reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A swoją drogą przez lata brania tabletek anty nie wiedziałam, że ciało może wysyłać tak jasne sygnały o owu. Ja tuż przed owu mam wysyp trądziku, strasznie tłustą skórę na całym ciele i ból jajników, co pokrywa się z testem owu. Następnego dnia po owu trądzik znika i skóra jest zupełnie inna. No i ból jajników mija jak ręką odjął. Też tak macie?
Ja w któryś dzień pisałam, że mam problem z trądzikiem na plecach, a nigdy wcześniej mi się takie sytuacje nie zdarzały, wydawało mi się, że to problem niezależny od części cyklu, ale owu miałam w poniedziałek, a dzisiaj rano zauważyłam, że wypryski zaczęły zasychac i nie ma nowych. Ograniczyłam też słodycze, ale też zaczęłam się zastanawiać, czy cykl ma na to wpływ, hmmm....

relgtrd8ugapwyel.png

reklama
Ja w któryś dzień pisałam, że mam problem z trądzikiem na plecach, a nigdy wcześniej mi się takie sytuacje nie zdarzały, wydawało mi się, że to problem niezależny od części cyklu, ale owu miałam w poniedziałek, a dzisiaj rano zauważyłam, że wypryski zaczęły zasychac i nie ma nowych. Ograniczyłam też słodycze, ale też zaczęłam się zastanawiać, czy cykl ma na to wpływ, hmmm....
No właśnie miałam tak też w poprzednim cyklu, ale skojarzyłam to dopiero teraz, bo się powtórzyło. Gdzieś czytałam, że estrogen osiąga swój najwyższy poziom jeden do dwóch dni przed owulacją, więc pewnie to wina tego hormonu?

No właśnie miałam tak też w poprzednim cyklu, ale skojarzyłam to dopiero teraz, bo się powtórzyło. Gdzieś czytałam, że estrogen osiąga swój najwyższy poziom jeden do dwóch dni przed owulacją, więc pewnie to wina tego hormonu?
Kurcze, widzisz gdybyś o tym nie napisała to bym zwaliła to na coś innego... Tzn, że z hormonami jest coś nie tak? Okropny jest ten trądzik, jak dalej będzie tak wyglądać, to ja nie założę koszulki na ramiączkach, nie mówiąc już o stroju kąpielowym :(

qdkkj44j6bi2vbec.png

Niby chce.... i obiecał mi, a co z tego jak nie dotrzymuje słowa...
O tym koledze chodziło mi o to, ze sam miał problem ze swoją kobieta w zajściu w ciaze, wiec mógłby sie zastanowić.
Razem pracują, razem piją
Myślę że ma problem :( niestety. Bo najprawdopodobniej chce przestać i nie pić dla Ciebie ale za bardzo go kusi. I tu się zaczyna największy problem- przyznanie się przed samym sobą, do czego trzeba dojrzeć a niejednokrotnie dużo stracić:(

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@sylwkaq90
Powodzenia :)
Piszecie o małżach i muszę wam powiedzieć, że mój mnie też nieźle wkurzył. Niby chce Julkę (moje wymarzone imię dla dziewczynki ;) ), ale jak ma działać, bo są TE dni, to łeb w telefonie albo w kompie i jak tylko kładzie głowę na poduszkę to zasypia buuuuu. Wczoraj pokazałam mu wykres na ovufriend i mówię, że wczoraj była godzina zero, a my nic, więc zostaje nam wczorajszy wieczór. I co? Poszedł spać. Masakra. Wkurzam się tym bardziej, bo kiedyś już wam pisałam, jest w domu tylko w sobotę i niedzielę. I w tym cyklu tak się, myślałam że szczęśliwie, złożyło, że w te dni był w domu. O naiwności :( w następnym cyklu taka sytuacja może się nie powtórzyć... No i co mam z nim zrobić buuu. Szkoda, że nie jesteśmy samowystarczalne :D

Moj mąż ostatnio tez mi zasnął wieczorem ale i tak go obudziłam o 2 w nocy heheh wiesz mysle ze kazdy facet ktorego sie odpowiednio obudzi w nocy nie.jest w stanie nam.sie oprzec chocby nie wiem jak byl zmęczony :-) mój M kiedys wyznał mi ze najbardziej mu sie chce nad ranem heheh

Kurcze, widzisz gdybyś o tym nie napisała to bym zwaliła to na coś innego... Tzn, że z hormonami jest coś nie tak? Okropny jest ten trądzik, jak dalej będzie tak wyglądać, to ja nie założę koszulki na ramiączkach, nie mówiąc już o stroju kąpielowym :(
Wiesz co, wydaje mi się, że właśnie tak to działa :)
Dzięki estrogenom w pierwszej fazie cyklu czujemy się wyśmienicie, mamy lśniące i łatwo układające się włosy, oczy nam błyszczą, cera promienieje.
Hormon ten ma poważny wpływ na wygląd naszej skóry – pod jego wpływem organizm produkuje kwas hialuronowy, który spłyca zmarszczki. Twoja skóra nie tylko wygląda młodziej – estrogeny pobudzają także tworzenie się w skórze kolagenu, dzięki któremu jest ona bardziej elastyczna, jest ona również gładsza i cieplejsza niż u mężczyzn. W tym czasie nawilżenie naszej skóry rośnie a wydzielanie serum jest niskie, dzięki czemu nasza cera nie błyszczy się i ma zdrowy wygląd.
W czasie owulacji nasza skóra osiąga maksymalny poziom nawilżenia a poziom jej natłuszczenia zaczyna wzrastać. Progesteron przyczynia się również do tego, że w II fazie cyklu (po owulacji, w fazie lutealnej) często pojawiają się na naszej skórze wypryski a włosy żyją jakby własnym życiem, szybciej też się przetłuszczają. A dzieje się tak, ponieważ w fazie lutealnej wzrasta poziom natłuszczenia skóry i taki utrzymuje się aż do końca cyklu.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Wiem o czym mówisz ... :/ Mi tez się wydaje, ze to jest poniekąd uzależnione od fazy cyklu...muszę bardziej poobserwować [emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj mąż ostatnio tez mi zasnął wieczorem ale i tak go obudziłam o 2 w nocy heheh wiesz mysle ze kazdy facet ktorego sie odpowiednio obudzi w nocy nie.jest w stanie nam.sie oprzec chocby nie wiem jak byl zmęczony :-) mój M kiedys wyznał mi ze najbardziej mu sie chce nad ranem heheh
Masz rację, ale za bardzo mnie wkurzył, a na przyjemność trzeba sobie zasłużyć ;) Tu wychodzi moja obrażalska natura :( Dzisiaj go przydybię :D

Do góry