Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ostatni posiłek 2-3 godziny przed pójściem spać. Wszystko zależy od naszego trybu dnia, bo jak ktoś idzie spać o 22, a kolacje zje 19-20, to będzie ok, ale jeśli chodzi spać np 24 lub później, to rzeczywiście ta przerwa będzie zbyt długa...Juz od wielu lat mowi sie, ze ostatni posilek nie powinien byc tak wczesnie. Prowadzi to do duzego spadku cukru we krwi a podczas odchudzania to niewskazane i w sumie malo zdrowe.
Nie wiem jak Ty reagujesz na niski cukier ale ja na przyklad ledwo na nogach sie trzymam.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak zjem okolo 20 czy nawet pozniej zasnac nie moge bo brzuch mnie boli a chodze spac przed 23... ogolnie na spadek cukru zle reaguje, ale nigdy nie dotknelo mnie to wieczorem i lapie tylko wtedy gdy ladnych kilka tyg nie jem slodyczy mam trzesiawke jak alkoholik na glodzie :-)Juz od wielu lat mowi sie, ze ostatni posilek nie powinien byc tak wczesnie. Prowadzi to do duzego spadku cukru we krwi a podczas odchudzania to niewskazane i w sumie malo zdrowe.
Nie wiem jak Ty reagujesz na niski cukier ale ja na przyklad ledwo na nogach sie trzymam.
Wiesz co, staram się pilnować, ale nie zawsze mi to wychodzi. Ale i tak nie jest źle. Ważne że waga w dół a nie w góręI dajesz radę? Trzymasz się reguł?
Mój kolega w styczniu poszedł do dietetyczki, waga wyjściowa ponad 120kg, nie pamiętam dokładnie. W 4 miesiące samej diety zgubił 21kg, później się zapisał na siłownię i podobno jeszcze lepiej wygląda. Jak go zobaczyłam w maju, to go nie poznałam! Pokazywał mi swoją rozpiskę i też ma regularne posiłki, a dwa dni w tygodniu dieta płynna, czyli woda, soki, zupy. Ale same przepisy baaardzo smaczne. Jak się człowiek zepnie i dostanie dobre wskazówki, to efekty mogą być rewelacyjne :-)
Dokładnie. Ja kładąc się o 23.30 ostatni posiłek jem o 21 wg wskazań dietetyczkiJuz od wielu lat mowi sie, ze ostatni posilek nie powinien byc tak wczesnie. Prowadzi to do duzego spadku cukru we krwi a podczas odchudzania to niewskazane i w sumie malo zdrowe.
Ja przez rok nie jadłam słodyczy i było mi dobrze. Potem zaczęłam znowu je jeść jest mi źle na żołądku ale blogo na duszy. Jednak cukier jest strasznie uzależniający.Ja jak zjem okolo 20 czy nawet pozniej zasnac nie moge bo brzuch mnie boli a chodze spac przed 23... ogolnie na spadek cukru zle reaguje, ale nigdy nie dotknelo mnie to wieczorem i lapie tylko wtedy gdy ladnych kilka tyg nie jem slodyczy mam trzesiawke jak alkoholik na glodzie :-)
Ja jak zjem okolo 20 czy nawet pozniej zasnac nie moge bo brzuch mnie boli a chodze spac przed 23... ogolnie na spadek cukru zle reaguje, ale nigdy nie dotknelo mnie to wieczorem i lapie tylko wtedy gdy ladnych kilka tyg nie jem slodyczy mam trzesiawke jak alkoholik na glodzie :-)
Bo tak 2 g przed snem jest najlepiej.Dokładnie. Ja kładąc się o 23.30 ostatni posiłek jem o 21 wg wskazań dietetyczki
A co to za święta jak w weekend wypadają?Dziewczyny jak przygotowania do świat?