reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Aga, ja mojego też usypiam w wózku :) Nigdy wcześniej tego robić nie musiałam ale tak od półtorej miesiąca to jedyny sposób żeby szybko zasnął i trochę dłużej pospał :-) A kiedy wracasz do pracy??

Kamu, super, że Lena już chodzi ! dużo zdrówka dla niej ! :-)

reklama
Czesc dziewczyny,

U mnie deszczowo, maly marudny ehhhhhh
Usypia na lozku i tylko wieczorem przenosze go do lozeczka. Ale czasami zasnie na dworze w wozku. Kiedys tylko w wozku zasypial ale wydawali mi sie ze jakos malo spi.

Venice udanej podrozy i odpoczynku :-D
Czekamy na foteczki.

Kamu zdrowka dla coreczki :-)

Milej niedzieli dziewczyny!

Hejka, u mnie tez dzis deszczowo i zimno brrrr... nie chce jesieni, mam nadzieje, ze cieplo bedzie :)
Cisze mam u mnie w domu, maz pojechal po synka i nocowali u cioci, spokojny wieczor mialam i wykorzystalam to na porzadki w szafie synka :)

Basia poznalam niedawno dziewczyne ktorej synek - rowiesnik naszych - ma azs, bardzo duze zmiany ma, wciaz sie drapie nocami, smaruje go 3x dziennie przeroznymi masciami, i tak mysle, jak piszesz czasem o plamach Piotrusia, ze naprawde ciezko walczyc z tym azs..

Kamu witaj :) zdrowka dla Lenci i gratki kroczkow!!

Venice udanego wypoczynku!! :))

Hej
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie?
podczytuje Was czasem. Gratuluję ciąż, Jagoda, Madziasek, rampampam :*

Chce też napisać do Ciebie Grinula. Mam identyczny problem jak Twój. Chce przestać karmić ale moja tak jak Twoja zasypia tylko przy piersi, w nocy cyc też i mam mega problem :(
W dzień nie karmie ale mała musi spać w foteliku, masakra bo sama nie zaśnie :( masz jakieś opcję, pomysły? Bo ja nie :(

Maciejka, nie mam pomyslu na koniec karmienia, nie chce tak nagle jej nie dac, bo o ile na noc jakos moze bym ja ululala na rekach, to w nocy jak sie przebudzi, to nic nie pomoze... daje jej jeszcze troche czasu, moze niedlugo sie to zmieni. Kolezanka proponuje, zeby dac jej butle w nocy, ale ja nie wiem, czy warto ja teraz uczyc butli, jak do tej pory z niej nie pila... i nie wiadomo, czy bedzie chciala z niej pic... czasem mam nerwa, ze mam ochote prysnac na weekend i ja zostawic mezowi ;)

Maciejka, nie mam pomyslu na koniec karmienia, nie chce tak nagle jej nie dac, bo o ile na noc jakos moze bym ja ululala na rekach, to w nocy jak sie przebudzi, to nic nie pomoze... daje jej jeszcze troche czasu, moze niedlugo sie to zmieni. Kolezanka proponuje, zeby dac jej butle w nocy, ale ja nie wiem, czy warto ja teraz uczyc butli, jak do tej pory z niej nie pila... i nie wiadomo, czy bedzie chciala z niej pic... czasem mam nerwa, ze mam ochote prysnac na weekend i ja zostawic mezowi ;)

Ja tak samo, ale wiem że mąż aby pogorszy sprawę. Poza tym dla takiego malucha to dopiero przeżycie taka zmiana. Ja próbuje wieczorem dawać butelkę z mlekiem. Kładę się tak jak zawsze z nic tyle że zamiast piersi daje butelkę ale niestety nie daje się oszukać. No i tak próbujemy a kończy się jak zwykle. Męczy mnie też noc bo mam wrażenie że przez brak piersi w dzień, nocą nadrabia :( też nim mam pomysłu co w nocy przy pobudce zamiast cyca, bo butelka się nie da jej oszukać :-( biedne my mamy ..
a i ja muszę skończyć karmić bo idziemy na wesele także mała musi się jakoś inaczej nauczyć zasypiać niż przy piersi :eek:

Witam

Bardzo, bardzo dawno temu mnie tutaj nie było, od czasu do czasu Was podczytywałam ale na bieżąco nie za bardzo jestem. Gratuluję Waszym dzieciaczkom umiejetności chodzenia :-) i życzę dużo zdrówka i uśmiechu na buzi dla roczniaczków.
U nas roczek dopiero za kilka dni, miałam termin na 28 sierpnia ale urodziłam przez cc 4.09.2013r.
Sebuś ok, jest kochany, coraz bardziej kumaty, mamy 8 ząbków, raczkuje wszędzie i wstaje tam gdzie tylko może się czegoś złapać, jeszcze sam nie próbuje chodzić i myślę , że potrwa to trochę czasu.
Pozdrawiam i zabieram się za czytanie co u Was :-)

Cześć u nas też deszczowo i zimno, a takie miałam na dziś plany.
Ja też wczoraj spokojny wieczór, syn został u mojej siostry na noc.
Oj też mam ten problem z odstawieniem młodej od cyca, w dzień nie dostaje , ale w nocy jak się przebudzi tylko to działa. A teraz chyba popełniam kolejny błąd , bo od 3 dni jak ma katar, to w wózku ją usypiam nawet w nocy, bo i cycek nie pomaga. Dziś np spała od 3 do 7 w wózku. Z synem mi jakoś się udało, ale byłam konsekwentna, wstawałam po 10 razy, darł się w nocy, ale cyca nie dałam, a teraz tak nie potrafię , lenistwo czy jak ??:-) Najdziwniejsze jest to, że na wieczór dostaje butle i usypia, a jak bym jej chciała dać w nocy butelkę to jest taka złość...
Basia mój syn ma też straszne problemy skórne , przetestowałam chyba wszystkie możliwe kosmetyki od tych z najniższej półki cenowej po te z najwyższej. Kilka miesięcy temu trafiłam na serie Mediderm , tania i jak dla mnie wreszcie jest zdecydowana poprawa, wreszcie skóra zaczęła się robić gładka , polecam , spróbuj.
My w przyszłą sobotę zrobimy Lenki roczek, miałam plany na działce, ale chyba nic z tego nie będzie.

reklama
Do góry