reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

To nowe forum jest okropne :( zanim się to dostanę to muszę w kółko wszystko przewijac :/
Dzisiaj strasznie boli mnie podbrzusze znowu. I tak czytam o tych waszych terminach z okresu i usg. U mnie jest różnica 6 dni. Kropek jest większy o te 6 dni mimo że wiem że miałam owulacje dokładnie w połowie cyklu. Czuje że będzie chłop;)

reklama
Moja fasolka jest mniejsza o 4 dni, niż wskazuje data OM. Zobaczymy czy na następną wizytę nadgoni. Wierzę głęboko w to, że będzie chłopiec.
O jakim nowym forum mówicie? Ja zainstalowalam sobie aplikację BB na telefonie i narazie jest ok.

Dziewczyny, moje plamienia minęły to był jednodniowy - ba, jednorazowy epizod w ciągu dnia, nie pojechałam z tym nigdzie, siostra powiedziała że miała podobnie i to ponoć nic złego, oby było to prawdą. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli. Umówiłam się na pierwszą wizytę 2 stycznia :) to powinien być jakoś 6 tydzień, myślicie że będzie coś widać?
Ja tez mam stycznia wizyte i u mnie bedzie leciec :) bo mialam isc po Swietach, ale mojego lekarza nie ma wtedy, w pierwszej straconej ciazy w 6+3 bylo serce a ciazy z synkiem wczesniej, nie pamietam dokladnie, ale w internetach pisza, ze serce zaczyna bic 22-23 dni po zapldnieniu :) super, ze juz nie plamisz :)

To nowe forum jest okropne :( zanim się to dostanę to muszę w kółko wszystko przewijac :/
Dzisiaj strasznie boli mnie podbrzusze znowu. I tak czytam o tych waszych terminach z okresu i usg. U mnie jest różnica 6 dni. Kropek jest większy o te 6 dni mimo że wiem że miałam owulacje dokładnie w połowie cyklu. Czuje że będzie chłop;)
Ja z synkiem zaszlam w sama owulacje a teraz 5-6 dni przed owulacja (jak widac cuda sie zdarzaja), wiem dokladnie kiedy zaszlam, plec mi obojetna, ale fajnie byloby miec dziewczynke, marzy sie od zawsze parka :)

Ja tez probowalam ustrzelic dziewczynkę zmianą diety i polowaniem na męża juz na kilka dni przed owulacją. Wg kalendarza chińskiego tez ma być dziewczynka. Zobaczymy, mam 50% szans [emoji23]

Moja fasolka jest mniejsza o 4 dni, niż wskazuje data OM. Zobaczymy czy na następną wizytę nadgoni. Wierzę głęboko w to, że będzie chłopiec.
O jakim nowym forum mówicie? Ja zainstalowalam sobie aplikację BB na telefonie i narazie jest ok.
Ja wchodzę przez telefon na stronę i cała oprawa się zmieniła :/

I powiem tak jak byłam w ciąży z chłopcem to ciągle byłam głodna i ciągnęło mnie na takie mięsne dania i konkretne porcje. Z dziewczynami z kolei ciągle tylko cola mirinda i wszystko co słodkie. Teraz z kolei wszystko wskazuje mi na chłopca więc tak obstawiam :) najważniejsze jednak dziewczyny aby wszystkie nasze dzidzie były zdrowe !

Dziewczyny czy Was też tak wysypuje ? Od zawsze mam problem z takimi drobnymi krostkami na plecach, raz tego było mniej, drugi więcej, ale teraz to jakaś prawdziwa masakra :/ myje się takim płynem z białego jelenia ale nie pomaga już sama nie wiem czy to przez hormony szaleje czy o co chodzi :/ albo możecie coś polecić na takie problemy skórne co można bezpiecznie używać w ciąży ? Takie same krostki mam między piersiami, ale teraz w ciąży odpukac nawet spokój, a te plecy okropne :(

Zochaa, ale mi zrobiłaś nadzieję, bo mnie w pierwszej kolejności odrzucilo od słodyczy. Nawet herbata lekko słodka mi nie smakuje. Jakichś szczególnych zachcianek nie mam, raczej ostrożnie ze wszystkim, bo wciąż mi niedobrze.

reklama
I powiem tak jak byłam w ciąży z chłopcem to ciągle byłam głodna i ciągnęło mnie na takie mięsne dania i konkretne porcje. Z dziewczynami z kolei ciągle tylko cola mirinda i wszystko co słodkie. Teraz z kolei wszystko wskazuje mi na chłopca więc tak obstawiam :) najważniejsze jednak dziewczyny aby wszystkie nasze dzidzie były zdrowe !
Ja ciaze z synkiem inaczej znosilam niz ta :)

Do góry