reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
A to moje.dwie urwiski.
Piekne :)

Dziewczynki, napiszcie cos wiecej o swoich zwierzakach :)

A u mnie zaczął się ciężki okres.. Babcia zmarła ;( w środę pogrzeb.. dobrze, że mam ferie to trochę pomogę mamie.
Bardzo mi przykro.
Mi przy tacie duza ulge dawala mysl, ze juz nie cierpi.
Mam nadzieje, ze ta mysl chociaz troszke Wam pomaga w tej sytuacji.
Tulam.

@mfifi04, @Paraplu ładne macie pieski :) ja mam tylko kota, jakoś nie wyobrażam sobie w bloku psa, za leniwa chyba jestem, nie wiem czy bym dała radę z regularnymi spacerami :p

@Paraplu nie martw się na zapas, może to jakaś pierdoła i dzięki temu że masz skierowanie szybko wyleczą to co Ci może dolegać i nim się obejrzysz bach i ciąża :)

ja mieszkam w niemczech, tyle że bardzo blisko polski i tutaj i też nie jest łatwo o skierowanie, a o jakiś badaniach które bym chciała zrobić z własnej inicjatywy nie wspomnę. U ginekologów byłam już paru i wszyscy nie przypadli mi do gustu, więc chodzę prywatnie do polski i to mi pasuje. Wizyty trochę ciągną po kieszeni, ale przynajmniej czuję ten komfort, że jestem pod czyjąś opieką.
A ja sobie nie wyobrazam miec siersci w domu, dlatego wybralam maltanczyka :)

Nie martwie sie jakos strasznie. Po prostu nie chce sobie pluc w twarz, ze niczego nie zrobilam chociaz moglam. Jestem typem czlowieka co zawsze dmucha na zimne :) jak powiedza, ze wszystko jest okej to bede przeszczesliwa.
Na ostatnim USG wiem, ze pare rzeczy jest okej ale w ostatnim cyklu mialam duze plamienia po przytulankach a okres to wygladal raczej jak wypadanie skrzepow a nie krwawienie. No i boli mnie czesto i gesto podbrzusze. Chce to sprawdzic.
A teraz przynajmniej bez dylematow mofe sobie wziac leki na skore.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@sylwkaq90 przykro :( dużo sił kochana!
@Bulbasek chodziłam na fitness i to go też nie ruszyło, ale chyba faktycznie zacznę to znów robić dla siebie!
@Martaldz no ta przeprowadzka nie na rękę teraz... chętnie bym od niego odpoczela...
@siwa84 też bym go najchętniej zostawiła, serio!!!
@Paraplu tak ma problem, z pracą...ma jej dość... non stop narzeka, że jest zmęczony i jej nie chce, ale nic nie robi w tym kierunku! Myśli, że jak przejrzy olx i wyśle 3 cv na miesiąc to coś znajdzie!! Z poprzednią było to sammo...

Sylwaq, bardzo mi przykro :( trzymaj sie

Piękne macie zwierzaki dziewczyny!

Paraplu, ja polecam jeszcze żywienie optymalne. Moja teściowa juz 17 lat tak sie odżywia, my z M zaczęliśmy niedawno. Teściowa wyleczyła duże problemy ze stawami, zięciowi wyleczyła łuszczycę (ale głupek po pół roku zrezygnował z tego odżywiania i łuszczyca wróciła), jest masę ludzi z różnymi schorzeniami którym ta dieta pomogła. I co najważniejsze jest prawie normalnym żywieniem, bez jakiś niesamowitych ograniczeń. Ważne sa proporcje tłuszczy węgli i białka.
Po krotce - proporcje maja byc 1 białka : 3 tłuszczy : 0,8 węglowodanów.
Dużo jaj, a raczej żółtek, mięso "od kości", czyli nie takie chude, tylko tłustsze - karkówka a nie schab, nóżki z kurczaka a nie piersi.
My jemy tak: jajka na śniadanie : 1 całe i 3 żółtka + np boczek + warzywa jakies + kanapeczka chleba orkiszowego, albo optymalnego wg przepisu z duża ilością masła, serem żółtym.
W południe zupka, z dodanym masłem lub śmietanka 30%
Po pracy drugie danie - mięso plus ziemńiaki (skrobia jest dobrym węglowodanem) plus jakies warzywka.
Na kolacje uzupełnić jakiegoś weglowodana.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Takie tycie to nic dobrego i będzie się czuł coraz bardziej zmęczony i rozdrażniony bo to obciąża serce, stawy i może prowadzić do cukrzycy czy miażdżycy. Myślę że tu kłótnia to akurat nic nie da. Jedynie szczerą spokojna rozmowa .

Dziewczyny baaaardzo Wam wszystkim dziękuję. Jesteście wspaniałe!!!

Niestety humor nie dopisuje, krwawienie jest nadal, więc myślę że problem z progesteronem... Starość nie radość, chyba powoli trzeba się przygotowywać do tego co nieuniknione. Do poddania się :(
Aniu, ale przecież ten lekarz lepiej myślący, coś zdzialacie zobaczysz, może i nam ze starszej Ligii w marcu ukażą się 2 kreseczki. Głowa do góry:)

Ja ostatnio też myślę nad zrobieniem sobie badań. Jakaś morfologia mocz bo mam kamienie i tarczyca jak tam daje radę po ciąży bo szczerze powiem ze nastrój to mam słaby ostatnio. Sama ze sobą wytrzymać nie mogę i wzrusza mnie wszystko. Może pora hormony zmienić..już sama nie wiem. Siedzimy ciągle w domu bo M ma urlop i zimą mniej pracuje za to w inne pory roku prawie mieszka w pracy wiec też tak źle a tak niedobrze. Jak go nie ma to musze sama wszystko rpbic a jak jest to prawie z garów nie wychodze bo śniadania obiadki przekąski i zmywak non stop. Wynika z tego że babie to się jednak nie dochodzi hehe

Mietowajagodka są cudowne [emoji173][emoji173][emoji173] zakochałam się

A pamiętacie nasze kochane owczarki co spłonęły w domu i ciocie ? Domek juz stoi powoli został odbudowany i będziemy mieć nowe pociechy dwa owczarki urodziły się w grudniu cuda kochane. Chociaż ja tęsknię za tamtym bardzo :(((

sylwkaq90 bardzo mi przykro :(

Siwa ale fajna była.

reklama
Haha serio...przeroslo mnie to zadanie [emoji23]
A raczej jego graficzne przedstawienie. Tragiczne w mojej opinii.

Niezbyt estetyczna bym powiedziala [emoji23] ale u mnie nie jest zle. Mam zaatakowane tylko kilka miejsc, z czego widoczne jest tylko jedno, skora wokol nosa, ale normalnie wystarcza troche fluidu i nic nie widac. Jak mam rzut to juz jest gorzej.

Geniusz! Ja nie wiem ile bym musiala siedziec aby wpasc na tego krokusa [emoji23]

U mnie najwiekszy wplyw na stan skory ma moj stan psychiczny. Jak z glowa kiepsko to zawsze konczy sie rzutem. A tak to wystarczaja odpowiednie kosmetyki i kremy, czasem masc.
Ten roczny rzut o ktorym pisalam byl powiazany z depresja. Teraz tez cos mam gorszy okres i juz widze roznice na skorze. Ale w srode terapia [emoji1377] w czwartek gin [emoji1377] skoro ten cykl odpuscilam to wracam do olejku CBD.

Dziekuje za info o diecie, zaczelam sobie czytac o niej.

Hmm a rozmawialas z nim tak szczerze od serca? Mnie K zawsze ciagnie za jezyk jak moje zachowanie sie zmienia i zazwyczaj konczy sie placzem ale taka rozmowa ogormnie duzo mi daje.
Moze Twoj maz ma jakis problem, spadek nastroju, samooceny czy cos innego siedzi mu lepetynie a Ty widzisz tylko tego efekt w postaci spania, niedbania o siebie i zrzedzenia?
Jesli jest mu zle ze soba to nie bedzie dbal o siebie. Kojarzysz piramide potrzeb? Najpierw musza zostac zaspokojone potrzeby z nizszego pietra aby moc zaspokoic te z wyzszego. Moze w tym tkwi problem.

No wlasnie! Sto lat! [emoji322][emoji323][emoji512][emoji255] piekny wiek i z tej okazji zycze Ci jeszcze przynajmniej 3 takich cwiercwieczy w zdrowiu i otoczona miloscia z kazdej strony [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Paraplu ale Ty.mądrze gadasz kobito [emoji7]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry