reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Paraplu, nic nie rozumiem z tego Twojego kalendarzyka :p
Haha to bardzo proste.
Serduszka to przytulanko. Takie fooletowe platki w rogach to plodne, a taki malutki kwiatuszek w rogu o owulka.

Paraplu ja mam tego wirusa aktywnego od czasów liceum. Nawet moja 9latka jest na kuracji heviranem bo tez sie zmaga z tym swinstwem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A no widzisz, mi to sie chyba pierwszy raz przypaletalo i czytalam, ze pierwszy raz jest niebezpieczny dla ciazy :(

Ja w sumie nigdy nie używałam testu owulacyjnego..
One dokładne są czy ciężko się z nimi współpracuje? Chętnie bym sie dowiedziała kiedy dokładnie mi wypada owulacja i czy pokrywa się ona z aplikacją w telefonie :confused:
U mnie pieknie pokazuja owulke :)

reklama
Udalo sie w pierwszym cyklu. W 10tc na USG stwierdzono brak tetna. W 11tc tabletka poronna, niestety nie dala rady. Na przelomie 13 i 14tc zabieg w szpitalu. Zabieg byl w lipcu. To moj pierwszy cykl staran od zabiegu.

Bardzo smutna historia, tez bym mocno to przezyla[emoji17]
Ważne, ze teraz jest zielone światło i działacie, trzymam mocno kciuki[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Ja w sumie posługuję się głównie tylko aplikacją i obserwacją śluzu. Myślalam też zacząć obserwacje szyjki, ale nie zawsze mi to wychodzi bo nie mogę za każdym razem jej wyczuć.. ;x Myślałam też, że pomocne będzie mierzenie temp, ale z tego co wiem to średnio miarodajna jest to metoda xd

Mam nadzieje, ze moja febra nie jest zagrożeniem bo jak mowię, to wirusisko tkwi we mnie na dobre od lat. Rozmawialam z siostra, która tez to ma i brała w ciąży acyklovir jak ja wysypywalo na ustach wiec wezmę również ale rozbije sobie dawkę 800mg na dwa razy dzis. Zawsze mnie wywali zauważyłam jak sie strasznie zimno zrobi, a ze mieszkam wysoko w górach, mieliśmy ostatnie dni takie temperatury na minusie ze człowiek zapominał jak sie nazywa.

reklama
Ja w sumie posługuję się głównie tylko aplikacją i obserwacją śluzu. Myślalam też zacząć obserwacje szyjki, ale nie zawsze mi to wychodzi bo nie mogę za każdym razem jej wyczuć.. ;x Myślałam też, że pomocne będzie mierzenie temp, ale z tego co wiem to średnio miarodajna jest to metoda xd

Natalak20, to ja tak samo, apke mam od kilku miesięcy i obserwuje śluz plus zaczęłam mierzyć temp ale dopiero pare dni wiec w tym cyklu to napewno nie jest miarodajne. Szyjki badać sobie nie umiem[emoji87][emoji15]
Ale myslalam zeby testy owulacyjne kupić jeśli sie nie udało w tym cyklu, zobaczymy, jeszcze ponad tydzień czekania.

A ty który masz dc?

Do góry