reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzięki dziewczyny. Ja dzisiaj chyba nie będę mogła spać. Serio jestew szoku chociaż wiadomo planowałam to od maja a do roboty wzięliśmy się od końca czerwca to nadal nie mogę w to uwierzyc. Ten cykl był całkowicie nie po moim jej myśli z racji bólu zęba męża i nawet mu nie wspominała, że mam dni płodne tylko raz się zaśmiała, żeby przed pracą rano mnie obudził i zrobił swoje haha a tu taki szok.. mam nadzieję, że @ nie przyjdzie chociaż dzisiaj boki mnie brzuch nie tak jak zawsze ale zwiastujacy @..
Korek, pocieszę Cię. Ja od tygodnia wiem, że jestem w ciąży a ból na @ czasami nadal trwa łącznie z brakiem humoru, hormony :) :) jeszcze raz gratuluję :)

reklama
Sylviia, chyba musisz poważnie porozmawiać z mężem, bo raczej więcej jego niechęci niż chęci posiadania dziecka. Może robi to tylko że względu na Ciebie, bo wie jak bardzo Ci zależy? To trudna sytuacja dla Ciebie, ale może on to robi trochę pod przymusem? Wydaje mi się, że ludzie powinni pragnąc tak samo dziecka. To jak z miłością - do miłości nikogo nie zmusisz :( . Przedstaw mu takie argumenty, które do niego trafią na tyle by sam tego chciał. To trudne, ale teraz też jest Tobie trudno samej o to walczyć.
Ale on twierdzi że chce dziecka i jak mu mówię, że według mnie jest inaczej to się na mnie obraża i tłumaczy się tym że do przytulania musi mieć nastrój... Co miesiąc to samo, muszę się prosić o sex w dni płodne... Może się boi, nie wiem o co chodzi... Jak z nim rozmawiam to zawsze mówi to samo :/

Terminy ovstawiam dwa bo moje cykle trwają od 35-40 dni więc pierwszy termin wyluczylam na wtorek i jest raczej pewny bo owulację miałam dosyć bolesna ledwo co mogłam chodzić. Chociaż jeszcze dwa dni temu byłam w 200% przekonana, że nic nie będzie bo brzuch mnie nie bolał piersi tylko lekko a zawsze dwa dni przed @ ciężko mi się nawet oddycha bo bolą. Raz na 6 miesięcy nie miałam objawów miesiączki tylko z dnia na dzień się pojawiała i byłam przekonana, że tolasnie taki cykl. W najgorszym przypadku @ ovstawiam nawet na 11/09 ale jest to nie możliwe bo test by jeszcze nie wykrył zwłaszcza z sikanca wieczornego :)

Ale on twierdzi że chce dziecka i jak mu mówię, że według mnie jest inaczej to się na mnie obraża i tłumaczy się tym że do przytulania musi mieć nastrój... Co miesiąc to samo, muszę się prosić o sex w dni płodne... Może się boi, nie wiem o co chodzi... Jak z nim rozmawiam to zawsze mówi to samo :/
Może nie mów mu "dzisiaj nam dzien płodny" tylko zaciągnie go jakoś do łóżka kolacja bielizna..może nic nie wspominaj o tych dniach..chociaż nam kobieta ciężko :)

Sylviia, myślę, że Korek ma rację :). Widocznie hasło :mam dni płodne działa na niego stresowo. Nie uprzedzaj go w następnym cyklu. Stwórz Wam dogodne warunki na ten czas, tak aby przytulanki były tak jak chcesz bez informowania go o fakcie. Może to jest klucz do sukcesu? Jak będzie pytał kiedy masz dni płodne to przesuń mu datę po owu i będzie wilk syty i owca cała :)

Nie mów mu kiedy są dni płodne. Mów ze jesteś już po albo przed. I jakoś spontanicznie go próbuj do łóżka zaciągnąć [emoji12] a jak nie będzie słyszał o owulacji to i jemu może ochota wzrośnie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry