reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam sie!

dominic, zgadzam sie z Toba,c o do materacuka. Wrzucilam linka do tego, ktory ja mam na watku zakupowym.
No i czytalam, ze synek ma sie coraz lepiej wiec superosko :-)

Ja zaraz lece na fizykoterapie, ciekawe czy cos mi na te lapy poradza, bo juz stracilam czucie w dwoch palcach :-(

No i 3 tygodnie przed porodem musze kupic spodnie ciazowe. Moje jedyne jeszcze pasujace w sobote poprostu bezczelnie pekly mi na dupie przy gosciach :-D:-D, dobrze, ze nikt nie zauwazyl. No i teraz musze kupic nowe!

Milego dzionka.

reklama
Dzień Dobry...jakoś tu spokojnie..weeekend odyspiacie czy co?? dobrze Was....ja od rana w pracy :/
Spadam bo duzo roboty :/

Dzien dobry kochane dziekuje ze slowa otuchy i rady. maz dzis jechal do pracy pokaze papiery z pogotowia i pojdzie do ich lekarza i zobaczymy najgorsze ze jeszcze ma ta goraczke...
Ja nie umialam spac oczywscie i mam lenia dzis niemilosiernego...
musze jechac zobaczyc czy sa wyniki z mojego wymazu szyjki i zobaczyc co lekarka powie mam nadzieje ze do macicy nic nie doszlo i jest ok....
Devi milej pracki...:-)
Dominic tez od razu kupilam laktator elektryzny wszystkie dziewczyny chwala elektryczny bardziej niz reczny z tym ze tnszy od medeli bo z baby ono, ewn zachwyconakapiela bylas.. nie dziwie sie ze oadnieta jedziesz na podwojnym gazie teraz, a pocenie sie to wlasnie hormony tak mi moiwli kolezanki po porodzie ze wraca wsio do siebie i miedzy innymi wychodzi po przez nadmiar potu... ciesze sie ze mieszkanko bedzie juz wasze:-)
Mlodam 3 mam kciuki :-)\
ANkaa tez jechala do szpitala ciekawa jestem ktora z nich teraz szybciej urodzi...??
Malgoo super ze impra sie udala , a spodniami sie nie pzjmuj tez tak mialam u fryzjra ale w 7 miesiacu, a juz bym nie kupowala ciazowych tylko sindbady najwygodniejsze z lekka gumka ale to moje zdanie na pewno wykorzystasz je po porodzie bardziej....
Asiaciur mam nadzieje ze bol przeszedl??
Akutan czyli juz pelna para przygotowania i dobrze;-)
AGula, Domnic moim zdaniem Mucha na pewno dotrwa do 37 tyg ale jaki mniej wiecej dzionek u niej wypadnie nie wiem;-)

Hejka :-)
Chyba pierwszy ranek kiedy jest tak tutaj spokojnie.
Weekend minął szybko - za szybko. Zaraz lecę na wizytę do lekarza (ale tam nic ciekawego się dziać nie będzie,bo idę tylko po zwolnienie). Poza tym zaczynam się stresować,że mamy jeszcze kilka rzeczy do kupienia i w ogóle,że to już tak niedługo (wczoraj oglądałam sobie lipcówki i i ich dzieciaczki :-D). Z tego co pamiętam :
Tonya - dzisiaj macie rocznicę ślubu! wszystkiego najcudowniejszego dla Was ,jak najwięcej miłości do końca tego świata :*
Devi- ach Ty pracusiu. Miłego dnia!
Sagaa - współczuję Mężowi. Mój też ma problem z kolanami i bardzo przeżywał kiedy musiał rzucić swoje hobby ( bieganie) :-(
Malgo - mam nadzieję,że rozruszają Ci te paluszki :baffled:
Pozdrawiam :-D

Devi a kiedy idziesz na zwolnienie ? bo ja Cie podziwiam że masz jeszcze siły do pracy :szok: ja może też bym miała ale po 1. jakby mnie tam ktoś woził po 2. jakbym już nic innego nie musiała robić w domu ;-)
saga trzymam kciuki żeby pracodawcy okazali się wyrozumiali i że zrozumieją że są tzw wypadki losowe i nie wszystko idzie zaplanować i nie każdy kombinuje na tym świecie.
malgoo oby zabiegi coś pomogły żebyś miała siły po porodzie maluszka nosić na rączkach.
trzymać kciuki dziś proszę bo na 12 mamy wizytę, i zobaczymy co powie na temat terminu porodu - czy bliżej niż dalej , jak tam szyjka i ile waży nasz mały szkrab :-)

Kobietki rozmawiałam wczoraj z położnymi odnośnie snuzy. Wszystkie twierdziły, że przy dziecku 5-6 miesięcznym, kiedy jest już ruchliwe, zsuwa się z pieluchy i stresuje rodziców bo co chwilę włącza się alarm. Polecały zakup materacyka oddechu. Cenowo są podobne do cen snuzy.
Dominic ja miałam snuzę bo mały miał bezdechy. One występują do 6 m-ca potem muszą przejść bo jak nie no to jest problem i szukanie przyczyn u lekarzy specjalistów. Mój mały był bardzo ruchliwy (6 m-cy) stał przy meblach) i u nas snuza bardzo się sprawdziła. Nigdy nie dala fałszywego alarmu. A przy bezdechach nie wyobrażam sobie żeby mały nie miał zamontowanego nic np jak jechałam z nim sama samochodem. A inne monitory nie mają takiej możliwości.

Ja przeszłam przez bezdechy i nikomu tego nie życzę ....

Dzień dobry laseczki, czy któraś dziś się rozpakowuje ??? :-)

Heloł,heloł!
U mnie za oknem szaro, buro :(
ja tam jeszcze nie chce sie rozpakowaywać, niech Adaś da mamusi skoczyć do fryzjera w przyszłą niedzielę :-D

reklama
Witam witam !!!

Wczoraj wogóle nie zaglądałam :-(. Siedziałam z mężem i leniuchowałam :tak: Dzisiaj mam plany wielkich porządków - zobaczymy co wyjedzie z moją kondycją :baffled:.

Ewa - trzymam kciuki aby wszystko było dobrze - bo napewno tak bedzie !!!! Nie stresuj się, już niedługo Twoje maleństwo bedzie mocno się do Ciebie tulić !!!

No dziewczyny z tymi mężami to katastrofa jakaś. Ja bym do głowy dostała jakbym takiego miała - chamiska jedne !!!! Nie dajcie się i tępcie jak chwasty !!!! Niech czują że jakieś obowiązki mają do cholery !!!! Dziady jedne mi Was tak stresują i to jeszcze w ciąży !!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:

Oli B. hehe może się któraś wypakuje ;-) nikt nie przewidzi :-)

Pozdrowionka Kochane, bede zaglądać a teraz biore się za jakąś robote to może mnie zbierze na wypakunek hehe...
Nie no do jutra musze wytrzymam - mam mieć USG sprawdzające jaki synuś duży :):):) ale jestem ciekawa.

Do góry