reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hejka! No to poprawiłyście mi humor! My zawsze chcieliśmy mieć troje dzieci ale musieliśmy trochę poukładać własnych spraw. Teraz nas stać na dziecko ale boje się że przyjdzie czas (urlop wychowawczy) gdzie trzeba będzie zacisnąć pasa i już nie będzie nas stać na wszystko i będziemy gorzej postrzegani.
Co do leczenia nerwicy to ja leczyłam się ok 3 lata silnymi lekami psychotropowymi a od 3 lat mam spokój. Człowiek już zawsze walczy ze swoimi słabościami, ma tą świadomość ale da się wyjść na prostą ;)

Chcialam podziękować wszystkim wam ktore odpowiadaly na moje pytania i wątpliwości, ze mogłam trochę wyciągnąć dla siebie z waszego doswiadczenia i podpytac o nurtujace mnie rzeczy. Zycze wszystkim zafasolkownia:) i wyruszam na poszukiwania forum, gdzie zwyczajnie moge zadawac nawet i glupie pytania i nie bede oceniana. Pozdrawiam:)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma co się obrażać i uciekać :) trzeba nauczyć się obserwować swój organizm, ale co ważniejsze, trzeba nauczyć się zachować spokój. Jeśli co cykl będziesz myśleć, szukać symtomow ewentualnej ciąży to zeswirujesz, a ciąży nie doswiadczysz. Kochaj się z facetem ile się da i czekaj na słodka niespodziankę. Można robić testy przed okresem i po terminie i tylko te dwie kreski (albo beta) są w stanie potwierdzić ciążę. Nie śluz, nie ból cycków czy jajników... oczywiście można pytać ciężarne o ich pierwsze objawy, ale one nie są wyznacznikiem ciąży u nas samych.

W ostatniej ciąży zalewal mnie śluz po kolana, w tym cyklu śluz zalewa mnie po kostki, a jednak nie biorę ciąży pod uwagę, bo może z innych powodów zwyczajnie mam mokro w gaciach ;)

zmieniać pracy nie chcę teraz i zaczynać (mniejsza pensja a co wiąże się z tym mniej wypłacane na zwolnieniu) dlatego zdecydowałam się na dziecko bo planuję już tam nie wrócić
W tej sytuacji to myślę że dobra decyzja. Trzeba korzystać z dobrych warunków płacowych a po macierzyńskim będziesz zaczynać od nowa. Ja tak też miałam z pierwszym dzieckiem. Daleko dojezdzalam do pracy dlatego zdecydwalismy się na dziecko a później już nie wróciłam.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie dostawalam psychotropow tylko leki które mi poprawialy wydzielanie serotoniny czy jakoś tak.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Lek z grupy SSRI?
Bralam prawie rok escitslopram. Bardzo mi pomogl a wyciszeniu totalnych zjazdow nastroju.

Dziewczynki po prostu nie czaje co sie dzieje. Oby mi lekarz wyjasnil we wtorek o co kaman. Krwawienia i to 1-dniowe ni z gruchy ni z pietruchy.

13 lipca mialam zabieg.

1471779140663.jpg
1471779189050.jpg

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

66,8kg ---> 63,0kg ---> 52kg

Załączniki

• 1471779140663.jpg
    1471779140663.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 339
  • 1471779189050.jpg
    1471779189050.jpg
    54,7 KB · Wyświetleń: 346
Dziewczyny help...czekam na mój śluz płodny i dzisiaj rano kochałam się z moim mężem i właśnie wróciłam z toalety i wypłynęło ze mnie troche takiego jakby płodnego śluzu chociaż się zastanawiam czy to nie resztki spermy po porannym sexiku. Dodam, że rano brałam prysznic... echh te moje nieregularne cykle.
U mnie zwykle kilka godzin po przytulankach właśnie wypływają resztki, albo na drugi dzień... myślę, że musisz obserwować co dalej

Chcialam podziękować wszystkim wam ktore odpowiadaly na moje pytania i wątpliwości, ze mogłam trochę wyciągnąć dla siebie z waszego doswiadczenia i podpytac o nurtujace mnie rzeczy. Zycze wszystkim zafasolkownia:) i wyruszam na poszukiwania forum, gdzie zwyczajnie moge zadawac nawet i glupie pytania i nie bede oceniana. Pozdrawiam:)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana każda zadaje różne pytania i nie ma z tym żadnego problemu... Myślę, że Nessi chodziło o to, że taki śluz może oznaczać zarówno ciążę jak i pojawiać się przed okresem, same nie wiemy jak z tym jest...
Nie wygłupiaj się ;*

Miała któraś sytuację, że przy stwierdzonym cyklu bezowulacyjnym rosła temperatura ?
Wg google nie powinno tak być... ;););) ale może u którejś ?

reklama
Do góry