reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Matko tak mi przykro :(

A swojemu wspomnialas o tym co lekarzka powiedziala i on potwierdzil czy sam z siebie powiedzial o 2 cyklach?
Chodzi mi o to, ze oni czesto potwierdzaja zdanie pierwszego lekarza zeby nie podkopywac autorytetu. A bez mowienia drugiemu o opinii pierwszego lekarza mogl powiedziec, ze od razu mozecie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi 4 lekarzy zupelnie co innego mowilo, w koncu moj i ze szpitala jeden powiedxial ze w tak wczesnym poronirniu liczy sie glownie stan psychiczny kobiety przy dalszych staraniach i jak czuje sie na silach to moge juz... Najgorsza opinia to 6miesiecy ...

reklama
No mi lekarz ogólny powiedział że go uczyli że 6 miesięcy trzeba odczekać a dlaczego to już nikt nie wie... czytałam na internecie że tu chodzi bardziej o zdrowie psychiczne niż fizyczne. Ogólnie co lekarz to opinia ginekolog do którego chodzę na nfz mowil o 4 miesiącach bo wcześniej jest niby duże ryzyko ponownego poronienia. Ale za to jak poszlam drugi raz prywatnie i wszystko na badaniach wyszło dobrze to uslyszalam że można sie starać od razu i gin. powiedział że jeśli wszystko ładnie się zagoilo nie ma podstaw czekać. :)

Ja też się pocieszam tym, ze może tak miało być i zadecydowała natura. Jednak to była moja pierwsza ciąża, pierwszy raz zobaczyłam 2 kreski . Może gdybym brała po owu zaraz luteine to progesteron by podtrzymał a tak pewnie jest za mało.

Moja mama też miała poronienie w październiku i zaszła w grudniu. Musiała odczekać 2 miesiące. No zobaczymy...

Bulbasek, bardzo mi przykro..
Na takie chwile nie ma słów, które Cię pociesza. Ja słyszałam bicie serca mojego dzieciątka. Widziałam rączki..

reklama
Bulbasek przykro mi. Też swoją pierwszą ciążę straciłam, ale trzeba było lyzeczkować, bo nic się nie działo. W kolejnym miesiącu już byłam w ciąży.

witam Was, wracam do gry znowu. Jeden cykl nieudany a w tym miesiącu chęci brak na działanie. Postanowiłam nie liczyć dni i czekać, kiedy można. Jedyne co, to odkąd zaczęliśmy ponowne starania, to znowu dobija mnie widok ciężarnych :(
w lutym idziemy na badania kariotypu, ponieważ córka ma zdegenerowany. Jeśli któreś z nas też ma tę wadę, to pewnie jest przyczyna moich niepowodzeń. Niestety wtedy szansa na donoszoną, zdrową ciążę nie jest zbyt wysoka :( no nic, grunt to się nie poddawać. Zaraz minie 1.5 roku odkąd staramy się o rodzeństwo dla córki

Do góry