reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie pisza bzdur [emoji12] pod nazwa "badania prenatalne" (zwroc uwage, ze to liczba mnoga "badania") znajduje sie caly zbior badan disgnostycznych jaki mozesz zrobic. Najpopularniejsze to jest USG prenatalne, czyli bardzo dokladne badanie USG w kierunku wad rozwojowych i genetycznych np. Zespol Downa. Jest tez badanie pappa czy jakos tak, z krwi. Jest tez amniopunkcja w celu pobrania plynu owodniowego i to jest to klucie w brzuch ;)
I pewnie wiele innych.

Z reguly wykonuje sie USG prenatalne a na dalsze badania kieruja jesli USG wyszlo nieprawidlowe i/lub ma sie obciazony wywiad.

PS
Dopiero teraz zauwazylam, ze dziewczyny juz Ci napisaly [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki teraz już wszystko wiem. Ja swiezak - więc wybaczcie za pytanie [emoji2]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja w tym cyklu totalnie zeruje, żadnych leków, suplementów, testów, nic... U mnie też 6 dzień, ale jakiś dziwny, bo zawsze @ mam 7 dni, a teraz nawiedziła mnie tylko na 5 i jestem bardzo rozczarowana :-D:-D:-D Wzięłam się za tarczycę i idę do endokrynologa, bo przecież całe życie gin mi nie będzie Euthyrox'u przepisywał [emoji14]

Wynajmujemy mieszkanie, ale tutaj bardzo z tym ciężko, przez tych uchodźców. Nie chcą mieszkań dawać, czasem trzeba baardzo długo czekać. A nam się udało i to w sumie z dnia na dzień, przy ogromnej pomocy szefa mojego męża. Ale strasznie się cieszę :)
Ile jakie to mieszkanko macie?

Bardzo dobrze, wyluzuj, nie myśl, może właśnie dzięki temu się uda :-)

Dzięki teraz już wszystko wiem. Ja swiezak - więc wybaczcie za pytanie [emoji2]

Ja 7 lat temu, gdyby nie forum, to nic bym nie wiedziała...także pytaj o wszystko :-)

Dziękuję Wam za słowa wsparcia[emoji9][emoji9] Dzisiaj trochę pobiadole i pewnie ten najgorszy moment minie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Minie, a jutro wstaniesz pełna energii i zapału do działania [emoji8]

Sciagnęłam ten kalendarzyka :-) od jutra będę zapisywać tempke :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Bo tak wyszło... sprawdziliśmy czy torbiele zejdą, nic nie ustalone i 21 dc na wizycie u ginekologa już było za późno na cokolwiek... Jestem strasznie rozgoryczona, ale chociaż wiadomo o co chodzi. Teraz tylko D musi w piątek powtórzyć badania i zobaczymy co dalej... Ja 8 mam wizytę u ginekologa to opracujemy plan działania. Jeśli będzie to miało jakikolwiek sens.
Jeśli nie to szukam innej pracy i kończę starania. Zbyt wiele mnie to kosztuje. Zbyt mocno wczoraj bolało.
Takie to mam nowe postanowienia czterdziestolatki!
A może właśnie po 40 będzie ciąża? Właśnie teraz zacznie się może życie? Może tak musiało być? Niech Twoj powtórzy badania. Ty na wizycie zapytaj co dalej będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Eh co mnie podkusilo z tym mierzeniem temperatury? Niby wiem że z dupy te pomiary u mnie o godzinach tak różnych ale nie daje mi spokoju ta rzekoma owu w 8 dc...kutwa to już w trakcie miesiączki bym musiała boboseksy...ale nijak ma się ten 8 dc do wcześniejszych obserwacji...Teraz nie robię testów owu. Brałam wiesiołek a śluzu jakby mniej niż zwykle...i nic mnie nie kłuje...a to już 11 dc...odechciewa mi się tych starań...wizyta u gina w 15 dc i mam ochotę odwołać...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Eh co mnie podkusilo z tym mierzeniem temperatury? Niby wiem że z dupy te pomiary u mnie o godzinach tak różnych ale nie daje mi spokoju ta rzekoma owu w 8 dc...kutwa to już w trakcie miesiączki bym musiała boboseksy...ale nijak ma się ten 8 dc do wcześniejszych obserwacji...Teraz nie robię testów owu. Brałam wiesiołek a śluzu jakby mniej niż zwykle...i nic mnie nie kłuje...a to już 11 dc...odechciewa mi się tych starań...wizyta u gina w 15 dc i mam ochotę odwołać...

Nie odwołuj. Idź, dowiesz się co tam słychać. Jak nie pójdziesz to będziesz myśleć i conajgorsze tworzyć coraz to gorsze historie związane z ovu[emoji2] przynjmniej ja tak mam

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Wam za słowa wsparcia[emoji9][emoji9] Dzisiaj trochę pobiadole i pewnie ten najgorszy moment minie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Pobiadol :) chociaż nie będę sama w biadoleniu...
A może właśnie po 40 będzie ciąża? Właśnie teraz zacznie się może życie? Może tak musiało być? Niech Twoj powtórzy badania. Ty na wizycie zapytaj co dalej będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Tak jak pisałam pali mi się grunt pod nogami. W każdej chwili mogą mnie zwolnić, a to całkiem przekreśla plany o dziecku... Więc czasu nie mam :p

reklama
Nie odwołuj. Idź, dowiesz się co tam słychać. Jak nie pójdziesz to będziesz myśleć i conajgorsze tworzyć coraz to gorsze historie związane z ovu[emoji2] przynjmniej ja tak mam

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom
A co ja się dowiem? Że owu była. A kiedy? Tego mi nie powie...gin prywatny więc badania hormonów mogę sobie i bez niego zrobić...cytologii nie zrobię bo może jeszcze będzie jakiś seks choć już mi i się nie chce i sensu nie widzę...i powie-proszę uprawiać seks co 2 dzień. A mi się już k...chyba nie chce i tego seksu i tego dziecka...

Wiem. Smęce. Sorki

Do góry