reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U mnie w najblizszym miescie zrobili w tym roku ogrna nowiuska porodowke :) ale stara tez nie byla zla, kazda rodzaca miala swoj pokoj z lazienka, w pokoju kanapa dla taty, czajnik i wiele innych rzeczy. Widzialam na fotkach jak kolezanka rodzila. Serio, lepiej niz w hotelu :) a parsonel MUSI byc mily i troskliwy bo tutaj szpitale sa prywatne i jak opieka ciulowa to drugi raz tam nie przyjdziesz, szpital straci klienta a to znaczy, ze nie zarobia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To super :-) ja rodziłam w Lubinie, w prywatnej klinice wtedy, teraz już nie mają porodów. Byłam w pokoju z dziewczyną, miałyśmy jedną łazienkę na dwie. Warunki i jedzenie super. Opieka? Była ok, ale jak na tą cenę, to położne powinny bardziej pomagać, wytłumaczyć itp. Teraz u mnie w mieście jest tylko szpital powiatowy. Jakbym miała rodzic naturalnie, to chyba pojechalabym do innego miasta

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Bertha, bardzo dziekuje za odpowiedz :) nie, termometr mam tej samej firmy, godzina tez sie zgadza, o ktorej mierze. nie wiem, zobaczymy, dzis dopiero 22 dc, 9 dni po owulacji (wg testu owulacyjnego, szyjki, skoku i sluzu). ta temperatura jest zastanawiajaca, bo mi sie wydaje za niska, no, zobaczymy. Bertha, jeszcze raz dzieki :)
Ważne ze był skok! Nie ma co sie martwić :)

Ja jestem z połowy grudnia i moja mama mówiła że zawsze różnice widziała...to samo jak ja dałam swoje rok wcześniej do szkoły.. teraz wiem że zrobiłam błąd..
Ja tez z połowy :) 16.12. A ty?

nie, ja wysiadam.....moj chlop mial wypadek, podobno auto do kasacji
Ojej.. dobrze ze on cały i zdrowy!

Od lewej dzisiejszy i wczorajszy.
Dziś juz negatyw ale oczywiście trzeba i taj dzialac no nie?
Dzisiaj jeszcze podziałajcie :)

Uff, właśnie wróciłam od gina ...endo ok (ale nie powiedziała ile ma), jajca są dwa w prawym jajniku ...w lewym pusto. Jeszcze małe - cykl mi się wydłuży powiedziała ...
Jedno jajo 13,50
Drugie 13,40
Kazała jeszcze przyjść w poniedziałek na usg ...:)
Tyle wiem, że nie wiem nic i jajca jakieś małe :D
Dziś 11 dc ...Zobacz załącznik 786812 Zobacz załącznik 786813

A i na pęknięcie w tym cyklu mi nie da bo będzie za dużo płynu gdzieś tam a to nie jest dobre ...
Tyle zrozumiałam bo skupiłam się na tym by wyjść z twarzą po założeniu spodni na lewą stronę :D
A i, że jak Clo nic nie da to gano coś tam ...na pewno pomoże ...

Ładne pecherzyki, niech ładnie sobie rosną :)

--------------------------------------------
...do 14-tu razy sztuka. A w sumie to do 32x sztuka.

Matko, Lux [emoji15] dobrze ze nic mu się nie stało, a ty się nie denerwuj co byś się za szybko nie rozpakowala [emoji6]
U mnie 17dc, myślałam ze już wczesna lutealna będzie. A tu mnie dzisiaj plodny, rozciągliwy śluz zalał [emoji15] w sumie może być, 2 dni jechałam na przeciwbólowych przez jajniki, dzisiaj cisza... Chyba zmloestuje B, akurat idę zaraz na wino z przyjaciółką, będę mieć chcice [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Hmm czyli w sumie fsh powinno być o około 1 wyższe od lh, tak to miało być? Bo już zgłupiałam [emoji12][emoji12][emoji12]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Stosunek obu plików lh i fsh ma być zbliżony do 1 :)

Dzięki Nessi, bo cos mi sie pokręciło i zgłupiałam czy różnica czy stosunek [emoji12]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

chlop wrocil-jest zle, auto do kasacji, jeden z dwojki pasazerow jest w szpitalu, ale nic mu nie jest, tylko uderzyl glowa o szybe jak dostal poduszka...drugiego boli klatka piersiowa, mojego Tomka tez boli klatka piersiowa, bo wszyscy na szczescie mieli pasy zapiete...

reklama
czy różnica czy stosunek
Stosunki małżeńskie zawsze ważniejsze niż różnice :D
W życiu i w hormonach bywa podobnie :D

chlop wrocil-jest zle, auto do kasacji, jeden z dwojki pasazerow jest w szpitalu, ale nic mu nie jest, tylko uderzyl glowa o szybe jak dostal poduszka...drugiego boli klatka piersiowa, mojego Tomka tez boli klatka piersiowa, bo wszyscy na szczescie mieli pasy zapiete...
Ale Twój był na pogotowiu ? Bo czasami jak adrenalina działa to człowiek nie jest świadom urazu ...i wychodzi dopiero jak adrenalina opadnie, - ucisk w klatce - mogli od pasów żebra połamać.
Oby nie...

Do góry