reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kapciusia na śląsku leje okropnie i ciągle burze są. Super, że zakup udany!!

Ewcik upss, już kupiłam więc jakie mam takie będą, mam nadzieję, że nie będą złe :)

reklama
Hej dziewczyny !! :-)

U mnie deszczowej pogody ciąg dalszy… Też miałam zamiar poprać ubranka i wyprasować ale przy takiej ulewie nic z tego..
Marzycielka, gratuluje zakupu bucików ;-) ja dokładnie tydzień temu zrobiłam taki sam zakup :-) Japonki i sandałki w CCC

M.Lena, nie denerwuj się, lekarz nie powinien być wściekły, do porodu jeszcze trochę czasu więc na spokojnie coś postanowicie :-)

Quincy, gratuluje zamówienia wózka !! Swoją drogą sówki w tym sezonie są w modzie ! widziałam dużo kocyków, pościel do łóżeczka, obrazki z sówkami także super :-)

Saguaro, chyba mam inne wózki, ja zamówiłam Tako Laret Black kolor 08 :-) a co do zakupów przez Internet, to ja podobnie jak taka j. też wszystko zamawiam na allegro, jak biorę więcej rzeczy to taniej wychodzi;-)

Żabila, ja też uważam, że nie ma to jak samemu zrobić zakupy, naprawdę jest to frajda, oglądanie ciuszków, wózków itd.. mąż mój się cieszy, że wszystko już teraz kupuję, bo mówi, że jakbym wcześniej trafiła do szpitala to by pewnie większość źle pokupował ;-)

Taka j. gratuluje zakupów ;-) ja wczoraj też poszalałam i zrobiłam spore zakupy na allegro:-)

Co do tych majteczek to właśnie też na szkole rodzenia powiedziała nam położna, że nawet w niektórych szpitalach zabraniają takich.. tylko i wyłącznie siateczkowe, a niekiedy i z tymi jest problem.. Podkłady poporodowe zamówiłam dokładnie te same !! a i termometr miałam identyczny już w koszyku na allegro ale mój mąż oczywiście się naczytał, że one nie są miarodajne i w końcu zamówiłam z tej firmy ale zwykły elektroniczny z miękką końcówką.. Także daj później znać czy się sprawdza.. jak tak, to uduszę męża haha :laugh2:

Mam nadzieję, że szybko paczki dojdą ;-)

Kupciusia, zazdroszczę pogody.. u nas chyba od jutra ma być dopiero ładnie.. byle później nie było upałów po 30 stopni bo z domu nie wyjdę :-pSuper, że wizyta udana no i gratuluje zakupu kosza !:-)

Taka j. a skąd Jesteś jak można wiedzieć ? bo ja też ze Śląska ;-)

Dziewczyny za namową męża zamówiliśmy pogrzewacz do butelek, smoczków itd. Czy któraś z was ma zamiar kupić takie urządzonko? :-)

Hej Dziewczyny ;)

U mnie w nocy znowu padalo.. Ostatnio w dzien jest wmiare znosnie, choc pochmurno i duszno, a w nocy burze i ulewy ;/

Zaraz spadam do szkoly przelozyc egzaminy i moze informatyke zaliczyc bo to formalnosc. Byle cos popchnac do przodu. Zostalo 7 egzaminow i jestem wooolna ;)

Ps : Czy wy tez sie juz nie mozecie wyspac ?

Czesc dziewczyny,
u mnie leje od 5 rano, masakra!!!
a na 12 jade na ktg

Kupciusia gratuluje udanej wizyty ;-)

Quincy powodzenia w przekladaniu egzaminow i zdania informatyki ;-)
z uwagi na to ze czesto wstaje pic i siusiac w nocy tez sie nie wysypiam, a do tego maz wczesnie wstaje do pracy....

Basia mi podrzewacz nie bedzie potrzebny!

dziewczyny gratuluje wszelkich zakupow ;-)
milego dnia

Ostatnia edycja:
Basia dam znać z tym termometrem :) Ja mieszkam niedaleko miejscowości Tarnowskie Góry. Odnośnie podgrzewacza to też troche zależy czy bardzo chcesz karmić piersią czy nie, ja prawie nie karmiłam synka i dla mnie podgrzewacz to było dobrodziejstwo bo miałam znacznie szybciej ciepłą wodę ale tu chyba taki lepszy się przyda bo te najtańsze to jakoś ciężko z tą temperaturą ją ustawić odpowiednio.

Cześć Dziewczyny!
U mnie pogoda pochmurna, ale póki co nie pada. Spać mi się chce bardzo...

Takaj. dziękuje za linki! Jutro sporządzę listę zakupów i będę szperać i zamawiać/ kupować.
Co do majtek to na szkole rodzenia też powiedzieli, że majtki fizelinowe są do d..y i jak kupować to te siateczkowe. Nawet można je prać w pralce w tych woreczkach do prania.

Właśnie sobie przypomniałam o rożku. Czy to trzeba kupić? Kocyk nie wystarczy??

Ja podgrzewacz do butelek i słoiczków kupię, ale sterylizatora już nie.

Powiedzcie czy kupujecie coś takiego jak monitor oddechu??? Ja jestem zdecydowana kupić coś takiego.

Lena musisz powiedzieć o tym swojemu lekarzowi, bo to jest wskazanie (moim zdaniem) do cięcia cesarskiego.

Ja się zastanawiam, czy nie wziąć od okulisty zaświadczenia o wskazaniu do CC. Ale chciałabym spróbować rodzić naturalnie a jak nie dam rady to żeby wtedy uwzględnili to zaświadczenie. Ale tak głupio w połowie porodu powiedzieć, że jednak nie mogę rodzić naturalnie tylko CC ze względu na wzrok...

Wiecie co, ja już raczej innych nie kupię, takie przywiozę i już a jak mi nie pozwolą w nich to wtedy się będę martwić, z tego co pamiętam przy synku w ogóle na to u mnie w szpitali nie patrzyli ale to było prawie 7 lat temu, nie wiem czy się coś zmieniło, oby nie bo szkoda mi kasy.
Ten moitor oddechu to ja bym bardzo chciała ale troche dużo to kosztuje, nie wiem, muszę pomyśleć i zobaczę jak już będzie blisko jak stoję z pieniędzmi.

Taka j. oo to blisko :-) ja jestem z Bytomia ;-) a gdzie zamierzasz rodzić? bo ja właśnie zastanawiam się nad Starymi Tarnowicami;-).
a ten podgrzewacz to zobaczymy czy się sprawdzi. Fakt, chciałabym karmić piersią ale zobaczymy czy w ogóle będę miała pokarm.. Podgrzewacza można również używać w samochodzie więc może się przyda jak gdzieś dalej pojedziemy :-)

Saguaro, ja sobie rożek zamówiłam.. konieczny nie jest ale może się przyda.. ;-) Monitora oddechu nie kupuję.. po 1 trochę to wydatek, a po 2 nasz maluch będzie spał z nami w pokoju także będę miała na niego oko.. a znając mnie to pewnie co chwilę będę zaglądać do łóżeczka czy wszystko w porządku:-D

Ja też chcę postawić łóżeczko w sypialni, dokładnie obok naszego łóżka bo taki układ pokoju i chyba sobie podaruję ten zakup, wiadomo, człowiek spokojniejszy by był ale to jednak spory koszt jak dla mnie.
Ja to na pewno będę w Starych rodziła, oby jakoś poszło. Opinie mają różne.

reklama
Wiem, że to wydatek i to spory. Sam monitor oddechu kosztuje ok. 300-400 zł. W połączeniu z nianią elektroniczną kosztuje ok. 600-700 zł. Ale do ok. roku dziecka się przydaje.
Ja będę spała z Małym w pokoju. Mąż to nie wiem... może go przekonam, bo będę pewnie osłabiona po porodzie i będzie musiał mi pomagać...

nabrałam ochoty na ciasteczka muesli. Idę piec!!! :)

Do góry