agu_la a jaką masz umowę podpisaną? Szkoda, że nie opisałaś tego wcześniej, bo szef MA OBOWIĄZEK udzielić Ci urlop wypoczynkowy bezpośrednio po macierzyńskim i gdybyś tylko dostarczyła mu w jakikolwiek sposób wniosek o 26 dni urlopu z roku 2012 to on nie MOŻE ci go nie udzielić. Potem na 14 dni przed końcem UW składasz wniosek o wychowawczy i ten urlop jest jego "stratą".....przynajmniej by cham miał za swoje.....No szkoda, że teraz o tym piszesz, bo byśmy mu dowalili z MOCY prawa !!!
JJ ja umowę od 2009r mam na czas nieokreslony! urlop wypoczynkowy udzielił mi za 2011 a przed jego końcem składałam wniosek o urlop 2012/ bo już byłam nastawiona na wychowawczy/ o którym z reszta rozmawiałam z nim wcześniej- oczywiscie przez telefon bo w 4 oczy nie miał odwagi!!! i wtedy twierdził,że nie ma problemu mogę isc na urlop a potem mi podpisze wychowawczy! wysłałam mu wniosek o urlop za 2012 i dostałam email ze nie wyraża zgody na ten urlop. Gdy zadzwoniłam z pytaniem dlaczego odpowiedział, ze ma takie prawo odmówic mi a poza tym to sa dla niego koszta!!!!!
Tak wiec złozyłam wniosek o urlop wychowawczy chcac czy niechcac wolałam to niz zostac bez niczego !!!!
A co do zmian skurnych spróbuj malucha wykąpać w płnie do kąpieli OILATUM mojemu starszakowi pomogło gdy był malutki a dermatolog zasunał nam odrazu maść ze sterydami!! I nawet nic o tym nie wspomnąl dobrze, że kolezanka mnie oświeciła ze to sterydy i małego nie tknełam tym nawet>Jadł przez jakiś czas mleko HA i do kapieli dodawałam mu własnie ten olejek OILATUM i udało sie bez żadnych leków i problemów może wam też pomoże!
Jeszcze raz dzieki za dobre słowa i chęć pomocy, szkoda ze wczesniej nie miałam czasu tu zagladać może byśmy coś wczesniej skurały:-(