reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Modlę się tylko by się oba utrzymały ...

Będzie dobrze, ja w pierwszej ciąży malowałam całe mieszkanie ...od rana do wieczora w tym smrodzie siedziałam.
Ściany jak Cie Boże ale drzwi o te panele oni olejna maluja masakra głową mnie boli i niedobrze. Wolę dmuchać na zimne tym bardziej że to poczateczek najważniejszy okres nie chce pęcherzyka narażać :)

reklama
Witam się porannie. Jakoś wczoraj nie miałam weny, żeby pisać...
Nessi - bardzo mocno ściskam, gratuluję i jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze. Na pewno będziesz cudowna mamą małych bliźniaków i na pewno dasz sobie radę ze wszystkim a nawet więcej niż ze wszystkim...
U mnie ovulka za progiem, śluz się już pojawił, ale co, jak chłop niechętny? Ma sesję i zupełnie nie jest zainteresowany działaniem... siedzi i kuje. Może jutro wieczorem coś się uda... i może nie będzie jeszcze za późno.

A swoją to ciekawe, że chłopy jak przychodzą nasze dni płodne nie mają ochoty :/ przecież zgodnie z prawami natury wtedy najbardziej powinni "wyczuwać" seksualne fluidki :/ no chyba, że po prostu gdzieś z tyłu głowy włącza im się stres w temacie "robimi dzidzi" ^_^

Ja tez nie wyobrazam sobie dnia bez kawy... ;-)

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też ^_^ Zaczynam dzień śniadaniem i mocną kawą :)

Powiem Wam dziewczyny, że jak tak przytyłam po świętach, to dwa tygodnie temu zaczęłam znowu normalnie jeść. Ograniczylam mocno słodycze, zjem coś małego raz dziennie, bo wcale to nie dam rady póki co, jem więcej warzyw, na śniadanie częściej jajka, nie jem wieczorem, pieczywo jem tylko orkiszowe albo żytnie i wymieniam je z waflami ryzowymi, niby nic specjalnego nie zmieniłam, ale widzę spadek przez dwa tygodnie. Nie jestem już taka napompowana, nie jestem już taka śpiąca... Jeszcze jakbym tak pocwiczyla... :p

qdkkx1hpzei65q7s.png

I takie zmiany bardzo często wystarczą, żeby dostarczyć organizmowi wartości odżywczych i lepiej się poczuć :) Tu wcale nie chodzi o jakieś rewolucjie ;) no chyba że ktoś jadan tylko fast foods :p

Ja chcę wrócić w poniedziałek na zajęcia na fitness :-) no, chyba że jestem w ciąży, to może być problem, ale w domu nie potrafię się zmobilizować jakoś.

qdkkx1hpzei65q7s.png

To może wtedy pomyślisz o jakieś ćwiczeniach dla ciężarówek? :>

@Lanvin dopisywalas te wczorajsze dziewczyny? :) bo nie pamiętam dokładnie kto co i nie wiem czy szukać czy zrobiłaś ;)
Niee, pisałam że nie mam dostępu do kompa :-)

U mnie za pojemnik robi słoiczek :-D
Dobra, kupię pojemnik na mocz, nie mam słoja w domu, a do szklanki robić nie będę [emoji1]

A swoją to ciekawe, że chłopy jak przychodzą nasze dni płodne nie mają ochoty :/ przecież zgodnie z prawami natury wtedy najbardziej powinni "wyczuwać" seksualne fluidki :/ no chyba, że po prostu gdzieś z tyłu głowy włącza im się stres w temacie "robimi dzidzi" ^_^

Ja też ^_^ Zaczynam dzień śniadaniem i mocną kawą :)

I takie zmiany bardzo często wystarczą, żeby dostarczyć organizmowi wartości odżywczych i lepiej się poczuć :) Tu wcale nie chodzi o jakieś rewolucjie ;) no chyba że ktoś jadan tylko fast foods[emoji14]

To może wtedy pomyślisz o jakieś ćwiczeniach dla ciężarówek? :>
Gabrika, może to właśnie chodzi o to, że muszą spełnić jakieś zadanie, może dlatego im się odechciewa?

A co do ćwiczeń w trakcie ciąży, to na pewno. Mamy takie zajęcia, do szkoły rodzenia też się zapiszę, chciałabym też przerzucić się na chodzenie pieszo zamiast samochodem na ile to będzie możliwe :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Kurczę, nie nadążam Was czytać ;)
Gratuluję dziewczynom w dwupaku, a nawet trójpaku ;) I przytulam te z Was, którym się nie udało.
Ja zaczynam dziś z testami owu z allegro. Ciekawe jak nam pójdzie...
Badania podstawowe już zrobiłam. TSH, toksoplazmoza, cytomegalia, glukoza, różyczka. Nie zrobiłam tylko prolaktyny, a widzę po Waszych wpisach, że warto też to zbadać.

Mnie obudził lekki ból głowy dopiero teraz heh okresu brak ale jeszcze dwa dni są więc pewnie przyjdzie. Ale jeśli są przytulanki co 2 dni to raczej nie ma opcji ominieniacia owulacji więc czemu nie udaje się to mnie dziwi. Przecież wtedy plemniki cały czas powinny być w środku i pyk

reklama
My z córką to zawsze dość późno wstajemy. I dzień jak codzień jestem z córką w domu już trzeci rok się zaczol a wczorajszy ból pleców i brzucha narazie ustąpił

Do góry