Myślę, że jak zapytasz kogokolwiek w szpitalu to Ci powiedzą co i jak (lekarz, położna). Zwolnienie to (opieka) musi być wystawione przez lekarza, do odbioru będzie pewnie w sekretariacie.A z kim to załatwia się w szpitalu?
reklama
A! I zapomniałabym! Po narodzinach niech Ojciec wypisze w pracy oświadczenie, że jest opiekunem dziecka do lat 14, wtedy w danym roku kalendarzowym będzie miał dodatkowe 2 dni urlopu opieki nad dzieckiem :-) po powrocie do pracy My możemy te dwa dni przejąć, ale w 2019 będziemy na urlopie więc niech Tatusiowie korzystają :-) urlop niewykorzystany-przepada...
M_Lena
Fanka BB :)
@anecka jesteś the best! :*A! I zapomniałabym! Po narodzinach niech Ojciec wypisze w pracy oświadczenie, że jest opiekunem dziecka do lat 14, wtedy w danym roku kalendarzowym będzie miał dodatkowe 2 dni urlopu opieki nad dzieckiem :-) po powrocie do pracy My możemy te dwa dni przejąć, ale w 2019 będziemy na urlopie więc niech Tatusiowie korzystają :-) urlop niewykorzystany-przepada...
Haha w koncu miesiąc temu obroniłam dyplom z prawa pracy, niechże się na coś przydam@anecka jesteś the best! :*
Hejj witam wszystkie przyszłe i obecne mamy :-)
Mam pytanie, gdzie robicie zakupy dla maluszków? Chodzi mi o wszelkie akcesoria, od mebli, do wózków przez kosmetyki i ubranka ;-)
Macie jakieś fajne sprawdzone hurtownie stacjonarne ( najepiej na terenie Śląska) bądź internetowe ? Jak możecie polećcie jakieś miejsca, gdzie są fajne ceny i duuuży wybór.
Mam pytanie, gdzie robicie zakupy dla maluszków? Chodzi mi o wszelkie akcesoria, od mebli, do wózków przez kosmetyki i ubranka ;-)
Macie jakieś fajne sprawdzone hurtownie stacjonarne ( najepiej na terenie Śląska) bądź internetowe ? Jak możecie polećcie jakieś miejsca, gdzie są fajne ceny i duuuży wybór.
M_Lena
Fanka BB :)
Właśnie zainstalowałam. Szkoda tylko, że trzeba zgodzić się na udostępnienie zdjęć i plików.Nie wiem czy słyszałyście, jest taka aplikacja "akuku mamo" gdzie można poznać inne mamy z okolicy na spacery itd. Właśnie założyłam sobie konto, zobaczymy czy uda się kogoś poznać. Fajnie by było.
Jeśli chodzi o kosmetyki i różne akcesoria/tetry/pampersy/wkładki Polecam aptekę gemini przez internet :-) jest taniej w wielu przypadkach niż allegro ;-)Hejj witam wszystkie przyszłe i obecne mamy :-)
Oprócz tego duuuuuużo rzeczy, w szególności używanych ciuszków kupiłam właśnie na allegro :-)
Meble kupowałam z ikei,
Wózek- znalazłam taki co mnie interesuje i szukałam używanego na olx i grupach na facebooku - kupiłam taniej z gwarancją do 2021 roku, a wygląda jak zupełna nówka ;-)
reklama
No właśnie tak myślałam, czy jest sens jeździć gdzieś po sklepach czy lepiej usiąść i pokupowac na internecie różne rzeczy(jednak często jest taniej). Łóżeczko już mamy właśnie z Ikei, wózek od kuzynki też prawie nówka, ubranek pełno od znajomych. Ale zostało jeszcze trochę do kupienia, kosmetyki, wanienka, chusta, myślałam też o koszu Mojżesza, jakieś pościele, kocyki, ręczniki... Trochę tego jest