reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam sie!

dominic, zgadzam sie z Toba,c o do materacuka. Wrzucilam linka do tego, ktory ja mam na watku zakupowym.
No i czytalam, ze synek ma sie coraz lepiej wiec superosko :-)

Ja zaraz lece na fizykoterapie, ciekawe czy cos mi na te lapy poradza, bo juz stracilam czucie w dwoch palcach :-(

No i 3 tygodnie przed porodem musze kupic spodnie ciazowe. Moje jedyne jeszcze pasujace w sobote poprostu bezczelnie pekly mi na dupie przy gosciach :-D:-D, dobrze, ze nikt nie zauwazyl. No i teraz musze kupic nowe!

Milego dzionka.

reklama
Dzień Dobry...jakoś tu spokojnie..weeekend odyspiacie czy co?? dobrze Was....ja od rana w pracy :/
Spadam bo duzo roboty :/

Dzien dobry kochane dziekuje ze slowa otuchy i rady. maz dzis jechal do pracy pokaze papiery z pogotowia i pojdzie do ich lekarza i zobaczymy najgorsze ze jeszcze ma ta goraczke...
Ja nie umialam spac oczywscie i mam lenia dzis niemilosiernego...
musze jechac zobaczyc czy sa wyniki z mojego wymazu szyjki i zobaczyc co lekarka powie mam nadzieje ze do macicy nic nie doszlo i jest ok....
Devi milej pracki...:-)
Dominic tez od razu kupilam laktator elektryzny wszystkie dziewczyny chwala elektryczny bardziej niz reczny z tym ze tnszy od medeli bo z baby ono, ewn zachwyconakapiela bylas.. nie dziwie sie ze oadnieta jedziesz na podwojnym gazie teraz, a pocenie sie to wlasnie hormony tak mi moiwli kolezanki po porodzie ze wraca wsio do siebie i miedzy innymi wychodzi po przez nadmiar potu... ciesze sie ze mieszkanko bedzie juz wasze:-)
Mlodam 3 mam kciuki :-)\
ANkaa tez jechala do szpitala ciekawa jestem ktora z nich teraz szybciej urodzi...??
Malgoo super ze impra sie udala , a spodniami sie nie pzjmuj tez tak mialam u fryzjra ale w 7 miesiacu, a juz bym nie kupowala ciazowych tylko sindbady najwygodniejsze z lekka gumka ale to moje zdanie na pewno wykorzystasz je po porodzie bardziej....
Asiaciur mam nadzieje ze bol przeszedl??
Akutan czyli juz pelna para przygotowania i dobrze;-)
AGula, Domnic moim zdaniem Mucha na pewno dotrwa do 37 tyg ale jaki mniej wiecej dzionek u niej wypadnie nie wiem;-)

Hejka :-)
Chyba pierwszy ranek kiedy jest tak tutaj spokojnie.
Weekend minął szybko - za szybko. Zaraz lecę na wizytę do lekarza (ale tam nic ciekawego się dziać nie będzie,bo idę tylko po zwolnienie). Poza tym zaczynam się stresować,że mamy jeszcze kilka rzeczy do kupienia i w ogóle,że to już tak niedługo (wczoraj oglądałam sobie lipcówki i i ich dzieciaczki :-D). Z tego co pamiętam :
Tonya - dzisiaj macie rocznicę ślubu! wszystkiego najcudowniejszego dla Was ,jak najwięcej miłości do końca tego świata :*
Devi- ach Ty pracusiu. Miłego dnia!
Sagaa - współczuję Mężowi. Mój też ma problem z kolanami i bardzo przeżywał kiedy musiał rzucić swoje hobby ( bieganie) :-(
Malgo - mam nadzieję,że rozruszają Ci te paluszki :baffled:
Pozdrawiam :-D

Devi a kiedy idziesz na zwolnienie ? bo ja Cie podziwiam że masz jeszcze siły do pracy :szok: ja może też bym miała ale po 1. jakby mnie tam ktoś woził po 2. jakbym już nic innego nie musiała robić w domu ;-)
saga trzymam kciuki żeby pracodawcy okazali się wyrozumiali i że zrozumieją że są tzw wypadki losowe i nie wszystko idzie zaplanować i nie każdy kombinuje na tym świecie.
malgoo oby zabiegi coś pomogły żebyś miała siły po porodzie maluszka nosić na rączkach.
trzymać kciuki dziś proszę bo na 12 mamy wizytę, i zobaczymy co powie na temat terminu porodu - czy bliżej niż dalej , jak tam szyjka i ile waży nasz mały szkrab :-)

Kobietki rozmawiałam wczoraj z położnymi odnośnie snuzy. Wszystkie twierdziły, że przy dziecku 5-6 miesięcznym, kiedy jest już ruchliwe, zsuwa się z pieluchy i stresuje rodziców bo co chwilę włącza się alarm. Polecały zakup materacyka oddechu. Cenowo są podobne do cen snuzy.
Dominic ja miałam snuzę bo mały miał bezdechy. One występują do 6 m-ca potem muszą przejść bo jak nie no to jest problem i szukanie przyczyn u lekarzy specjalistów. Mój mały był bardzo ruchliwy (6 m-cy) stał przy meblach) i u nas snuza bardzo się sprawdziła. Nigdy nie dala fałszywego alarmu. A przy bezdechach nie wyobrażam sobie żeby mały nie miał zamontowanego nic np jak jechałam z nim sama samochodem. A inne monitory nie mają takiej możliwości.

Ja przeszłam przez bezdechy i nikomu tego nie życzę ....

Dzień dobry laseczki, czy któraś dziś się rozpakowuje ??? :-)

Heloł,heloł!
U mnie za oknem szaro, buro :(
ja tam jeszcze nie chce sie rozpakowaywać, niech Adaś da mamusi skoczyć do fryzjera w przyszłą niedzielę :-D

reklama
Witam witam !!!

Wczoraj wogóle nie zaglądałam :-(. Siedziałam z mężem i leniuchowałam :tak: Dzisiaj mam plany wielkich porządków - zobaczymy co wyjedzie z moją kondycją :baffled:.

Ewa - trzymam kciuki aby wszystko było dobrze - bo napewno tak bedzie !!!! Nie stresuj się, już niedługo Twoje maleństwo bedzie mocno się do Ciebie tulić !!!

No dziewczyny z tymi mężami to katastrofa jakaś. Ja bym do głowy dostała jakbym takiego miała - chamiska jedne !!!! Nie dajcie się i tępcie jak chwasty !!!! Niech czują że jakieś obowiązki mają do cholery !!!! Dziady jedne mi Was tak stresują i to jeszcze w ciąży !!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

Oli B. hehe może się któraś wypakuje ;-) nikt nie przewidzi :-)

Pozdrowionka Kochane, bede zaglądać a teraz biore się za jakąś robote to może mnie zbierze na wypakunek hehe...
Nie no do jutra musze wytrzymam - mam mieć USG sprawdzające jaki synuś duży :):):) ale jestem ciekawa.

Do góry