reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Renata dobrej nocy [emoji4]
Miałam jeszcze podjechać dzisiaj do pracy, ale tak mi się chciało w wannie poleżeć (to się zdarza dwa razy do roku[emoji6]), że nie mogłam się oprzeć.

reklama
Magoo to tylko kwestia doboru metody terapii. Terapia to nie tylko freudowska kozetka czy amerykańskie pozytywne hasła. Jeśli jesteś racjonalna to potrzebna racjonalna terapia. Faktem jest, że o dobrego terapeutę ciężko.

A w moim przypadku nie padły słowa, że jestem zdrowa. Lekarz powiedział że jeszcze tylko badanie drożności, a potem on mi już nie pomoże i powinnam iść tam, gdzie mój problem, czyli do kliniki leczenia niepłodności. Między zdrowy a niezdiagnozowany jest bardzo cienka granica.
no, wiem. tak się składa, że ja też z okolic tego biznesu... dlatego jako klasyczny obserwator nie poddaję się terapii. poza tym - przewlekła depresja nie jest taka zła:rolleyes2:
na co dzień nic się nie dzieje. tylko w sytuacji naprawdę ostrego stresu zaczyna się jazda.
Mam nadzieję, że klinika jednak Cię ominie...

Magoo hop hop! A gdzie ty jesteś jak cię nie ma? [emoji4]
No ja dziś miałam bardzo pracowity dzień...
16 godzin przy kompie. na oczy już nie widzę, głupia jestem całkowicie i na dodatek nie dałam rady skończyć tego g... nawet nie miałam czasu zajrzeć do Was.
łeb mi pęka lekko mówiąc.
Może jutro będzie lepiej.

A czemu uwazasz, ze terapia nie jest racjonalna? Skad taki dziwny poglad?
Chodze na terapie od 7 miesiecy i to najbardziej racjonalna i logiczna godzina w ciagu calego mojego tygodnia. Nikt mi tak sensownie nie tlumaczy i nie prostuje moich pokeconych mysli i zachowan jak moja terapeutka :)

Mam wrazenie, ze terapie odbierasz jako jakies wydarzenie na pograniczu wrozbity Macieja polaczonego z dlonmi ktore lecza Zbyszka Nowaka i szamnem oczyszczajacym Twoje przykurzone czakry ;) a to tak nie wyglada. Uwierz, sama jestem osoba racjonalna i nie wierze w bajki, nie jestem nawet osoba wierzaca...taki ateuch straszny ze mnie ;) Terapia nie ma nic wspolnego z wmawianiem bajek z przyklejonym usmiechem na facjacie. Terapia obala Twoje wlasne bajki, mity i pozwala dostrzec rzeczy takimi jakie sa, koryguje myslenie, zachowania destrukcyjne, powodujace efekt blednego kola i czesto uswiadamia tak banalne rzeczy, ze ciezko uwierzyc, ze samemu sie na to nie wpadlo. Ostatnio wlasnie terapeutka tak otwarla mi oczy na sytuacje z moim psem, ze do tej pory jestem w szoku, ze nie widzialam tak oczywistej rzeczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cieszę się, że Tobie pomaga...

Dzień dobry [emoji4]
Yesenia &&&&& działaj kochana!

Fabimama głowa do góry! A masz już wyniki?

Magoo no tak.. Też mam problem, że wchodzę w rolę obserwatora, albo co gorsza - krytyka. Ale najważniejsze, że jesteś świadoma depresji i tego co się z tobą dzieje.

Miłego dnia dziewczyny! Pędzę do pracy!

hej, u mnie zimno i niebo pochmurne, moze w dzien sie rozpogodzi
teraz szamam sniadanko i zaraz ide sie szykowac do pracy
sluzu duzo, ale czuje, ze i tak przyjdzie @

reklama
Do góry