czekam na premię majową i mam nadzieje, że dostaniemy te klucze koniec maja/początek czerwca, bo tak to kolejna premia pójdzie...

U mnie trochę podobnie. Jak coś trzeba w domu złożyć, jakieś meble lub cokolwiek, to wolę sama to zrobić, ale po prostu to lubię :)

Dziewczyny, znalazłam w necie takie info odnośnie szyjki, bo czasem są pytania jak powinno się badać, może komuś pomoże :) Ja nadal nie ogarniam tematu, może teraz mi się rozjaśni :)

Zobacz załącznik 801518
Ja szyjki nigdy chyba nie ogarnę. Próbowałam nic nie wyczuwam więc nie będę gmerac bez celu [emoji5]

Do góry