reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czy mogę prosić przepis?
Cukiernikiem nie jestem, ale moze jakoś sam radę :)
Ja robię z tego przepisu od lat. Są pyszne nawet takie twardsze jak i po lezakowaniu w pojemniku ;-) ;)
Link do: Kulinarne Szaleństwa Margarytki: Pierniczki świąteczne
Jeszcze kanapki, prysznic i jadymy do Polandii!!!
Oczywiscie stresa mam okrutnego czy o czyms super-waznym nie zapomnialam. Zmeczona juz jestem a juz to widze jak w aucie sie wyspie.

Orzechy juz kupilam, za winem nie przepadam ale wieziemy do Polski 11 butelek
emoji23.png
z tesciem moze jakos lepiej mi bedzie wchodzic ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Milej i bezpiecznej podróży! :) I jak teaching fajny to i wino vedzie lepiej wchodzić ;)
Matko nadrobić was to wyczyn :p

Wiem, że na pewno kogoś pominęłam, bo czytałam na telefonie i pomyślałam że zapamiętam i oczywiście zapomniałam :p

Evelinia chcesz już do zielonej? Sierpień też?
Zobacz załącznik 788548
I ja Agata 27 lat to już będzie 3 cykl starań i pierwsza dzidzia :) a i termin @ 16 styczeń

@Windy91 wywołujemy cie do tablicy. Jak test? Dwie grube kruchy musza być :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc, nocka nawet przespana, dwie przerwy na siku i walke ze zgaga byly a tak to ok, rodzic nie rodze :D
Dwie przerwy... To masz dobrze. Ja jak przed porodem leżałam parę dni w szpitalu, to z dziewczyną, z którą byłam na sali co godzinę chodziłyśmy w nocy do toalety. Miałam dosyć, już wolałam urodzić, niż się budzić co chwilę [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png

No to ja chyba ostatni nocny marek.... lubię sprzątać i gotować w nocy. Cisza, spokój, dzieci nie chcą pomagać we wszystkim...
Spark, cieszę się, że mnie pamiętasz... i nadal mocno kibicuję. Czuję, że już niedługo Twoja kolej.
Windy - trzymam kciuki!!!
Ja tezę nocny marek, typ sowy zdecydowaniee :) rano jak wolne mam to śpię do 11 a potem kolejne 2h się z łóżka zebrać nie mogę, a jak mam posprzątać w południe to coś mi się robi...za to w nocy myzyka po ciuchu i dawaj...:D
Ah ah dzięki, oby...:) i Tobie też się musi udać!

Dziękuję, cieszy mnie , że się spodobała :)
Niestety puściłam parę dziewczynom w pracy, że wysłałam Tobie kartkę własnej produkcji i co usłyszałam: "dla obcej baby robisz a dla nas nie!" Plan był taki, że dziś na spokojnie zrobię kartki dla nich (bo ogarnęłam lekarzy - androloga przeniosłam na styczeń - pan doktor kazał najpierw powtórzyć badania nasienia) , ale oczywiście jak co roku najpierw nadgodziny, a potem ogłoszenie parafialne : PIĄTEK WOLNY WYPISAĆ URLOPY... No i się zesrało... Wczoraj na wariackich papierach robiłam kartki :D oczywiście zamiast sprzątać ;) Ale trochę to pomogło rozładować napięcie, więc zaliczam moje zajęcia plastyczne do tych terapeutycznych :)
Pozdrawiam porannie :)
Nie dziwię się, że chciały... :)

Dwie przerwy... To masz dobrze. Ja jak przed porodem leżałam parę dni w szpitalu, to z dziewczyną, z którą byłam na sali co godzinę chodziłyśmy w nocy do toalety. Miałam dosyć, już wolałam urodzić, niż się budzić co chwilę [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png
no tylko dwie przerwy, az sie cieszylam, ze dzis tylko dwie, bo bywaja nocki, ze go pol godziny wstaje, ale ja juz teraz przetrzymuje mocz i ide jak juz musze bo wstac mi sie nie chce :D

Boziu, mój mały ostatnio ma jakąś fazę, a ja już nie wiem co mamy robić. 50 razy muszę go prosić o jedną rzecz, a on udaje, że nie słyszy, na złość mi robi i czasem taki odzywki ma... Nie wiem co go wzięło, czy to ze za mało ruchu ma i większość czasu spędzamy teraz w domu, czy ma taki okres i sprawdza naszą cierpliwość... Ja już czasem nie mam cierpliwości, ehh. Jak to mówią, małe dzieci, mały problem, duże dzieci, duży problem... Jeszcze muszę porozmawiać z jego ojcem, bo zaczyna swoje dziwne zagrywki na dziecku stosować. Jest skonfliktowany że swoim ojcem (dziadkiem mojego małego), bo matka go ciągle nastawia negatywnie (są po rozwodzie), a ten ma prawie 31 lat, a oczywiście robi wszystko, co mamusia powie. Ostatnio kazał mojego małemu zapytać dziadka dlaczego do niego nie dzwoni. Tak się wkurzyłam jak się o tym dowiedziałam, bo mały dziadka zapytał, że szok. Teraz muszę z nim na ten temat porozmawiać, bo bez przesady, żeby mi dziecko wciągął w swoje problemy rodzinne. Chyba zadzwonię do jego żony, z nią może jeszcze z sensem porozmawiam, bo z kim to pewnie się pokłócę i na tym się skończy.

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
W ogóle pocztę odbieram u mamy zwykle bo nie chce mi się wszędzie zmieniać adresu a i tak wynajmujemy, już pewnie niedługo w tym miejscu, więc StorAni też podałam adres do mamy...
Mama daje mi kartke i pyta: a od kogo to?
Myślę, myślę i mówię: od Ani...
Mama: od jakiej Ani?
Ja: No Ani, koleżanki :)
Mama: a od kiedy Ty masz koleżanki w Łodzii?
Już na końcu języka miałam: mam koleżanki w caleje Polsce! :D
Powiedziałam tylko, że z internetu się znamy, i o dziwo nie wynikała już :D

Do góry