reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Lanvin jak nie przyjdzie @ w środę to jak wytrzymam (to może być ciężkie) to chciałbym testować w czwartek a najlepiej w wigilię:-) taki prezent na te smutne święta ;-)

reklama
Juz od wielu lat mowi sie, ze ostatni posilek nie powinien byc tak wczesnie. Prowadzi to do duzego spadku cukru we krwi a podczas odchudzania to niewskazane i w sumie malo zdrowe.
Nie wiem jak Ty reagujesz na niski cukier ale ja na przyklad ledwo na nogach sie trzymam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatni posiłek 2-3 godziny przed pójściem spać. Wszystko zależy od naszego trybu dnia, bo jak ktoś idzie spać o 22, a kolacje zje 19-20, to będzie ok, ale jeśli chodzi spać np 24 lub później, to rzeczywiście ta przerwa będzie zbyt długa...

qdkkx1hpzei65q7s.png

Juz od wielu lat mowi sie, ze ostatni posilek nie powinien byc tak wczesnie. Prowadzi to do duzego spadku cukru we krwi a podczas odchudzania to niewskazane i w sumie malo zdrowe.
Nie wiem jak Ty reagujesz na niski cukier ale ja na przyklad ledwo na nogach sie trzymam.

Ja jak zjem okolo 20 czy nawet pozniej zasnac nie moge bo brzuch mnie boli :) a chodze spac przed 23... ogolnie na spadek cukru zle reaguje, ale nigdy nie dotknelo mnie to wieczorem i lapie tylko wtedy gdy ladnych kilka tyg nie jem slodyczy :) :) mam trzesiawke jak alkoholik na glodzie :-)

I dajesz radę? Trzymasz się reguł?
Mój kolega w styczniu poszedł do dietetyczki, waga wyjściowa ponad 120kg, nie pamiętam dokładnie. W 4 miesiące samej diety zgubił 21kg, później się zapisał na siłownię i podobno jeszcze lepiej wygląda. Jak go zobaczyłam w maju, to go nie poznałam! Pokazywał mi swoją rozpiskę i też ma regularne posiłki, a dwa dni w tygodniu dieta płynna, czyli woda, soki, zupy. Ale same przepisy baaardzo smaczne. Jak się człowiek zepnie i dostanie dobre wskazówki, to efekty mogą być rewelacyjne :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
Wiesz co, staram się pilnować, ale nie zawsze mi to wychodzi. Ale i tak nie jest źle. Ważne że waga w dół a nie w górę :)

Dokładnie. Ja kładąc się o 23.30 ostatni posiłek jem o 21 wg wskazań dietetyczki

Ja jak zjem okolo 20 czy nawet pozniej zasnac nie moge bo brzuch mnie boli :) a chodze spac przed 23... ogolnie na spadek cukru zle reaguje, ale nigdy nie dotknelo mnie to wieczorem i lapie tylko wtedy gdy ladnych kilka tyg nie jem slodyczy :) :) mam trzesiawke jak alkoholik na glodzie :-)
Ja przez rok nie jadłam słodyczy i było mi dobrze. Potem zaczęłam znowu je jeść jest mi źle na żołądku ale blogo na duszy. Jednak cukier jest strasznie uzależniający.

Haha tez bylam uzalezniona od slodyczy i to bardzo. Na szczescie juz nie mam delirki bo zbyt duze wahania cukru kiepsko na mnie dzialaja. Duzo lepiej sie czuje jesli pilnuje aby nie bylo zbyt duzych roznic w pozimie cukru.

reklama
Do góry