reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Spark - u mnie po staremu,- myślałam, że po takich wyczerpujących staraniach to będę miała dość seksu, ale wczoraj nie wytrzymałam i zbałamuciłam walentynkowo małża :D W ciąży to dopiero przeżycie :p Czekam na prenatalne za tydzień - strach się bać :)
A Ty jak tam rybko ? nic nie boli ? Kiedy podglądanie kropka ?
Jezuuu ja mam już taką ochotę na przytulanki, a mój się boi... :o dzisiaj wizyta :D. Ooo to powodzonka na prenatalnych! :)

reklama
Bardzo prosty:

Ziemniaczki pokrojone w połówki podgotowuję chwilę w wodzie, nastepnie posypuję ulubionymi przyprawami (kurkuma, papryka itp) i ziołami (oregano, bazylia, rozmaryn) (my lubimy ostre więc dodatę sporo chili). Skrapiam oliwą z oliwek. Wkładam do piekarnika - najlepiej na opcji z grillem na około 20 minut.

Surowego łososia ze skórą kroję na 2 szerokie kawałki po około 100 - 150 gram. Zależy jak dużego mam łososia (zwykle kupuję takiego pakowanego z Lidl, one mają około 300 - 350 gram więc przekrawam go wzdłuż na pół). Każdy kawałek deliktatnie solę i pieprzę + kładę plasterek masła + pół ząbka czosnku rozkładam na całej długości + skrapiam sokiem z połowy plasterka cytryny (cytrynę kładę na łososiu) + posypuję opcjonalnie pietruszką lub koperkiem. Całość zawijam w folię lub papier do pieczenia. Wstawiam do piekarnika na termoobiegu na około 170 st na max 15 min. Sprawdzam po około 10 min czy już jest gotowy, jeżeli mieso jest jasne to wyciągam, aby nie był zbyt suchy.

Brokuły gotuję 15 min we wrzącej wodzie.

I gotowe :) Oczywiście zamiast brokułów i ziemniaczków świetnie sprawdzi się też np ryż i inne Wasze ulubione warzywa :)

Opcjonalnie można też sobie zrobić masełko koperkowe i położyć aby się roztopiło na gotowym łososiu.
Dziękuję. :* To już dzisiaj wiem co zrobię na kolacje hehe :D tylko brokuły zrobię na parze :)

Zobacz załącznik 795414

Na chwilę obecną wygląda to tak :)
Ha,jestem pierwsza za czerwoną linią[emoji6]ale ja nie testuje. Grzecznie czekam na @. Nie przewiduję spóźnienia. Może + 2 dni. Dobrze że nie przyszła za wcześnie jak ostatnio. Choć już liczę się z tym że po 36 r.ż. może być z tym różnie...

Strasznie zdołowaly mnie wasze opisy jak wygląda poronienie,czyszczenie itp...z dwojga chyba wolę nie zajść niż przeżyć coś takiego[emoji20]

Ostatnie [emoji173] były w niedzielę. Dziś jestem po nocy więc padne przed 21 i nici ale trudno. 7 dni przerwy i wracamy do działania[emoji6]ale tym razem na luzie

Kciuki za testy i wizyty ciążowe[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas cykl stracony, betka 10dpo 0.1 :( a temperaturka podniesiona, myślalam ze wróży dobrze :( Dziewczynki czy któraś wspomagała partnera podczas staranek suplami dla mężczyzn? Znalazłam cos takiego Fertilman plus i zastanawiam się czy nie zakupić... może nie zaszkodzi a troche pomoże... Co myślicie?

Piszecie o podróżach... Teraz tak myśle że przydałby mi sie wyjazd gdzies daleko żeby odetchnąc. Może odpuściłabym trochę i by pykło akurat :)
Mój bierze fertilman plus 2 mc. Na pewno nie zaszkodzi[emoji6]a czy pomoże? Któż to wie. Trzeba by zbadać nasienie przed i po.
I wcina orzechy brazylijskie

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

@Lanvin @auslanderka ja w tym cyklu brałam od 3-9 dc potem jak lekarz kazał nie zachodzić tto nie brałam, i od 17dc znów :) także spokojnie, można brać mimo przerwy :)

Przepraszam, nie ogaarnialam tabelki przez te stresy z wynajmujaca, alle już ok, już jestem spokojna także będę też pomagać :)

takie Link do: Moje Wypieki | Buraczane ciasto czekoladowe
tylko zamiast czekolady dam wiśnie z syropu.
Ja po urlopie siadam do pisania, a już piszę 2.5roku hehehe

Hehehe :-) ja brnę przez najgłupszy dział metod, technik,narzędzi, celów :-D okropieństwo :p dzisiaj położyłam sie nad ranem po 2, ale juz promotorce wysłałam, żeby przed urlopem zdążyć jeszcze coś ewentualnie poprawić, a na pewno bedzie co :-D

@gabrika na pewno miałaś wczoraj, tak jak u mnie haha :p i tak jak u mnie się teraz uda :p

@siwa84 trzymam kciuki żeby w marcu nie przyszła!!! I żeby do końca było ok...:)

@Izabela90 jak Ci tak łatwiej to pewni, nie licz tylko dzialajcie jak najczęściej ;) (choć patrząc po sobie to jak najrzadziej :p )

@Paraplu zaoszczedze Ci kasy na bilet i już będę grzeczna :p wieem jak powinno być, ale no... presja niewiedzacego o ciąży otoczenia :o ;p ostatni raz! :D
Co do pieska to smutne ile zwierzaki muszą przejść...:( super, że tak mu pomoglas! :*

@StorAnia przez stres Ci się przesunęła, teraz świnki Ci majsttrują dzidziola przez Twoje cierpienie, daj im czas :D

@Bulbasek napiszę, że 17.30, w razie opóźnienia, żeby dziewczyny mnie nie zlinczowaly za brak wiadomości :p

@NeSSi jak tam u Ciebie? :)
Prędzej nic z tego nie będzie ;)

Ale narobiłyście mi smaka tymi wszystkimi pysznościami. Aż ślinka cieknie :p

My dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu :)
Wczoraj albo dzisiaj owulacja. Wieczorem jadę zobaczyć czy faktycznie była. W piątek pecherzyk miał 15 i coś mm :)

Miłego dnia kochane :*

A ja pracując przypomniałam sobie, że w portfelu mam testy owu i tak pomyślałam, że a tam siknę sobie.... I co??? Testowa szybciej wyszła niż kontrolna[emoji2] może jeszcze nic straconego u mnie z ta owulka[emoji119] kosmos takiej kreski to nigdy nie miałam
1487082303-aaaaaa.jpeg

reklama
Czyli to jednak prawda, że sporo kobiet ma na początku ciąży mega chcice :D
Oj nawet nie wiesz jak się chce ! Trochę zelżały mdłości i przyszedł apetyt na żarcie i seks :D
Cycki po pierwszej ciąży się wypełniły i poczułam się mega kobieco :D
Szkoda, że to krótkotrwały efekt :D

Dziewczynki co się dzieje z
luna2424 ? Przestała się na wrześniówkach udzielać już dawno ...

Do góry