reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No właśnie ja też myślałam że tylko starsze. A ponoć nie. Jeśli ciąża była zbyt nisko by określić płeć to po badaniach genetycznych możemy ją zarejestrować.

1usavcqgt1dml95x.png
Wszyscy lekarze o tym wiedzą i ich obowiązkiem jest poinformować o czymś takim...mi od razu powiedziała osoba z którą kontaktowalam się w sprawie badań dna.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciężko Was nadrobić..
Umówiłam się do endokrynologa na 9 marca.
Zapytałam go tylko co sądzi o takim tsh, powiedział, że to zależy od AntyTPo i ANtyTG (?)

Nie wiem co mam myśleć..
Zrobiłam wczoraj rano test facelle, i wyszła druga kreska taka meeega blada, z latarką. Pomyślałam, że mam zwidy. Później zrobiłam ten sam - negatyw.
Dziś rano zrobiłam jakiś taki tani z allegro - negatyw,
Przedtem zrobiłam pink eco i jest.. też bardzo blada, ale na pewno różowa i na pewno jest! i też z latarką ;p
Poczekamy do @.. zobaczymy..

Dziewczyny ile dni po owulacji wychodzą Wam testy owulacyjne facelle? Pierwszy raz robię w ogóle testy i dziś mija już prawie tydz po spodziewanej owulacji (a może owulacja była już nawet prawie dwa tygodnie temu - tego nie wiem, bo cykl mi się rozregulował). Testy wychodzą z dwoma kreskami. Testowa nie jest tak mocna jak kontrolna ale nadal jest bardzo wyraźna.
Testy robię z czystej ciekawości, bo nigdy czegoś takiego nie obsługiwałam i jestem ciekawa "jak to działa" :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Cześć dziewczyny,
ja Was cały czas podczytuje, ale czasu ostatnio brak, ale może to i dobrze bo się nie będę tak nakręcać :)
Cały weekend spędziłam na szkoleniu więc z końcem tygodnia padam już na twarz :p

Nimitti, ja mam tsh 2,02 myslisz że powinnam zbyć do 1,5? Gin powiedziała ze moge mieć do 2,3
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basiu norma funkcjonalna jest 1-2, więc ważne, żeby kontrolować czy nie rośnie.

Jaka masz wartosc homocysteiny? Powinna byc jednocyfrowa do starań, najlepiej ponoc blisko 5.
Badałaś MTHFR?

Ja bym nie badała wit b12, tylko po prostu zaczela suplementować, ale nie Medyn forte - bo widze ze tam zwyczajne postacie witamin, tylko formy metylowe wit B6,B9,B12.
czyli powinnas szukac:
-> B6 w formie metylowej: pyridoxal-5-phosphate a nie Pyridoxin hydrochlorid,
-> B9 w formie metylowej: folian (L-5-Methyltetrahydrofolate) a nie kwas foliowy
-> B12 w formie metylowej: methylcobalamin a nie Cyanocobalamin

ja biore te: Link do: Doctor's Best, Best Fully Active B Complex, 30 Veggie Caps
na allegro tez je widzialam, ale drozej. tu zamawiam i za tydzien normalna poczta przychodza.
albo te: Link do: Thorne Research, Methyl-Guard Plus, 90 Veggie Caps

I to wystarczy zeby homocysteina spadala. powoli, ale spada. I to biore non stop.

Różnie sie bierze. Ja od razu np dostalam 2 dziennie.

Ojej, za duze tsh.. nie odpuszczalabym tego. ginowie czasem maja dziwne opinie.. znajdz innego zeby mial rozsadniejsze podejscie do tego, albo rzeczywiscie endokrynolog, ale biegnij prywatnie, nie ma co tracic czasu i ryzykowac...

Bertha dobrze mówi, przy wysokiej homocysteinie koniecznie dobry B complex z metylowanymi formami, np.
Link do: B-Right - Sklep z extra ceną - Witamina B JARROW FORMULAS
Oprócz wspomnianego Doctor's Best dobre suplementy ma właśnie Jarrow, Puritan's Pride, czasem Swanson.

Do tego mięso i wątróbka jak ktoś lubi (mnie jej wartości odżywcze za nic nie przekonują do smaku :o).
Wysokie wartości homocysteiny powodowane są też często przez duże spożycie nabiału, więc warto go wyeliminować.

Fałszywy alarm operacja dopiero jutro. Po. 16 godzinach mogłam się w końcu czegoś napić. Była u mnie pani doktor. Przemiła. Wytłumaczyła jak to będzie jutro wygląć, co będą mi robić, jakie są możliwe komplikacje. I dostałam obiad. Takie kluski mączne, kotlet z czerwonej fasoli w sosie pomidorowo- białym nie wiem i gotowane brokułu i kalafior.
1487858081-aaaaaa.jpeg

Dzięki dziewczynki. Jutro będzie po wszystkim i w jak będzie dobrze to w sobotę mnie wypuszczą.

@bertha moim zdaniem warto sprawdzic poziom B12 żeby wiedzieć jak końskie dawki suplementować[emoji4]

auslanderka bardzo mi przykro :(
Powiem Ci, że obiad na wypasie;)

Ostatnio czytałam artykuł ze jeśli zdecydujemy się na badania genetyczne i poznamy płeć aniołka to można zarejestrować go w USC i iść na 8 tygodni macierzyńskiego. Nie zależnie ile trwała ciąża czy 5 tygodni czy 12. Oczywiście jeśli było to na tyle późno ze lekarz był w stanie określić plec to nie potrzeba badań genetycznych. Postanowiłam to napisać ponieważ wiele kobiet nie zdaje sobie z tego sprawy.

1usavcqgt1dml95x.png
A ja czytałam zupełnie co innego o tych 8tyg macierzyńskiego. Przysługuje on pracownicy która urodzi martwe dziecko ale po 22tyg ciąży. Wcześniej to nie poród a poronienie i zasiłek nie przysługuje.

@bertha moim zdaniem warto sprawdzic poziom B12 żeby wiedzieć jak końskie dawki suplementować[emoji4]
Wydaje mi sie ze poziom wit b12 moze byc nawet ponad normę, jesli ma sie MTHFR i nie przyswaja sie tych zwykłych form. I człowiek pomyśli ze ma wystarczajaco a po prostu organizm nie przyswaja i śmietnisko witamin pływają w krwi. Tak na pewno jest z kwasem foliowym, wiec mysle ze moze byc podobnie z b12.

Nie wiem co mam myśleć..
Zrobiłam wczoraj rano test facelle, i wyszła druga kreska taka meeega blada, z latarką. Pomyślałam, że mam zwidy. Później zrobiłam ten sam - negatyw.
Dziś rano zrobiłam jakiś taki tani z allegro - negatyw,
Przedtem zrobiłam pink eco i jest.. też bardzo blada, ale na pewno różowa i na pewno jest! i też z latarką ;p
Poczekamy do @.. zobaczymy..

O kurczę! Wstaw zdjęcie!

A endokrynolog dziwnie odpowiedział... wg mnie i tego co czytałam niezależnie od anty too i tego drugiego, tsh ma byc ok 1,5 dla staraczek. moze zrób te antytpo i to drugie zebys na wizyte miała bo cie odeśle z zaleceniem badania i będziesz musiała na kolejna wizyte sie umawiać.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
No właśnie nie mam jak zrobić zdjęcia bo mi się aparat w telefonie popsuł;/ i nie mam innego.
Zresztą i tak chyba by nie wyszło bo to taka mega bladość jest;)
Tak powiedział żebym zrobiła na wizytę.

Do góry