To idź wcześniej na usg, nie wiem po co tyle czekacie..Jadę na tym samym wózku co Ty. Pierwsza ciąża stracona też we wrześniu w 8 tygodniu. I tak jak emka08 ostatnia wizyta 4 stycznia była. Czekam na wizytę, jeszcze 2 tygodnie
reklama
Johanna_85
Fanka BB :)
ciezko powiedzieć... 12+1 z OM , 11+1 z USGKtóry tydzien ciazy? Jeżeli jest to 13+6 to normalne, nie ma czym się martwić. Norma jest chyba 2,5mm,wiec to nieznacznie powiększone.
Madriga
U mnie 9 tydzień, lekkie mdłości tylko w 6 tygodniu. Żadnych wymiotów. Lekarz powiedział, że nigdzie nie jest napisane, że trzeba wymiotować (osobiście pragnę wisieć nad toaletą, bo też się tym brakiem wymiotów denerwuję)Jestem w 8 tygodniu ciąży i nie miałam ani razu wymiotów, tylko same mdłości czy u was też tak jest ? Czy to normalne, czy powinnam się przejmować ?
Słoneczko świeci
No to u mnie odwrotnie. Mnie denerwują wymioty. Nie jestem w stanie pracować ani cokolwiek zrobić w domu, prawie nic nie mogę zjeść, wyzwaniem jest umycie zębów czy branie prysznica, nawet wyszłam na spacer i mnie od razu zemdliło.U mnie 9 tydzień, lekkie mdłości tylko w 6 tygodniu. Żadnych wymiotów. Lekarz powiedział, że nigdzie nie jest napisane, że trzeba wymiotować (osobiście pragnę wisieć nad toaletą, bo też się tym brakiem wymiotów denerwuję)
Męża ostatnio wysyłam do restauracji na obiad, bo nie jestem w stanie znieść zapachu jedzenia.
Madriga
Ale to znaczy, że hormony się pięknie produkują! Wymiotuj z radościąNo to u mnie odwrotnie. Mnie denerwują wymioty. Nie jestem w stanie pracować ani cokolwiek zrobić w domu, prawie nic nie mogę zjeść, wyzwaniem jest umycie zębów czy branie prysznica, nawet wyszłam na spacer i mnie od razu zemdliło.
Męża ostatnio wysyłam do restauracji na obiad, bo nie jestem w stanie znieść zapachu jedzenia.
Słoneczko świeci
To nie ma nic wspólnego z radością moja mama i ciocie dobrze się czuły w ciąży, nie miały wymiotów na pewno, ewentualnie leciutkie mdłości. Myślałam, ze tez tak będę mieć, ale jednak to zależy od sytuacji, bo nawet ta sama kobieta może mieć inaczej w różnych ciążach. Moja mama będąc w ciąży ze mną nie miała nawet mdłości, a jak widzicie żyje, pisze do Was i mam się dobrze, wiec niech mdłości nie będą Waszym wyznacznikiem, raczej postrzegajcie się jako szczęściary
Ale to znaczy, że hormony się pięknie produkują! Wymiotuj z radością
KaweczkaSro
Zaciekawiona BB
Jako 37 letnia kobieta wyrażę swoje zdanie na ten temat. Mnie osobiście nie zachwyca idea rodzenia dla zasady rodzenia wcześniej, aby nie wychowywać dziecka, gdy się będzie starszą nieco osobą. Zaczęłam starać się o dziecko w sierpniu zeszłego roku mając 36 lat - była to przemyślana świadoma decyzja. Zawsze wiedziałam, że kiedyś będę chciała starać się o dziecko, wcześniej jednak nigdy psychicznie nie byłam na to gotowa. Zaczęłam starania o dziecko, gdy wiedziałam, że czuję się dobrze sama ze sobą, że to właśnie jest ta chwila dla mnie, że jestem w pełni dojrzała i mogę poświęcić się dziecku w 100%. Tak więc każdy ma swoje racje i powody, co nie znaczy, że któreś są lepsze albo gorsze. Na każdego przychodzi w życiu pora albo i nie.Nie widzę nic niegrzecznego w tym co napisałam. Po prostu nie zachwyca mnie idea czekania z ciąża do 40 albo jeszcze pozniej. Ja swoje wszystkie dzieci najchętniej urodzilabym przed 30 (jak widać nie udało się), a tak u jednego dziecka na ślubie będę mieć załóżmy 50 lat, u drugiego 65. Na mnie ta różnica robi wrażenie, dla Ciebie może jest to bez znaczenia. Nie ma się co spinać
Dorocia83
Nie mam wymiotów, ale mdłości cały czas, nawet w nocy jak do toalety idę. Do tego odbija mi się ciągle, tak z środka niepochamowane bekanieJestem w 8 tygodniu ciąży i nie miałam ani razu wymiotów, tylko same mdłości czy u was też tak jest ? Czy to normalne, czy powinnam się przejmować ?
reklama
Lavieest
Bardzo normalne. Ja jestem w 11 i nie miałam nawet mdłości. Szczęściary z nasJestem w 8 tygodniu ciąży i nie miałam ani razu wymiotów, tylko same mdłości czy u was też tak jest ? Czy to normalne, czy powinnam się przejmować ?