reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

WOW :) Dzięki.
Aż tyle tego? Ło matko. Przerażona jestem zwłaszcza tą ilością rzeczy, które trzeba będzie wziąć do szpitala.
W ogóle dziewczyny jestem przerażona tym porodem ;) i tym co będzie zaraz po...
Też Tak macie?
Porodu się już nie boję bo już mam córkę. Ja się martwię tylko co będzie jak córkę zostawię z partnerem i na porodówkę pojadę. Jak ona to przeżyje, takie kilka dni rozłąki. I boje się jak to będzie jak z nowo narodzoną córką do domu wrócę i starsza zobaczy. :oops: Boję się chyba zazdrości i ataków płaczu czy czegoś w tym stylu.

reklama
Jeżeli pracodawca zatrudnia poniżej 20 pracowników wypłata jest z ZUSu i tutaj różnie ja mam np płacone 1 dzień po zakończeniu danego L4 bądź do końca danego msc czyli jak mam L4 od 21-03 do 18 kwietnia to za te kilka dni marca dostałam 5 kwietnia, a za te kilkanaście dni kwietnia mam dostać 19-04; ale nie wszędzie jest tak kolorowo bo niektórzy czekają już po 2 msc na pieniądze, mój ZUS jest wyjątkowo łaskawy ;) teoretycznie mają 90 dni na wypłatę pieniędzy
Aha, no to "ekstra"... Czyli pewnie sobie poczekam...

A ja póki co o porodzie nie myślę, na razie cieszę się spokojem i wolnym czasem, który mam :)
Kiedyś bardzo dużo myślałam o porodzie, że za jakie grzechy musimy tak cierpieć, co mnie powstrzymywalo przed decyzją o dziecku... Na szczęście z czasem mi to przeszło, przestałam to roztrząsać, stwierdziłam, że skoro tyle kobiet sobie z tym radzi, to i ja dam radę :) Dzięki temu będąc w ciazy wręcz delektuje się tym stanem :)

A ja póki co o porodzie nie myślę, na razie cieszę się spokojem i wolnym czasem, który mam :)
Kiedyś bardzo dużo myślałam o porodzie, że za jakie grzechy musimy tak cierpieć, co mnie powstrzymywalo przed decyzją o dziecku... Na szczęście z czasem mi to przeszło, przestałam to roztrząsać, stwierdziłam, że skoro tyle kobiet sobie z tym radzi, to i ja dam radę :) Dzięki temu będąc w ciazy wręcz delektuje się tym stanem :)
Zazdroszczę :) Ja z dnia na dzień mam wrażenie, że psychicznie wykorkuję do czasu porodu...

A to info jakie pojawilo mi się w aplikacji ciążowej :)

Załączniki

• Screenshot_20190410-115629_Pregnancy +.jpg
    Screenshot_20190410-115629_Pregnancy +.jpg
    326,4 KB · Wyświetleń: 92
  • Screenshot_20190410-115706_Pregnancy +.jpg
    Screenshot_20190410-115706_Pregnancy +.jpg
    289,4 KB · Wyświetleń: 88
  • Screenshot_20190410-115714_Pregnancy +.jpg
    Screenshot_20190410-115714_Pregnancy +.jpg
    270,3 KB · Wyświetleń: 92
  • Screenshot_20190410-115746_Pregnancy +.jpg
    Screenshot_20190410-115746_Pregnancy +.jpg