reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny patrze na te zdjęcia testów owulacyjnych i powiem wam że w cyklu w którym zaszłam w ciąże moje pozytywne kreski były grubsze i ciemniejsze od testowych. Po zrobieniu testu od razu widać było że jest burza z hormonami. U żadnej z was nie widziałam jeszcze takiej kreski. Ale wiadomo że każdy organizm jest inny a i testy każda z nas tez ma inne.

reklama
test owulacyjny oznacza hormon luteizujący
a test ciążowy hormon HCG, czyli gonadotropinę kosmówkową
to zupełnie rożne hormony.
Jak na test owulacyjnym widać druga kreskę tz ze organizm produkuje ten hormon luteizujacy ale szczyt kiedy nastepuje uwolnienie jajeczka jest po pik hl i wtedy test musi być równie ciemna lub ciemniejsza kreska niż kreska kontrolna, po nim w ciągu 24 do 36 godzin następuje uwolnienie komórki jajowej, zaś plemniki najlepiej żeby już czekały bo one w naszym płodnym śluzie dojrzewają
Zaś test ciążowy wykrywa hormon który wytwarzany jest tylko w czasie ciąży lub jesli ktoś ma raka, Jak test ciazowy wychodzi cienką kreska to od siebie proponuje potwierdzić zanim sie nakręcisz bo potem przykro jak następne testy sa białe miałam tak w zeszłym miesiacu . Pierwszy wyszedł z cieniem fioletowej kreski a wszystkie następne białe nawet te super czułe.

Dlatego osobiście uważam że robienie testów przed terminem @ mija się z celem i powpduje niepotrzebny stres

Napisane na HTC Desire 510 w aplikacji Forum BabyBoom

Też tak uważam. Zobaczymy 1 kreskę i jest nagły zjazd nastroju, załamanie a to nie sprzyja, bo może nasze ziarenko właśnie się zagniezdza a my fundujemy niepotrzebne emocje. A tak to trzeba się czymś zająć i czekać na niespodziankę :)

reklama
BERTHA
Jestem jestem, teraz po prostu tyle sie działo a i źle sie czułam, ze nie myslalam o pisaniu na forum..
Jestem juz wyszykowana do lekarza i tylko czekam zeby wyjsc, ale jakos tak srednio mam ochote dziisaj sie rozkraczać przed obcym facetem phi :p
Co do brata to wyjechał 2 tygodnie temu za granice i mam spokój święty do (bodajże) świąt, a do tego czasu juz bede mieszkala na swoim :-)
Siedzę w domu i nic tylko gotuje i robie swiezo wyciskane soczki :D :-)

pozdrawiam !!!!!!

Do góry