reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

W sensie zrobiło mi się słabo, zadzwoniłam po szefową i zapukałam do sąsiadów żeby sprawdzali co jakiś czas czy wszystko ok, żeby w razie wypadku mała sama nie została... no i usiadłam i zasnęłam...pierwszy raz w pracy (malutka ledwo co zasnęła, więc to akurat nie był problem, ale się przeraziłam). Nie chce mi się jeść, niedobrze mi i źlee, a miałam się pakować ;/

Może powinnaś zrobić badania? Albo może stres i zmęczenie?

reklama
Paraplu, tam była implantacja jak byk 6 dpo. Szkoda, ze nie mierzysz tempki, byłby na to szerszy pogląd.
Popatrz to był mój lucky cykl, owu 6.12, 7dpo mialam plamienie i spadek temperatury przez dwa dni, co myslalam ze juz musztarda po obiedzie a to był ten tzw "implantation dip", potem juz poleciała w gore[emoji4] lekarka mi nie dowierzala, ze wszystko moge tak wiedzieć jak w zegarku ale nawet usg sie ze mna zgodziło i pokazuje ten sam termin co wg OM.
fe13f68428905355018788e0ef6b12ba.jpg

Mam ogromna nadzieje, ze dołączysz do wrześniowek[emoji7]
Zreszta za wszystkie trzymam kciukasy[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Pieknie Ci widac to zagniezdzenie [emoji7]
Temp. nie mierze bo nie mam takiego samozaparcia aby robic to regularnie ;) jutro sie okaze :)

Powiem wam ze ja dzis pierwszy raz odkąd sie dowiedziałam o ciazy, poddałam sie i nie poszłam do pracy[emoji17] w nocy nie mogłam spac, tak mi było niedobrze, a od rana siedziałam na kibelku z rozwolnieniem a na kolanach mialam miskę i leciało z dwóch stron, horror[emoji52] nie wiem czy to ciąża czy złapałam jakieś gowno ale leżę w lozku i czuje sie jakby mnie ktoś na druga stronę przewrócił.
Bóle brzucha i wymioty w ogole wzbudzają we mnie atak paniki bo rok temu wylądowałam karetka na sygnale na stole operacyjnym w woreczkiem żółciowym z kamlotami dosłownie tuż przed erupcja, mialam zapalenie wątroby i ogolnie syf w brzuchu, a ataki które sygnalizowały problem były autentycznie gorsze od porodu[emoji849] leciałam do szpitala podłączona pod morfina. Dlatego jak mnie dzis skręciło to o ciazy całkiem zapomniałam i tylko mialam przed oczami tamte obrazy[emoji17]

O matulu jakie przejscia mialas! Ole czasu minelo od pierszych objawow do karteki?

No i zrobiłam test, oczywiście biel... Tak myślałam, ale nadzieja niewielka była, szkoda :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
Nie, nie zgadzam sie na biel! Powiedz jej ze ma se isc fpisdu a ma przyjsci kreska!!!!

Lanvin przykro, ale nie trać nadziei! :)

Oczywiście czytam Was na bieżąco, ale nie mam za bardzo jak odpisać.
@Paraplu Ja też jestem skorpion :) a mój R to lwiątko. Już pisałam, że największą jego wadą są nerwy.. czasami, a raczej najczęściej nieadekwatne do sytuacji..
U mnie jutro owu, słabo działamy. Dzisiaj zaczepiałam i nie było reakcji.. jak się nie uda w tym cyklu to powiem mojemu m, żeby się nie dziwił, że nie wyszło, bo trzeba się bzykać! a nie...
A poza tym jakiś ten śluz mało płodny :(
Nieadekwtna reakcja do sytuacji to moja najwieksza zmora. Wybucham jak wulkan, szybko sie uspokajam a potem mi glupio, ze taki cyrk zrobilam o pierdole :/

Ja Ciebie rozumiem. Jak ja zaszlam w ciążę to tylko mąż wiedział no i Wy bo chciałam poczekać min. do 9 tygodnia jak już będzie serduszko i wszystko. Dopiero jak stracilam ciążę to mamie powiedziałam.
Mamie tez powiedzialam dopiero jak nie bylo tetna a przed zabiegiem.

Dziewczyny ja mam tabelkę od Aleksandy, sprzed miesiąca może, nie ogarniałam tego do końca, i w ogóle mnóstwo tam osób których nie ma... Może faktycznie nowa, do której każda będzie sama mogła się dopisać ?
Ja jestem za nowa gdzie kazda odpowiada za swoje dane. Wole tak niz obarczac jedna osobe masa informacji, zawartych gdzies w gaszczu postow a potem pretensje, ze ktos ma stare dane. A tak kazdy odpowiada za siebie. Dla mnie super sprawa!!!

Ja już dostałam tabelkę od Aleksandry,jutro chcem uzupełniać ,no chyba że dziewczyny chcą nowa z dostępem. Dla mnie to obojętne.
Jak wyzej :)

Staraczki Kochane zobaczcie. Czy jutro może być owulka??? :) tzn czy to pozytyw :)
Pozytyw!!! [emoji1377][emoji1377][emoji1377][emoji1377]

Dziewczyny, tak sobie pomyślałam, że skoro już każda bez problemu może edytować ten plik (bez logowania itd), to może wykorzystajmy ten plik i zróbmy go od nowa?

Link do: Staraczki 2017

Myślę, że to dobre rozwiązanie bo w ten sposób żadna z nas nie będzie obarczona obowiązkiem uzupelniania danych, tylko każda z nas spędzi dosłownie 30 sekund na dodaniu swoich danych & później każda będzie odpowiedzialna za ich aktualizacje. Co myślicie? Taka wspólna odpowiedzialność i team work :D

Oczywiście nie chcę Wam narzucać mojego pomysłu, jeżeli nie macie ochoty albo pomysł jest zły, to po prostu napiszcie, nie obrażę się!
Jestem BARDZO ZA :)

Hej. Witam się w 82 dc... ani @ ani ciąży... gin czeka ale czasu brak :(

Na co ok kuzwa czeka?! Na Wrozke Krwawke?!

Lanvin chyba jesteśmy w podobnej sytuacji. Jeszcze jest nadzieja na pozytyw. Kiedy powinnaś mieć @?
Ja na dodatek od popołudnia czuje się okropnie. Coś mnie rozkłada. Kicham gardło swędzi, głowa boli. Jakaś infekcja się przeplatala....
Kochana, w teorii na dniach, bo piersi już bolą, ale to mój 48dc, mam długie cykle, w dodatku nie wiem kiedy była owu, także trudno powiedzieć :-)

W sensie zrobiło mi się słabo, zadzwoniłam po szefową i zapukałam do sąsiadów żeby sprawdzali co jakiś czas czy wszystko ok, żeby w razie wypadku mała sama nie została... no i usiadłam i zasnęłam...pierwszy raz w pracy (malutka ledwo co zasnęła, więc to akurat nie był problem, ale się przeraziłam). Nie chce mi się jeść, niedobrze mi i źlee, a miałam się pakować ;/
Może jednak jesteś w ciąży :-) a jeśli nie, to sprawdź czy nie masz anemii. Ja mam anemie kilka razy w roku i wtedy też się źle czuje, zmęczona, mam zawroty głowy itp.

qdkkx1hpzei65q7s.png

W ciąży nie mam szans być, mam 17 dc. Do tego brak owulacji... Miałam śluz bo brałam donga i zioła, ale jak lekarz powiedział, że mam w tym cyklu przypadkiem nie zajść w ciążę to przestałam brać to wszystko i... owu nie ma, temp. w dole cały czas i dobrze... Tylko teraz nie wiem, czy jajeczka urosły i przez zaprzestanie brania donga nie pękły i zrobiły się torbiele i stąd te dolegliwości czy to przez ten antybiotyk (choć przez pierwsze 3 dni było ok) czy co...

Staraczki Kochane zobaczcie. Czy jutro może być owulka??? :) tzn czy to pozytyw :)
Pozytyw, jazda do łóżka/ kuchni/ łazienki/ na pralkę / na podłogę [emoji1]
Dziewczyny to jak robimy z tą tabelka ? Mam uzupełniać ta co dostałam od Aleksandry,czy będzie nowa i każda będzie sama się wpisywać??.
Ja jestem za jedną tabelka, niech ktoś jeszcze oprócz Izy ogarnia... Ja np korzystam przeważnie z tel i mój złom nie ogarnia takich rzeczy jak uzupełnianie tabelki [emoji17] poza tym sprawdzalo się to zawsze, najwyżej będziemy przekazywać pałeczkę [emoji1]
Hej. Witam się w 82 dc... ani @ ani ciąży... gin czeka ale czasu brak :(

Matko, nadalka, co się dzieje?! Miałaś długie cykle z tego co pamiętam ale to już przegiecie... [emoji15] [emoji15] może do gin na wywołanie?
Matko spark! Jak sie czujesz? Może faktycznie jakieś badania, normalne to nie jest, trzymaj się piękna [emoji8]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Anemię miałam często, nawet bardzo... mój organizm nie przyswajał żelaza... cały czas zmęczona byłam, krwawienia z nosa, zawroty głowy... ale nigdy nie bolał mnie brzuch, jajnik, nie było mi niedobrze itd ;/ poza tym uregulowałam w końcu żelazo po poleceniu konkretnych tabletek przez farmaceutkę..
Nie wiem, zobaczę za kilka dni, nie mam sił znów na ginekologa :O

p.s. jedna tabelka jest ok, tylko właśnie ktoś cały czas musi kontrolować bo ciężko znaleźć wszystkie posty z terminami @- tym bardziej, jak któraś w ciążę zajdzie, to później tak często tu nie zagląda.co jest zrozumiałe... także jak Izka uważasz :* jak masz czas i chęci to działaj :D

Do góry