reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j. , może się spotkamy na porodówce :-D chyba nie ma szpitala, który by miał same dobre opinie.. wole tam, niż w Bytomiu:-p

Saguaro, narobiłaś mi smaka, a ja niestety mam dwie lewe ręce do pieczenia.. Odkąd mieszkamy sami to tylko sernik na zimno mi wychodzi bo nie trzeba go piec :-p moje ostatnie dwa ciasta : jedno nie wyrosło, a drugie zakalec:-D

reklama
Ahh, poprzekładałam wszystko co chciałam.
Patrząc na czas, może to podlegać pod samobójstwo, chyba nie będę spała do wtorku ;p

w czwartek ustna matma i angielski (poprawka pisemnego) + informatyka (bo dziś nie zastałam tego gościa)
w piątek fizyka ustna i biologia
a we wtorek polski pisemny i ustny

Czyli w sumie 7 egzaminów w 3 dni.
Muszę w dodatku jeszcze napisać prace zaliczeniowe z fizyki, biologii i polskiego.

Zabieram się do roboty ;)

Quincy masz co robić! Powodzenia!!

Mój do pomocy to raczej chętny nie będzie więc będę miała hardcore!!

Basia z tym szpitalem masz rację, wszędzie coś się nie tak znajdzie. Ja tylko jestem ciekawa czy tam są odwiedziny bo w zimę nie wpuszczają ze względu na choroby, przynajmniej tak było w tym roku i 2 lata temu i nie ma odwiedzin, chyba tylko mąż może przyjść w jakichś wyznaczonych godzinach przykładowo między 15 a 17, jedną czy dwie godziny wyznaczyli i koniec. A teraz nie wiem, dowiadywałaś się coś?

Ostatnia edycja:
Quincy, nie zazdroszczę ogromu nauki .. ale życzę powodzenia:-)

Taka j., niestety na razie nie mam pojęcia jak to tam jest.. Siostra mojej cioci jest tam położną, osobiście jej nie znam, ale muszę zadzwonić do cioci i pojechać do tego szpitala się dowiedzieć co i jak.. Bo na razie nie wiem nic.. czy ubranka dają swoje, co wymagają, jak tam u nich jest ze znieczuleniem itd.. W Bytomiu jak znajoma rodziła w lutym to też nie wpuszczali nikogo bo jakiś wirus panował..
Chociaż jak dla mnie mąż chyba wystarczy.. teściowa już się stresuje, że jedzie na wczasy i wraca 2 sierpnia i może nie zdążyć, a ja bym tam wolała właśnie urodzić jak ich nie będzie.. nie chcę, żeby mi się wszyscy do szpitala wpakowali i nas oglądali:-D

Mam to samo podejście. Jak ja rodziłam to musiałam mieć ze sobą lewatywę, majtki poporodowe, podkłady, wkładki do majtek, wenflon a dla dziecka pieluszki i chusteczki. Rok temu moja znajoma rodziła i nie musiała mieć już wenflona za to musiała mieć dla dziecka jakiś płyn do mycia a jak się nie weźmie to chyba korzystają z tych od innych mam, no pieluszki i chusteczki to wiadomo, że trzeba, ubranka dają dla dziecka, tylko na wyjście trzeba mieć swoje. Tam chyba znieczulenia się nie dostanie ale jak się coś dowiesz to daj znać!
Też bym wolała, żeby nie było "wycieczek" do szpitala a pewnie tak będzie.

Jak już uda mi się spotkać z tą położną, to dam znać co i jak :-) też mi się wydaje, że nie ma znieczulenia.. nie mówię, że od razu na starcie będę o nie wołać, ale chyba czułabym się pewnie jakbym wiedziała, że jest taka opcja:-p z tego co wiem, to jedynie w Chorzowie mają znieczulenie ZO i to bezpłatne. Chwalili się tym, jak byłam na darmowym usg 3d w kwietniu. Gdybyś była zainteresowana to znowu jest ta akcja 28-29 czerwiec w Chorzowskim AKS :-)
Uciekam zrobić obiad, a o 18.00 mam szkołę rodzenia :-)
Miłego dnia ;-)

Basia mmiłego dnia życzę :) I dziękuję za info o AKS, bardzo bym chciała się tam wybrać, nie miałam nigdy takiego USG, nie wiesz czy to trzeba tam jakoś długo przed otwarciem być, żeby się załapać? Ale się napalam na to!!

Podejmowane akcje - Śląski Instytut Matki i Dziecka tu podaję stronkę do tego USG :-)

Ostatnio było od 12.00 do 18.00 więc pewnie będzie teraz tak samo. Ja ostatnio przyjechałam około 10.40 i już 5 babek w ciąży siedziało.. także teraz też jak pojadę to tak o 10.00 bo te kobietki, które przyjechały przed 12.00 to czekały w długiej kolejce, a niektóre zapisywali już na drugi dzień bo nie było miejsca, więc warto pojechać trochę wcześniej;-)

Witajcie dziewczyny! Odebrałam wczoraj wypis z pobytu w szpitalu i napisano tam łożysko II stopień. Napiszcie proszę czy któraś z was też tak ma i od którego tygodnia, bo wizytę mam za tydzien i nie wiem czy to coś złego? Czytałam, że są 3 stopnie ale nie wiem jak to sie rozkłada na całą ciążę? Pozdrawiam

reklama
My chyba nie masz się o co martwić, daję linka
Skala Grannuma - sprawdź w encyklopedii ciąży dlarodzinki.pl

Basia no tak myślałam właśnie, nie wiem czy dam radę tyle wysiedzieć bo jak jestem na mieście ze 3 godziny to potem zdycham do końca dnia i na następny, wszystko mnie boli i ciśnie mi się, zobaczymy, mam nadzieję, że się uda tam dotrzeć :)

Do góry