jasani
Fanka BB :)
To chyba byłaś wyjątkiem.Co? Ja na każdym USG miałam przy wymiarach dziecka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To chyba byłaś wyjątkiem.Co? Ja na każdym USG miałam przy wymiarach dziecka
To nie jest nic wyjątkowego. Tak powinno się oceniać poszczególne wymiary płodu.To chyba byłaś wyjątkiem.
Ale tak się nie ocenia wszędzie.To nie jest nic wyjątkowego. Tak powinno się oceniać poszczególne wymiary płodu.
Wydaje mi się, że oprogramowanie USG tak przelicza. Nie wiem, czemu Ty tak nie miałaśAle tak się nie ocenia wszędzie.
No USG podaje wiek wg wymiarów, ale nie pokazuje centyli. Nie będę się kłócic, dla mnie to jest akurat mało ważne po prostu.Wydaje mi się, że oprogramowanie USG tak przelicza. Nie wiem, czemu Ty tak nie miałaś
U mnie na USG zawsze pokazywało centyle na wykresie obok każdego wymiaru i miałam napisane, że np. waga to taki i taki centyl, głowa taki i taki itd. Tak było w różnych przychodniach i na różnych sprzętach, jako wydruk z systemu (usg) albo na kartce lekarza z wizyty z pomiarami spisanymi z badania.No USG podaje wiek wg wymiarów, ale nie pokazuje centyli. Nie będę się kłócic, dla mnie to jest akurat mało ważne po prostu.
No USG podaje wiek wg wymiarów, ale nie pokazuje centyli. Nie będę się kłócic, dla mnie to jest akurat mało ważne po prostu.
Jak jest mało ważne dla Ciebie to okej, ale nie wprowadzaj w błąd, że "raczej nikt z tego nie korzysta", bo nie jest to prawdą.No USG podaje wiek wg wymiarów, ale nie pokazuje centyli. Nie będę się kłócic, dla mnie to jest akurat mało ważne po prostu.