reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Mój we wrześniu 7. Z pierwsza ciąża nie było problemu a tu ciąża biochemiczna, problemy z tarczyca żałuje ze wczesniej jednak nie zaczelam staran.
U mnie 1 ciąża od pierwszego razu, ale miałam wtedy 19 lat kiedy zaszłam. Cała ciąża bez problemów, dobrze się czułam i w ogóle. Siedem lat później puste jajo płodowe i zabieg w 12tyg i 7 dniu, więc ładnych kilka tygodni życia w przeświadczeniu, że będzie maluszek. Po tym odpuściłam sobie, po pierwsze jakiś czas strach, a później sprawy zawodowe. Teraz tak poważnie od września się staramy, więc w sumie krótko, ale ja już za wczasu się stresuje. No i ta tarczyca. Chyba dopiero wizyta u endokrynologa mnie uspokoi, albo wręcz odwrotnie.

Dopiero weszłam, a już się uśmiałam po pachy heh widzę,że mamy wiele wspólnego :-D test pokazuje biel, ale co tam może się myli :eek: :D Jeszcze się nie poddawaj nadzieja jest, może ta kreska jeszcze wyjdzie ;)
Grunt, że wyniki masz super, a jak masz tyle tych jajeczek to kopsnij mi z jedno / nie pogardzę :-D
Bocian krąży więc &&& trzymam za nas ;)
Fajnie by było o_O ale ja za bardzo się nie łudzę objawy mam na @ więc raczej w tym m-Cu :no:
Mojemu M się śniło , że test ciążowy leżał na szafce , mnie nie było w domu i on go wziął do ręki a tam dwie wyraźne kreski :biggrin2: biedny nawet on już ma shizy ;)
Jutro może sobie siknę ,co by nie odwyknąć
:-p
Będziemy w kontakcie, dawaj znać co u Ciebie i czekam na Twoje dwie kreseczeki kochana :happy:
Hi,hi dzięki, ja też trzymam paluszki za Ciebie. Teraz wieczorem wyjęłam ten test co go zrobiłam rano i jak bardzo długo się w niego wpatruję - najlepiej "do góry nogami" i pod odpowiednim kątem trzymam, to prawie widzę lekuchny cień cienia. Staram się przy tym nie mrugać, bo jak mrugnę, to iluzja znika Kurczę, jeszcze kilka godzin i przyjdzie@, mogłaby już być. Można ześwirować Będę meldować jak się sprawy rozwijają! Dobrej Nocy

Też się stresuje, muszę się udać do endo, chce bardzo mieć drugie dziecko, ale obawiam się dalszych rozczarowań i kolejnych prób

Hi,hi dzięki, ja też trzymam paluszki za Ciebie. Teraz wieczorem wyjęłam ten test co go zrobiłam rano i jak bardzo długo się w niego wpatruję - najlepiej "do góry nogami" i pod odpowiednim kątem trzymam, to prawie widzę lekuchny cień cienia. Staram się przy tym nie mrugać, bo jak mrugnę, to iluzja znika Kurczę, jeszcze kilka godzin i przyjdzie@, mogłaby już być. Można ześwirować Będę meldować jak się sprawy rozwijają! Dobrej Nocy

A już myślałam, że nienormalna jestem :-D
Też zdarzył mi się taki cykl, chyba z 10 testów wtedy zużyłam, bo a nuż się pokaże.

Nimitiu - nie odzywam się ale czytam. Gratuluje nowym zaciążonym! U mnie dziś 7dc. Ale jak pisałam wcześniej starania odpuszczam. Będzie naturalnie to super a jak nie to trudno. Temp cały czas mierze i prowadzę kalendarzyk bo taki jest wymóg na ivf. W piątek M miał badania nasienia. Wyobraźcie sobie ze wyniki za dwa tyg!! Nie ważne ze nasienie musza zbadać w ciągu godziny.... cóż najwyraźniej wklepanie wyników zajmuje dwa tygodnie [emoji51][emoji23] także będę was czytać i co jakiś czas się odzywać ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny. Przeczytajcie sobie. Pisze to babka ginekolog, która miała problemy z zajściem w ciążę, a do tego niedawno ciąża jej obumarła. Na swoim istagramie pisze dużo ciekawych rzeczy o wszystkim związanym z ginekologia.

Załączniki

• Screenshot_20161114-223744.png
    Screenshot_20161114-223744.png
    133 KB · Wyświetleń: 92
Ja wróciłam właśnie od ginekologa.
Mam dwa pęcherzyki. Jeden 23 mm, a drugi 18 mm. Dostałam zastrzyk z pregnylu. W życiu bym się nie spodziewała tak wczesnej owulacji. Mam dzisiaj 11 dzień cyklu..
Dobrze, że wczoraj z mężem trochę podziałaliśmy. :)
Trzymam kciuki... jest to jak najbardziej mozliwe... ;) ja juz mam plodne od 9 dc, tzn tak mialam przed poronieniem, a teraz zobaczymy.. mam krotkie cykle, a Ty jak dlugie masz cykle?

reklama
Trzymam kciuki... jest to jak najbardziej mozliwe... ;) ja juz mam plodne od 9 dc, tzn tak mialam przed poronieniem, a teraz zobaczymy.. mam krotkie cykle, a Ty jak dlugie masz cykle?

Ja mam 30 dniowe cykle :) Ale owu miałam zawsze koło 14-15 dc.
Śluz płodny zauważyłam dopiero dzisiaj rano. Ja żeby mieć owu muszę brać leki..

Do góry