reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ehhh, powiem Wam, że faceci to często niestety duże dzieci...Ale mam wrażenie, że jednak dużo zależy od wychowania. U nas ja w tym roku 27, mój 31, a i tak uważam, że jestem bardziej dojrzała niż on... Ale czego oczekiwać skoro jego ojciec w domu nie robi NIC. Jedyne co to wychodzi z psem, wszystkie sprawy załatwia jego mama i u nich taki schemat jest norma. Tak się przyzwyczaili i tak im dobrze, u mnie coś takiego jest nie do pomyślenia. I tak uważam, że mój dużo się nauczył i w wielu kwestiach przestawił przez ostatnie 4,5 roku, ale i tak jest wiele kwestii, które mnie drażnią. W każdym razie ja chciałabym wychować małego tak, aby dbał kiedyś o swoją żonę, żeby wiedział, że facet nie ma w domu pomagać, tylko robić to co należy, bo obie strony są na równi itp. Ciężkie tematy, ale nie chciałabym, aby był we wszystkim wyręczany, bo to synuś mamusi, chciałabym aby jego żona kiedyś była zadowolona, żeby nie mieli takich problemów :)

relgx1hpw702se3x.png
Moja mama mi zawsze mówi, że faceta to trzeba sobie wychować od zera, bo wszyscy tacy rozpieszczeni wychodzą z domu mamusi ^_^

Wszechswiat mnie chyba nienawidzi [emoji31]
Wczoraj plot, dzisiaj na kolposkopii widac bylo przebarwienia na fragmencie szyjki i...biopsja. Za tydzien w czwartek mam dzwonic czy juz sa wyniki.
Zajebiscie ku*wa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jej... nieszczęścia lubią chodzić parami :( ale pamiętaj, że wszystko się dobrze ułoży i Ty już swój limit pecha wykorzystałaś!

Gabrika mi w poprzednim miesiącu pomogła mikstura mleko miód czosnek masło i woda morska do noska ... polecam

Jej... nie wiem jak ja przełknę to mleko z masłem i czosnkiem.... Muszę się jakoś przemóc!

Gdzie można wodę morską kupić?

reklama
Moja mama mi zawsze mówi, że faceta to trzeba sobie wychować od zera, bo wszyscy tacy rozpieszczeni wychodzą z domu mamusi ^_^

Jej... nieszczęścia lubią chodzić parami :( ale pamiętaj, że wszystko się dobrze ułoży i Ty już swój limit pecha wykorzystałaś!

Jej... nie wiem jak ja przełknę to mleko z masłem i czosnkiem.... Muszę się jakoś przemóc!

W aptece:)

Gabrika kiedy bedziesz miała wyniki bety?

Ja dostałam na razie tarczycy. Jest ok.

Czekam na betę i progesteron

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Ja w aptece kupiłam i kurczę nie pamietam firmy ... Lanvin mi poleciła [emoji4]
@Lanvin pamiętasz może ?
Niemniej jednak każda chyba jest dobra niezależnie od firmy.

Co do mikstury moja reakcja na taka propozycje była taka sama ale działa cuda serio ... co więcej myślałam, ze będzie gorsze, dasz radę [emoji6]

Wszechswiat mnie chyba nienawidzi [emoji31]
Wczoraj plot, dzisiaj na kolposkopii widac bylo przebarwienia na fragmencie szyjki i...biopsja. Za tydzien w czwartek mam dzwonic czy juz sa wyniki.
Zajebiscie ku*wa.

A wiadomo skąd te bóle przy seksie i plamienia?
Mam nadzieję, że z wynikami będzie wszystko dobrze kochana, nie stresuj się na zapas. Ale masz ostatnio czarna serię [emoji17]

reklama
@Lui :) kryzys ze staraniami czy inne problemy kochana? Przykroo mi...
@NeSSi no sprobowalabys nie dać znać!!!! Kciuki :*
@StorAnia tak jak pisałam, na progesteron wystarczą tabletki, albo jak @bertha mówi zastrzyki... ja sama teraz jestem na luteinie :)
Wiem, wiem. W szufladzie 4 opakowania duphaston ;) tylko jeszcze potrzebuje konkretnego ginekologa :(
@StorAnia jestem tu początkująca na forum, ale chciałam Ci powiedzieć że po to tu jesteśmy, żeby pogadać przede wszystkim o wątpliwościach i pomarudzić, bo komu jak nie innym babkom które dążą do tego samego celu. Z chęcią wysłuchamy i doradzimy jak tylko umiemy. Ja co prawda nie znam się i o połowie rzeczy o których tu piszecie nie mam pojęcia, ale staram się ;)

Dziś też dopadły mnie wątpliwości, zrobiłam najpierw test jakiś badziewny i wyszedł słabszy niż wczorajsze. Więc zrobiłam jeszcze strumieniowy i ok, wyszedł ciut ciemniejszy.
Ale i tak wydaje mi się, że kreski już się powinny wyrównać, ciągle dużo bledsze wychodzą (dziś 26dc, okres miał być 24).
Z dobrych wieści - jednak zdążyłam zbić prolaktynę (wiem że teraz już pewnie rośnie), w tydzień z 32 na prawie 19! :-) :)
Kurcze czarno to jakoś widzę (sorry), mój M jakiś teraz bardziej optymista, w pierwszej ciąży było na odwrót.:hmm:
Dziękuję, gratuluję i trzymam kciuki :)
Ten ginekolog to wróżyć powinien skoro tak świetnie zna przyszłość. Skoro trafiasz na takich konowałów co to zajmują sie sprawa od dupy strony to nic dziwnego, że masz problemy. Jest problem z progesteronem to szybciutko leczyć a Ty możesz w miedzy czasie podjąć decyzje a nie lekarz bo masz "już" 40. On miał Ci pomoc zajść a nie poddawać ocenie.
Aniu, sprawiasz wrażenie osoby bardzo delikatnej, która bardzo sie przejmuje takimi durnymi personami i ich opiniami, niestety za bardzo bierzesz to do siebie. Mój dowódca kiedyś dał mi najlepsza radę jaka dostałam i podzielę sie nią z Tobą: widzisz rynnę to weź z niej przykład i niech też po Tobie spływa co mówią inni ....
Zacznij prace na działce, zajmij głowę planowaniem zieleni itp, skup sie na sobie, wróć do diety a przy okazji ogarnij nowego, normalniejszymi lekarza i ten progesteron.

f2w3rjjgpsehityp.png
Jutro ginekolog, a w czwartek endokrynolog. Zobaczymy...
Dziękuję za radę, ale to nie takie proste :(
W pracy gram twardą i prawie uwierzyłam, że taka jestem... a wieczorem ryczę w poduszkę...

Do góry