reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

witam dziewczyny :-)
ja chyba jestem najbardziej "do tyłu" z szykowaniem rzeczy dla małej. Mam poprane tylko trochę ubranek i kupiony rożek, łóżeczko i jakieś butelki. Niestety opóźnia nam się przeprowadzka i dlatego jeszcze wielu rzeczy nie mam gotowych ale mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim. Nadzieja matką głupich ;-)

u mnie się pojawił taki jakby problem... otóż całkiem zapomniałam powiedzieć mojemu lekarzowi, że mam w głowie torbiel, a dokładniej jest to niewielka torbiel pajęczynówki. Za tydzień mam wizytę i oczywiście powiem mu o tym, pokażę wyniki z rezonansów, bo może to być wskazanie do cc, pewnie każe mi się zgłosić do neurologa, ale boję się czy lekarz nie bedzie na mnie zły że mówię mu o tym dopiero w 32 tygodniu? Jak myślicie, będzie miał do mnie pretensje? Nie chcę żeby uważał mnie za kogoś nieodpowiedzialnego, no ale chyba lepiej powiedzieć późno niż wcale prawda? teraz się boję jego reakcji.. a może zupełnie bezpodstawnie, hmm..:zawstydzona/y:

reklama
M.Lena myślę, że lekarz nie będzie jakiś wściekły ;) Nie masz się co bać, zawsze możesz powiedzieć, że dopiero teraz doczytałaś że to ma znaczenie ;) Do neurologa wyśle cię na sto procent, bo to wlasnie on musi wystawic ewentualne papierki/wskazania do cc.

ZAMÓWIŁAM WÓZEK ! Jestem z siebie dumna, ale i pełna obaw czy napewno wybrałam dobry ;p
Stanęło na sówkach, na srebrnym stelażu, no i szelki w spacerówce jednolite brązowe wzięłam ;)

kobiety to ja dopiero w tyle jestem ze wszystkim :p
Na chwile obecna mam tylko masę ubranek które nie są poprane ani nic. czekają na ładną pogodę :) a poza tym to nic więcej nie mam.. Ani wózka ani łóżeczka ani kompletnie nic! Za to moja teściowa uważa że przecież jest tyyyle czasu jeszcze. Bo co chcemy się z mężem wybrać na zakupy jakieś albo coś to wiecznie wymyśla inne "ważniejsze" rzeczy typu przysyła teścia do nas a on zawsze jakąś robotę znajdzie którą rzeczywiście wypadało by zrobić, a głupio tak jechać a on niech sam zapieprza. Więc jak tak dalej pójdzie to niestety teściowa będzie wszystko kupować sama, a wtedy biada jej jak będzie coś nie takie jak ja chcę. Taka jestem O!
Tak więc strasznie wam zazdroszczę tego że tyle już macie :(

Saguaro nie wiem dlaczego nie kupiłam w aptece, jakoś mi najłatwiej było zamówić :) Postaram się wkleić te linki następnym razem.

Do tyłu najbardziej chyba jestem ja bo nie mam nic :D Chusteczki do pupy dla dziecka kupiłam i wkładki bella poporodowe dla mnie wczoraj i to wszystko!

M.Lena mów mu o tym bez strachu, nie ma prawa się na Tobie wyżywać ani nic, grunt, że przed porodem powiesz bo to faktycznie może być wskazanie, może a nie musi, ja się nie znam ale jak będziesz w 32 tygodniu to jest spokojnie czas, żeby umówić się na cesarkę. Przecież jak dziecko się nie odwraca i chcą robić cc to też czekają chyba nawet do 35 tygodnia czy jakoś tak i dopiero się umawiają. Spokojnie!

kobiety to ja dopiero w tyle jestem ze wszystkim :p
Na chwile obecna mam tylko masę ubranek które nie są poprane ani nic. czekają na ładną pogodę :) a poza tym to nic więcej nie mam.. Ani wózka ani łóżeczka ani kompletnie nic! Za to moja teściowa uważa że przecież jest tyyyle czasu jeszcze. Bo co chcemy się z mężem wybrać na zakupy jakieś albo coś to wiecznie wymyśla inne "ważniejsze" rzeczy typu przysyła teścia do nas a on zawsze jakąś robotę znajdzie którą rzeczywiście wypadało by zrobić, a głupio tak jechać a on niech sam zapieprza. Więc jak tak dalej pójdzie to niestety teściowa będzie wszystko kupować sama, a wtedy biada jej jak będzie coś nie takie jak ja chcę. Taka jestem O!
Tak więc strasznie wam zazdroszczę tego że tyle już macie :(

żabila powiedz teściowej, że macie inne plany na jutro na przykład i jedź na zakupy dla malucha! Nie odmawiaj sobie takiej frajdy jaką jest kolekcjonowanie wyprawki! W O matko! też położna mówiła, że do 36tc powinnyśmy mieć już wszystko kupione bo potem to już nie wiadomo kiedy się posypiemy

Kupiłam takie
MAJTKI POPORODOWE do porodu - 6 SZT - NAJTANIEJ !! (3271670979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BabyOno PODKŁADY POPORODOWE 10 szt - Nowość ! (3271738227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PIELUCHY TETROWE 80x80 pielucha POLSKIE ATEST ! (3271687431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i dokupiłam jeszcze u tego producenta
BabyOno TERMOMETR elektroniczny DO CZOŁA I UCHA !! (3271711666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a to dlatego, że wiem jak przy synku się mierzyło temp. a on jest spokojny to jakby nie był to już nie wiem wytrzymałabym te mierzenie, dlatego przy takim dziecu takie szybkie rach ciach wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem.

Niestety nie powiem jaka jakoś wszystkiego bo jak kasę przesłałam w ubiegłą środę tak do dzisiaj gość mi tego nie wysłał :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam!!

lena - nic się nie martw, na pewno lekarz na Ciebie nie nakrzyczy!!

takaj - mam ten sam termometr, jestem bardzo zadowolona!!

Ja mam dużo po starszym synu, od szwagierki w tym tyg. mam dostać łóżeczko, wanienkę i podgrzewacz. Do kupienia zostały mi klapki pod prysznic, chyba zamówię te klapki pod prysznic na basen do szpitala domu36/37 (3248862700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., poza tym parę kosmetyków i rzeczy z apteki.

Też czekam na pogodę co by poprać pościel, rożki itp., ciuszki mam wyprane, ale ciągle nie wiem, czy nie za mało i chcę się do lumpka po pajace jakieś wyskoczyć, bo pamiętam, że ich to najwięcej nam szło. I jakieś ciuchy nowe chcę kupić, co by były na wyjście i potem do lekarza itp.

Modlicha cieszę się i mam nadzieję, że przesyłka do mnie dotrze przed porodem :)

dziewczynki, mała uwaga:
jak kupujecie majtki poporodowe, kupcie sobie takie siateczkowe, bo te flizelinowe są tragiczne, w ogóle nie przepuszczają powietrza i się zaparzycie!!! a pamiętajcie że rana krocza czy też po cc musi mieć dostęp powietrza ;-)

reklama
Cześć dziewczyny. Ja nie wiem gdzie Wy mieszkacie, że pogoda brzydka ;). U mnie od czwartku jest błękitne niebo i ponad 20 stopni:). Codziennie się zbieram żeby trawnik podlać, a ciągle coś wypada.

Jeśli chodzi o twardnienia, to ja mam dokładnie od majówki. Do tego mam wrażenie, że jak wstaję do pozycji stojącej, to mi na chwilę wszystko opada i uciska na krocze. Mam wtedy uczucie parcia na pochwę, jakbym sobie wsadziła wielki nasączony tampon. Na początku bardzo mnie to martwiło, ale teraz już mimo tego funkcjonuję prawie normalnie. A wczoraj miałam wizytę i moja szyjka jest dalej długa, zamknięta i uformowana. Więc chyba nie każde takie dolegliwości są niebezpieczne. Głowa do góry!

Dostałam już kosz mojżesza. Rzeczywiście wygląda zupełnie jak nowy. Jedynie stojak ma delikatne ślady użytkowania więc jestem bardzo zadowolona z zakupu.

Wczoraj dostałam nowe zlecenie na projekt, więc ten tydzień też wyjęty z życia, może w kolejnym się rozluźni w końcu...

Dużo słońca dziewczyny!

Do góry