reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamusie

reklama
hmmm taki twój urok...bo ja mam odwrotnie, zaszalałam dziś na śniadanie i cukier 150:zawstydzona/y::wściekła/y:a przez 3 dni było tak ładnie...
tyle miałam wczoraj po obiedzie.............:wściekła/y:
Wieczorem wzięłam większą dawkę Insulatardu na noc....a do śniadania też już większa dawkę Novo Rapid- 14 jed....po śniadaniu 114 mg%.....

Ostatnia edycja:
U mnie cały dzien w normie......jupiiiii.....tzn. po głównych posilkach, a mierzyłam też 2 razy przed- to też....nie wiem jak po kawałeczku kupionego sernika i później kawałku drożdżówki swojskiej;-), bo nie mierzyłam, ale też nie odczuwałam że za wysoki.....

Dziewczyny - u mnie krzywa wyszła w normie ale ostatnio mierzyłam sobie cukier rano i wychodzi mi na czczo 96-103. Mam się zacząć obawiać i wprowadzić dietę? Mój tata jest cukrzykiem II typu i u mamy cukry ciągle dużo za wysokie wychodzą. Mój lekarz to d... pod tym względem, dla którego krzywa to świętość - nie mam się kogo poradzić :-(

Dziewczyny - u mnie krzywa wyszła w normie ale ostatnio mierzyłam sobie cukier rano i wychodzi mi na czczo 96-103. Mam się zacząć obawiać i wprowadzić dietę? Mój tata jest cukrzykiem II typu i u mamy cukry ciągle dużo za wysokie wychodzą. Mój lekarz to d... pod tym względem, dla którego krzywa to świętość - nie mam się kogo poradzić :-(
Ja chyba bym pomierzyła na Twoim miejscu, ale na początku bez diety......jeśli będie za wysoko to wtedy podietuj i mierz- często sama dietka wystarcza, więc próbuj......zawsze będziesz skpokojniejsza wiedząc na czym stoisz........:tak:

Ja dziś na czczo 101,ale na noc zjadłam kilka śmiejżelków i mini krakersów.....do tego jogurt Jogobella z morelą.....:baffled:
;-)

Dzięki kinderek :tak:
Powiedz mi jeszcze, ile powinno być dwie godziny po posiłku?
Profilaktycznie chyba słodycze odstawię - nie zaszkodzę ani sobie ani małemu, a sumienie będzie spokojniejsze...

Nineczka ja na twoim miejscu tez bym pomierzyla i zrezygnowala ze slodyczy-to moze tylko pomoc-nawet jak sie okaze ze to nie cukrzyca...ale pomierz, pozapisuj sobie jakie cukry masz po jakich posilkach-czyli pisz sobie co zjadlas i cukier po godzinie.Jak cos to potem lekarzowi pokazesz za te 3 tyg na wizycie-moze to go przekona. Moj tata tez cukrzyk...
U mnie dzis na czczo 88, zjadlam sniadanie i za 50 min pomiar :-)

Pozawracam wam głowę ;-)
Wczoraj na czczo 103 - po śniadaniu 118. Cały dzień nic nie jadłam słodkiego - starałam się, żeby było rozsądnie i lekko. Nie mierzyłam, bo zapomniałam.
Dziś na czczo 93 - po śniadaniu 128 :baffled: A to było razowe pieczywo z twarożkiem i duuużo warzyw. Zobaczę jak będzie po serku wiejskim bez pieczywa, może to po nim taki wynik? Dramatu nie ma, ale ja pod tym względem panikara jestem - wczoraj kolejny wujek cukrzyk się ujawnił :dry:

reklama
Nineczka unikaj nabiału na pierwsze śniadanie! rano mamy wysyp hormonów ciążowych i nabiał wszystko jeszcze bardziej podnosi! lepiej jak byś zjadła chlebek z chudą wędlinką albo samymi warzywami

Do góry