reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamusie

u mnie na czczo dzid 86 :tak:
Nineczko twoje wyniki na czczo sa lekko podniesione.Tak jak Pysia pisze nabial na 2 sniadanie i na podwieczorek, a na sniadanie i kolacje chuda wedlina, rybka jakas, duzo warzyw, na obiady ograniczaj ziemniaki, bialy ryz i makarony i zabielane zageszczane zupy, sosy.mi np chleb razowy bardzo wybijal cukier i musze jesc specjalny chleb dla cukrzykow na bazie pl.owsianych albo z calkowicie ciemnej maki.
popros Pysie o przeslanie- ona ma bardzo fajne materialy na temat diety-ja z nich korzystam.

reklama
Nineczko ja już nic dodawać nie będę, bo dziewczyny pięknie wszysto napisały....ja jem chleb żytnio- razowy i to mało.....
a teraz ciekawostka: wczoraj jadłam dokładnie to samo na śniadanie co dziś....wczoraj chyba 114, a dziś prawie 150....i bądź tu mądry.........:baffled::shocked2:a i zupy zabielam, ale śmietanką 9-12 %, ale nie uzywam żadnych mąk do zaciagania zup i sosów....:tak:

Po obiedzie 122....

Ostatnia edycja:
Ania 46 to jest zdecydowanie za nisko... cos sie z twoim organizmem dzieje. Pamietaj, ze dziecko w brzuszku ma o ok.20 mniej niz wskazuje nam pomiar-wiec takie cukry sa grozne dla zycia dziecka-dla mozgu i serduszka. Z dwojga zlego lepiej miec troche ponad norme niz ponizej normy.
U mnie dzis na czczo 92.

Ania 46 to jest zdecydowanie za nisko... cos sie z twoim organizmem dzieje. Pamietaj, ze dziecko w brzuszku ma o ok.20 mniej niz wskazuje nam pomiar-wiec takie cukry sa grozne dla zycia dziecka-dla mozgu i serduszka. Z dwojga zlego lepiej miec troche ponad norme niz ponizej normy.
U mnie dzis na czczo 92.

Justyna, ja widzę, że coś się u mnie dzieje.... Niestety, albo stety badania wychodzą w miarę ok - żelazo niskie mimo zastrzyków, krwinka czerwona za mała (ale to od zawsze). Krosty, które mam nie są wypryskami hormonalnymi, puchnięcie, ciśnienie.... Olewus nic z tym nie robi, panikara mnie do psychiatry wysyła, bo schizuję....

no juz niewiele Ci zostalo-tak jeszcze 3-4 tyg wytrzymac, ale kurcze ja bym jednak szukala jakiejs przyczyny...chocbym miala polezec w szpitalu.
Ja tez mam i lekarza olewusa i lekarza panikarza i dodatkowo teraz ta lekarka z por.przyszpitalnej-ale kazdy z nich wysyla mnie ok.33-34 tyg na pobyt diagnostyczny na oddzial.

Hej......Aniu a może Twój glukometr coś nie hallooo.....mój raczej halo, ale moje cukry za to świrować zaczęły, ale i ja bez winy nie jestem to fakt.....na czczo dziś 107, czekam na pomiar po śniadanku...wczoraj to chyba tylko 1 pomiar był w normie....masakra.............:baffled:

u mnie godzine po snioadaniu bylo mniej biz na czczo-
1.na czczo 93
2.po sniadaniu 89...(sniadanie 2 kromki mojego chleba z maslem,wedlina, ogorkiem i rzodkiewka)
a i nie dawalam sobie do sniadania insuliny...

reklama
Do góry