reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Gratki!!! Jest cien!

Hejka!
To juz pisze :) najprawdopodobniej będziemy razem miec ivf w maju :)

No wiec tak. Z tej histeroskopii wyszło mi endometrium polipowate. Dr mówi ze najnowsze badania mówią ze takie endometrium bywa wynikiem przewlekłego zapalenia ktore w wymazie w pochwy moze nie wyjsć. Takze musi mnie przeleczyc antybiotykami wszelakiej maści przez ok 20-25 dni potem po tygodniu wymaz. Bo bez tego leczenia raczej marne szanse na ciąże bo moze sie nie zaimplantować albo poronic. Takze marzec i kwiecień odpada na leczenie. Prawie sie rozryczalam jak to usłyszałam.
M dostał jakies inne suplementy na poprawę plemników - "Extra sperm". Ponoc jakies nowe bardzo dobre i tanie!
Prawdopodobnie w maju bedzie in vitro jesli nic nowego nie wyjdzie..
Rozpiskę juz mam jakie leki do stymulacji - protokół krotki, leki Menopur i Orgalutran. leki wykupione (1000zl). Papiery, zgody dostaliśmy do wypełnienia, przeczytania i podpisania w domu. Na pewno bedzie pICSI zastosowane przez obniżone wiązanie z hialuronem plemników.
Boje sie tylko ze moze ten wodniak którego Milan podejrzenie ale jednak nie znaleźli go podczas laparoskopi, tam jednak jest, tylko zniknął podczas laparoskopi bo robili drożność i przeczyścił sie. A dr od histeroskopi mówi ze zle ze wodniaka nie usunęli bo przy in vitro sie raczej usuwa bo ten wodniak moze sie opróżniać do macicy i zakazać tam środkowisko i zarodek i można poronic. Oby tylko nie powodował wad, jesli juz zarodek sie utrzyma... to samo dziewczyny na forum in vitro napisały. Z tym ze ja nie mam pewności ze ten wodniak tam jest :( skoro go nie widzieli na laparoskopii.. ale tak sobie mysle ze moze od tego to polipowate endometrium.
No wiec na następnym usg poproszę zeby mi dokładnie gin sprawdził czy nie ma tam wodniaka... nie wiem najwyżej kolejna laparo... i tak jeszcze mam 1,5 cyklu do in vitro :/

Ale bardzo jestem zadowolona za tego gina w klinice (dr Janeczko, klinika Parens Kraków), dobrze ze na wszystko zwraca uwage i pochopnie nie rozpoczyna procedury.

Takze Queen, wszystko wskazuje na to ze będziemy wspólnie zaciążać w maju!! :):)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Ja to kochana maj/ czerwiec będę mieć dopiero spotkania. Wiec jaka się wyrobie do sierpinia to będzie cud [emoji23] ale dzieciaczki będziemy mieć obie z 2018! [emoji7] a zastrzyki z gonal f tez będziesz miała ? Jeśli tak to jaka dawkę ? No teraz to już zleci ! Przecież już prawie kwiecień ! [emoji173]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Slonka :-*
@cheebay , @Spark , @auslanderka patrzcie kolejny skok :-) tyle, ze dzisiaj zmierzyłam równa godzinę pózniej i wyszło 37C , ale przeczytałam, ze jeżeli mierzy sie godzinę pózniej to odejmuje sie 0,1 kreskę i tak zrobiłam chociaż nie wiem czy tak ma byc :-)
Wczoraj okropnie sie czułam o mało nie zwymiotowałam, jajniki wszystko bolało. Po tym naszym dongu czuje prace wnętrzności :-) w okolicach owu :-)

Czy w takim przypadku owu była wczoraj np? W sensie mogła by byc ?
Tak coś czułam właśnie[emoji12] możliwe, że już po owu ale póki nie ma pewności to bawcie się dalej[emoji4]
Ja bym już testowała [emoji110] [emoji110] [emoji110]
Ankuś pieknie poszlo do gory!Moj taki sam jak wczoraj.Kiedy testujesz?.Dzis 10dpo i moj test.Polece jutro na bete z rana!Zobacz załącznik 799336

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
No coś tam widać,[emoji110] [emoji110] [emoji110] za betę
A co ma się zacząć po hsg???
No dostaniesz wiatru w skrzydła [emoji4]
Hej Kochana, dziękuję że pytasz :-*

U mnie raz z górki a raz pod górkę. Hormony wariują ;)

Byłam w poprzednim tyg na usg i zobaczyłam tylko pęcherzyk 2,5 cm. Nie było jeszcze serduszka :( trochę mnie to zmartwiło bo myślałam że to już czas... Ale gin powiedziała żeby się nie martwić ze ciąża może być młodsza niż myślałam i że wygląda na to, ze malutka kropeczka jest w środku... Mam przyjść w kolejnym tygodniu na ponowne badanie.

Trzymajcie kciuki żeby pojawił się wiekszy zarodek i serduszko! [emoji173]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Na pewno będzie ok. Nie stresuj się[emoji8]

@mfifi dziękuję[emoji8] . A ja Tobie.

Witam się z ranka....
@Millo ja też tam widzę cień i po cichutku gratuluję mimo że podchodze bardzo ostrożnie do takich cieni bo ja sama w zeszlym cyklu zobaczylam taki niby cień a byl to chyba tylko wadliwy test bo sfalszowany wynik ....nie wiem i nawet nie mysle juz o tym a w tym cyklu test zrobie dopiero kiedy może @ nie przyjdzie ...@gabrika &&&& trzymam za kolejna wizyte abyś w koncu mogła również zobaczyć swoje maleńkie serduszko ....@Luxuorius jak tam nasz mały przystojniak rośnie??? No kobietki dodawajcie jakieś fotunie pozytywne abysmy i My staraczki byly naladowane pozytywna energią i mialy sily do dzialania .... :-) :-)

Tak coś czułam właśnie[emoji12] możliwe, że już po owu ale póki nie ma pewności to bawcie się dalej[emoji4]

Ja bym już testowała [emoji110] [emoji110] [emoji110]

No coś tam widać,[emoji110] [emoji110] [emoji110] za betę

No dostaniesz wiatru w skrzydła [emoji4]

Na pewno będzie ok. Nie stresuj się[emoji8]

@mfifi dziękuję[emoji8] . A ja Tobie.
To spróbuję dzisiaj kupić test ;) chociaż baaardzo sie boję. Dziękuję za kciuki.

Cześć dziewczyny, u mnie już po pierwszym naturalnym cyklu po poronieniu..rano zrobiłam test i wyszedł tak..chyba coś się dzieje.

Załączniki

• 20170319_082807~2.jpg
    20170319_082807~2.jpg
    247,8 KB · Wyświetleń: 119
To spróbuję dzisiaj kupić test ;) chociaż baaardzo sie boję. Dziękuję za kciuki.
Jaa poprostu jestem niecierpliwa[emoji12] nie umiem tak grzecznie czekać jak inne dziewczyny do terminu@
Cześć dziewczyny, u mnie już po pierwszym naturalnym cyklu po poronieniu..rano zrobiłam test i wyszedł tak..chyba coś się dzieje.
Piękna krecha gratulacje[emoji4][emoji7] który masz dzień po owu?
1 grudniówka? Czy łapiesz się jeszcze na listopad? Miałaś jakieś przeczucia?

Dziś 29dc, w 16dc byliśmy na usg sprawdzić czy wszystko się ładnie zagoilo po łyżeczkowaniu i endometrium 11mm a pecherzyk 21mm także jak u mnie na granicy pęknięcia. Co do przeczuć to żadnych nie miałam...przyznam szczerze że jestem totalnie przerażona...w styczniu miałam lyzeczkowanie w 10tyg i bardzo się boję że moglaby być powtórka.

Dziś 29dc, w 16dc byliśmy na usg sprawdzić czy wszystko się ładnie zagoilo po łyżeczkowaniu i endometrium 11mm a pecherzyk 21mm także jak u mnie na granicy pęknięcia. Co do przeczuć to żadnych nie miałam...przyznam szczerze że jestem totalnie przerażona...w styczniu miałam lyzeczkowanie w 10tyg i bardzo się boję że moglaby być powtórka.
Będzie dobrze. Musi być[emoji110]

reklama
Wszystko będzie dobrze musimy myśleć pozytywnie!

Do góry