reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

No właśnie tak myślałam, czy jest sens jeździć gdzieś po sklepach czy lepiej usiąść i pokupowac na internecie różne rzeczy(jednak często jest taniej). Łóżeczko już mamy właśnie z Ikei, wózek od kuzynki też prawie nówka, ubranek pełno od znajomych. Ale zostało jeszcze trochę do kupienia, kosmetyki, wanienka, chusta, myślałam też o koszu Mojżesza, jakieś pościele, kocyki, ręczniki... Trochę tego jest :D
Nooo ja nie miałam zbytnio jak buszować po sklepach, a teraz to już robi się ciężko ;-)

Ale bardzo sobie chwalę te internetowe zakupy ;-) tylko siedzę i czekam na kuriera ;-)

Na allegro dużo kupiłam od użytkownika HubiWorld - ma dobre opinie no i wszystko przychodzi w jednej paczce ;-)

reklama
Nooo ja nie miałam zbytnio jak buszować po sklepach, a teraz to już robi się ciężko ;-)

Ale bardzo sobie chwalę te internetowe zakupy ;-) tylko siedzę i czekam na kuriera ;-)

Na allegro dużo kupiłam od użytkownika HubiWorld - ma dobre opinie no i wszystko przychodzi w jednej paczce ;-)

Ja ogólnie lubię też kupować przez internet, niby się nie obejrzy przed zakupem, ale zawsze można zwrócić w razie w, a jest dużo większy wybór no i nie trzeba nigdzie łazić :-)
Sprawdzę tego użytkownika, dziękuje bardzo :D
U mnie też już pomału czas się kończy więc w tym tygodniu chciałabym wszystko ogarnąć, termin na 17 sierpnia ;)

Też czytałam, że na końcówce ciąży ruchy mogą być inne, ale najważniejsze, żeby miały podobną częstotliwość. Zazdroszczę, że wychodzisz już ze zgagi, bo mi ona nocami żyć nie daje...
A jak często macie wizyty u ginekologa ? Ja byłam w 34 tc i teraz mam przyjść w 38 tc, zastanawiam się, czy to nie zbyt duża przerwa... Ale Pani doktor mi powiedziała, że nic się nie dzieje i nie ma powodów, by zintensyfikować te wizyty. Nadmienię, że chodzę prywatnie, więc w sumie tym bardziej jestem zaskoczona, bo to przecież zawsze dla niej kasa ;)
Ja miałam ostatnio wizytę w 30tc+2 a teraz kolejna i ostatnia już u mojej ginekolog będzie w 36tc+2. Zazwyczaj wizyty mi wypadały co 5 lub 6 tygodni i też prywatnie chodzę ale ja w Austrii mieszkam.
Hejj witam wszystkie przyszłe i obecne mamy :-)
Mam pytanie, gdzie robicie zakupy dla maluszków? Chodzi mi o wszelkie akcesoria, od mebli, do wózków przez kosmetyki i ubranka ;-)
Macie jakieś fajne sprawdzone hurtownie stacjonarne ( najepiej na terenie Śląska) bądź internetowe ? Jak możecie polećcie jakieś miejsca, gdzie są fajne ceny i duuuży wybór.
Ostatnio wszystkie ciuszki kupowałam z C&A, tanie i fajne jakościowo według mnie. Jeśli chcesz jakieś wypasione/słodkie/ przesadnie modne ciuszki to Wish ma spory wybór tyle że paczki około miesiąca idą bo to wszystko gdzieś z Chin leci. Meble i zabawki najczęściej przez internet - Amazon głównie, a kosmetyki to już stacjonarnie w drogerii.

Ja też większość przez internet kupuję. Chyba, że akurat jestem w sklepie i coś mi wpadnie w oko. Czy Rossman i kosmetyki - to kupiłam stacjonarnie. Reszta przez neta. [emoji23]
Wanienkę i przewijak jeszcze kupiłam stacjonarnie bo były w sklepie tzw targi dziecięce i mega rabaty były. To skorzystalamz

A masz jakieś fajne ciekawe strony czy raczej coś w stylu allegro :p ?
Ostatnio oglądałam na smyku to dość dużo fajnych mają
Raczej allegro. Mąż tam pracuje i mamy różne bonusy z tego tytułu :p ciuszki głównie H&M, Reserved. Ale ja mam słabość do H&Mu od zawsze :)

U mnie sklepy internetowe z ciuszkami to:
C&A
idladziecka.pl
txm.pl
czasnabobasa.pl
szafa-bobasa.pl
szykownamama.pl
wyprawkowo.pl

Kosmetyki: internetowo Apteka Gemini, stacjonarnie Rossmann.

Łóżeczko, materac, przewijak, prześcieradła stacjonarnie w sklepie Askot.
Komoda Klupś stacjonarnie w sklepie U Kubusia.

Rożek, ochraniacz na łóżeczko, kocyk, pościel z poszewkami. Taki zesraw z polarem minky - amc.sklep.pl

Kurier za kurierem u mnie był :D

Jakoś inaczej dziś czuję brzuch. Malutka tak jakoś uciska bardzo nisko, w dolnej części brzucha. Tak jakby mi na jajnikach leżała ;) Ciężko mi jest nawet chodzić, bo mam uczucie takiego olbrzymiego balona w brzuchu. Leżę dziś praktycznie cały dzień z przerwami na włożenie, a potem wyjęcie i rozwieszenie prania.

reklama
Jakoś inaczej dziś czuję brzuch. Malutka tak jakoś uciska bardzo nisko, w dolnej części brzucha. Tak jakby mi na jajnikach leżała ;) Ciężko mi jest nawet chodzić, bo mam uczucie takiego olbrzymiego balona w brzuchu. Leżę dziś praktycznie cały dzień z przerwami na włożenie, a potem wyjęcie i rozwieszenie prania.
Wszystkie mamy jakieś rewelacje dzisiaj. Rozmawiałam z położna. Powiedziała, że to zupełnie normalne, że im dalej, tym odczuwanie się zmienia i jak najbardziej może tak być, ale dla spokoju zapisała mnie na jutro na Ktg. Także 30 minut słuchania serducha przede mną. :)

Do góry