reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Powiedz mi kiedy wiadomo że jest ten konflikt grupy krwi? Jak mam - a partner +??

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak macie inną grupę krwi (i nie tylko wtedy, ale zawsze) bada się czy organizm wytwarza przeciwciala (jeśli tak, tzn. Że odbiera dziecko jako wroga i chce je usunąć, wtedy trzeba działać). Nawet jeśli macie inną gr krwi wcale nie musi być konfliktu :)

reklama
Zbadaj teraz i zobaczysz... w razie czego przy kolejnej ciąży będą mogli od razu działać :)

@mfifi04 przeciwciała bada się na początku ciąży, tzn. W 1 trymestrze :)
Ja w Polsce miałam badane jak byłam na usg w 7 tyg i było ok. Teraz też. Mam nadzieję że teraz mi zbadaja i będzie ok. Ale strasznie się boję tego badania.
Niby będą monitorować ale dla mnie to byłby wyrok. Transfuzje krwi w brzuchu jeszcze jakieś choroby. I pewnie można by było zapomnieć o kolejnym dziecku. A ja myślałam zawsze jak byłam mlodsza że jak mam regularny okres to nie będę mieć problemów z ciaza...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny sorki, ale nadrobię Was jutro. Byłam dwa dni na działce, cudownie :D Tylko trochę za gorąco...jak dla mnie. Niestety grubaski tak mają ;)
Proszę o pomoc. Jutro 16 lub 17 dc ( w zależności czy liczyć dzień plamienia do @ czy nie) i powinnam zacząć brać duphaston, ale testy owulacyjne nadal negatywne, może znowu bezowulacyjny albo jeszcze za wcześnie... @Spark @bertha skarbnice wiedzy, pomocy. Co robić???
Zobacz załącznik 801205
Ania nic jeszcze nie bierz zobaczysz jak jutro,a jaki długi masz cykl

Nie zakladaj od razu czarnych scenariuszy :) wystarczy isc na pobranie krwi, tam Cie zbadaja ewentualnie lek podadza i tyle :) wszystko jest do opanowania i nie przekresla niczego :)
Nie mysl juz tak negatywnie, bo zadreczysz tylko siebie i nie daj Boze, krzywde sobie tym wyrzadzisz... Nie ma co byc zlej mysli, bo myslac w ten sposob nie nastrajasz ani siebie ani swojego zycia do pozytywow.
Wiem, ze strata Malenstwa jest okrutnie bolesna, ale przychodzi moment w zyciu, ze trzeba sie z tym w pewien sposob pogodzic i przejsc do funkcjonowania codziennego, bo to mozna zeswirowac.. I od nadmiaru zlych mysli i od wiedzy w necie, ktora niejednokrotnie jest mylna... Najlepiej, jak chcesz poczytac cos w internecie, to nie po forach a po jakis publikachach medycznych...
Nos do gory cyce do przodu i bedzie wszystko dobrze :)
Ja wiem kochana ale ja spać dziś przez to nie mogłam. Słyszałam że przy poronieniu samoistnym przed 12 tyg nie ma możliwości do wymieszania krwi bo chyba między matka a dzieckiem nie dochodzi do krążenia krwi chyba itp. Dlatego tu nie podają zawsze. Ale zawsze strach jest. W środę nie wyjdę z gabinetu dopóki mi badań nie zrobią i tyle.

witam was dziewczynki :)

u mnie 26 dc 10 dpo i wykres wygląda tak :)
upload_2017-4-3_8-54-21.png

lece czytac co tam u Was :)

Załączniki

• upload_2017-4-3_8-54-21.png
    upload_2017-4-3_8-54-21.png
    99,4 KB · Wyświetleń: 384
Ja w Polsce miałam badane jak byłam na usg w 7 tyg i było ok. Teraz też. Mam nadzieję że teraz mi zbadaja i będzie ok. Ale strasznie się boję tego badania.
Niby będą monitorować ale dla mnie to byłby wyrok. Transfuzje krwi w brzuchu jeszcze jakieś choroby. I pewnie można by było zapomnieć o kolejnym dziecku. A ja myślałam zawsze jak byłam mlodsza że jak mam regularny okres to nie będę mieć problemów z ciaza...

Na jakims forum czytalam, ze dziewczyna miala te przeciwciala, podali jej zastrzyk, pozniej w 20ktoryms tygodniu i pozniej przed samym porodem, wiec nie bylo mowy o przetaczaniu krwi. W takim w wypadku poprostu co miesiac badasz krew pod katem przeciwcial i jestes pod stala kontrola :)

To co ja mam powiedzieć jak zaszlam w wieku 19 lat? Nie miałam czasu się zastanawiać :) z jednej strony szkoda, bo właściwie tylko pół roku na studiach się wybawiłam. Jak moi znajomi robili co chcieli, to ja musiałam siedzieć w domu, przeniosłam się na studia zaoczne. Z drugiej strony, odsuwalam od siebie to wszystko i się nad tym nie zastanawiałam zbyt długo. Z kolei teraz nie wyobrażam sobie życia bez małego i cieszę się, że się pojawił. Teraz chciałabym mieć drugie, może będzie duża różnica wieku, ale to nie ma znaczenia. Uwierzcie, że ciężko sobie to wyobrazić dopóki się nie ma dziecka i niezależnie w jakim się jest wieku, priorytety się zmieniają. Gorzej, jak ktoś odkłada moment zajścia w ciążę, bo ciągle coś, a później jest zdziwienie, że się nie da. Ja nie mówię, że każda ma zachodzić w ciążę w przedziale 20-30, bo to oczywiste, że ten czas się przesunął, ale trzeba mieć na uwadze, że im później, tym trudniej. Coraz młodsze dziewczyny tracą maluszki, ja bym nie czekała. Ale to ja, moje zdanie i moje życie. Nie chciałabym żyć z myślą, że zwlekalam zbyt długo i może być za późno :)
Rozumiem.
W tym wieku nie zdecydowałabym się nigdy na urodzenie, taka prawda... Dlatego z jednej strony podziwiam, że dałaś radę i sobie ze wszystkim poradziłaś - musiałaś być bardzo odpowiedzialną młodą dziewczyną :)

@mfifi04 współczuje , trzymaj sie kochana ;)
@Anka3891 mam to samo wejde po weekendzie i bum nie wiem od czego zacząć :-D

Dziś wybieram się nareszcie do ginekologa :o:o
Dziś 56 dzień cyklu o_O cyce wielkie do tego sutki tak spuchnięte że strach dotykać bo boli , brzuch od momentu gdzie miała się pojawić miesiączka lekko wzdęty.. zobaczymy co mi Ciekawego dziś powie :confused:

Miłego dnia :) u mnie deszcz :frown:
czekamy na relację :)

reklama
Na jakims forum czytalam, ze dziewczyna miala te przeciwciala, podali jej zastrzyk, pozniej w 20ktoryms tygodniu i pozniej przed samym porodem, wiec nie bylo mowy o przetaczaniu krwi. W takim w wypadku poprostu co miesiac badasz krew pod katem przeciwcial i jestes pod stala kontrola :)
Tego się boję bo nie wiem jak tu w tej anglii wygląda taka 'stała kontrola' jak tak samo jak pomóc przy poronieniu to ja dziękuję za takie coś. Ale dziękuję kochane moje choć trochę mnie pocieszylyscie [emoji8]

Do góry