reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

oluska88 serdecznie gratuluję, trzymam kciuki :&&&& :wink:
A co do wielodzietności, też się niestety spotkałam z tym,że ponoć trójka to wielodzietność i patologia. A przecież to nie jest tak. Nie każdy wielodzietny to pasożyt i żul robiący dzieci na zasadzie "co rok,to Prorok" i Bóg dał dzieci,to i da na dzieci. Fakt, znam takie osoby. :/
Ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest krzywdzące i niespecjalnie sprawiedliwe. Trąbią wszędzie o niżu demograficznym, że Polki czy Niemki nie chcą rodzić,ale jak któraś się "wychyla" przed szereg,tzn. wyłamuje się ze schematu 1 lub góra 2 dzieci,to normalnie burza,koklusz i gradobicie - zaraz jest,że albo puszczalska,albo nieodpowiedzialna i pewnie alkoholiczka,albo nimfomanka niewyżyta...bez sensu.
Ale żeby tak stworzyć kobietom normalną atmosferę i wspierać w posiadaniu większej rodziny,to już nie,to jest be,a co...

reklama
Rodzina wielodzietna = patologia!!??? Nie na bogato = nieszczęśliwie!!??? W takim razie ja bardzo chętnie zostanę taką nieszczęśliwą patologią [emoji1] swoją drogą ludzie to potrafią mieć nasrane we łbie. Ta patologia pracuje i potomstwo tej patologii zapewne będzie zasuwać na emerytury dla tych " odpowiedzialnych "

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
No ludzie mają różne priorytety. My zawsze marzyliśmy o trójeczce tylko z tym odpowiednim momentem ciężej a teraz kiedy postawiłam wszystko na jedną kartę, olać resztę świata to nie wiem czy się da... Jeśli jednak w końcu się uda to pewnie na wejściu usłyszę że zrobiliśmy sobie trzecie żeby dostać 1,500 tak jakbym pracując nie miała. Zresztą dziś jest jutro nie ma. Ludzie są okrutni...

Zostawiłam gdzieś w aucie. Zrobiłam ten test w pracy i całą drogę się na niego gapiłam z niedowierzaniem. Ale zaopatrzylam sie jyz w dwa kolejne z roznych firm i rano powtórzę. Wtedy wrzucę foto. A można wrzucić zdjęcie z aplikacji? Czy muszę z kompa?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Na apce tez mozna

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Katka12 dokładnie, ludzie mają nawalone w tych głowach czasem konkretnie,podpisuję się pod twoim postem wszystkim,co mi odstaje. :biggrin2: Prawdą jest,że przecież ktoś na te marne emerytury pracować musi. Niestety,trochę odbiegając od tematu, znam sporo matek z tzw. kompletnym świrem na punkcie własnego dziecka,czyli traktowanie dziecka jak małego Boga, dziecko ma zawsze rację,dziecko nie może się stresować,dziecko jest wspaniałe i cudowne..nie uczą dzieci prawidłowych reakcji i zachowań,nie uczą współżycia w społeczeństwie,szukają na siłę problemów tam,gdzie ich nie ma,a później mają pretensje do całego świata za własne błędy rodzicielskie,ale najchętniej obarczając winą każdego innego :przedszkolanki,nauczycielki,kolegów,matki kolegów... I żeby nie było,kocham swoje dzieci najbardziej na świecie i jak każda matka chcę dla nich jak najlepiej,to oczywiste. Ale nie zlasował mi się jeszcze mózg,mam świadomość,że dziecko nie jest żadnym bożkiem,tylko zywczajną istotą ludzką jak my i należy je nauczyć funkcjonować wśród nas. Macierzyństwo to nie sielanka,a ciężka praca. Satysfakcjonująca,ale nadal praca.
Dlatego czasem nie dowierzam jak widzę,że 10-latek nie potrafi sam sobie założyć kurtki albo 6-latka ma pieluchy na noc,a matka tłumaczy,że nie chce dziecku traumy fundować....
Oj,poniosło mnie. :oo2:I nie jest moim zamiarem nikogo obrażać,absolutnie. Chodzi mi tylko o fakt,że wiele osób nie ma dystansu ani do siebie,ani do świata. I tyczy się to zarówno tych przyklejających łatki patologii rodzinom wielodzietnym,jak i często rodzicom jedynaków (choć niekoniecznie),którzy wychowują dzieci w poczuciu,że są pępkami świata i wszystko im się należy.

No ludzie mają różne priorytety. My zawsze marzyliśmy o trójeczce tylko z tym odpowiednim momentem ciężej a teraz kiedy postawiłam wszystko na jedną kartę, olać resztę świata to nie wiem czy się da... Jeśli jednak w końcu się uda to pewnie na wejściu usłyszę że zrobiliśmy sobie trzecie żeby dostać 1,500 tak jakbym pracując nie miała. Zresztą dziś jest jutro nie ma. Ludzie są okrutni...
Jak juz mamy tak gadac to niech panstwo daje pieniadze na dzieci!!!!!!
A malo sie oni kurw .. nakradli!!!!!
Jak ja bym mieszkala w. Pl to tez bym chciala nawet i trojke dzieci ,jak sa pieniadze to czemu nie. Zreszta ta kasa idzie na zycie (na dzieci)
Jak daja to sie bierze !!!! [emoji4][emoji16]

Jak ja bym mieszkala w. Pl to tez bym chciala nawet i trojke dzieci ,jak sa pieniadze to czemu nie. Zreszta ta kasa idzie na zycie (na dzieci)

No tak tylko nie wiem czemu ludziom żal dupę ściska. Niech sobie zrobią też dzieci, zasuwają przy nich a o wydatkach nie wspomnę. Ja mam dwoje dzieci, dostaję na jedno 500zł i myślicie że wydaję miesięcznie po 250zł na jedno? Przecież to jest jakiś żart zresztą nie wiadomo ile będzie trwał więc nie liczę na to. Zdecydowaliśmy się bo nas na to stać a nie dlatego że nam cokolwiek dadzą.

Pewnie masz racje,male dzieci duzo nie kosztuja ale jakk juz ida do szkoly to niestety, pieniedzy nigdy nie wystarcza. I jak juz powiedzialam "TE PIENIADZE NALEZA SIE NA DZIECKO" koniec i kropka
A ludziom zal dupe sciska to oczywiste, ludzie zawsze beda gadali !!!! Nie ma na co winy zrzucic-to zrzucaja na patologie [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Oluska gratulacje :)

A wg mnie zamiast dawać, powinni po prostu nie zabierać, bo to absurd żeby zabierać ludziom kasę po to żeby im ja potem oddać i nakrasc po drodze.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry