reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej Kochane !

Dni u mnie tak uciekają, że nawet nie mam kiedy zajrzeć..
14-17 sierpień byliśmy trochę pod Częstochową w domku w lesie ;P fajnie cisza, spokój trochę odpoczynku się przydało :)
U nas nadal zawirowania z alergią, jedzenie itd.. zresztą strasznie to wszystko pokręcone bo robiliśmy badania i znowu wyszła nam klasa 0 na jajko i pszenicę ... a za to wyszła alergia na jajko czego bym się nie spodziewała.. teraz mamy znowu więcej plam ale zauważyłam, że jak skądś przyjeżdżamy to tak się dzieję.. znowu muszę mu dawać to co zwykle i czekać aż plamy znikną i wprowadzać inny składnik przez co najmniej dwa tyg..
Kuba marudny.. ale wychodzą mu na raz 4 zęby u góry.. Nóżki mu się jeszcze chwieją ale już stoi bez trzymania i udało mu się wczoraj zrobić kroczek :)

Dziewczyny, my mamy sandałki z Bartka rozmiar 20, a teraz muszę kupić jesienne 21 lub 22 bo tam co model to inna rozmiarówka.. ale chyba kupię używane :)

Madziasek, gratuluje i zazdroszczę ! :-)

Venicee, ale wam zazdroszczę wyjazdu :) mnie przeraża fakt, że jeszcze miesiąc i do pracy :(

Grinula, a jaki masz naturalny kolor włosów?? ja ogólnie mam swoje włosy ciemny brąz i dużo osób myśli, że farbuję, a teraz mi się coś odwidziało i mam ombre chociaż nie jestem do końca zadowolona i kupiłam rozjaśniacz ( dół chcę mięć bląd ;P )

Aga, ale Tymcio leci z tymi zębami :szok:

Kubę sprzedałam szwagierce i zabieram się za sprzątanie bo mamy dzisiaj gości :) Miłego dnia ! :)

reklama
ja tez witam !
gdzie reszta babeczek TakaJ ? Ewelinka ? Agaulec? Żabila...bo Madziasek Aga i Basia w przelocie są jakoś...
u nas przeboje od samego rana...Miki obudził się z tatą do pracy...noi ryk...jakoś tak dziwnie się zachowywał...jak od razu nerwy i mysl ...pewno katar...jeść nie chciał mleka ,stekał i płakał... w końcu zjadł i zasnął... wstalismy po 7.... oczywiście z nerwów brzuch mnie już bolał...poszlismy z tego wszystkiego do lekarki na 8...poogladała go...zbadała..i nic nie stwierdziła...poza tym że chyba zęby pójdą nowe....dziąsło rozpulchnione z jednej strony.... niestety ja nerwy mi pozostały.... bo dziś wyjeżdzamy...i wtym problem....
Miki lubi maliny wybitnie...truskawki tak sobie a z poziomkami sobie nie radził bo się dławił.... muszę się wziąć za jego jadłospis porządnie ....
zaraz ide do prasowania...do 14 mam zeby chałupę ogarnąć wszystko dopakować....

Witajcie
A moja w zasypianiem dobrze jakiś czas temu też już miałam dość jej usypianie przy cycu i teraz ją karmie i odkładam do łóżka i zasypia po ok 10min oby się nie zmieniło :-)

venicee ja jestem, ale czasu tylko na poczytaniea i to niezawsze. Mąż ma urlop 3 tygodnie wiec zaburzozny mam rytm dnia. Ale od wrzesnia wraca do normy. \

Madziasek gratuluje dziurawca :)

Grinula ja też mam naturalne ciemny blond, jasna szatynka zalezy jaka pora roku ;-) i od 10 lat farbuje sie na czekolade inaczej się nie widzę wszyscy to mówią chociaż miałam zapędy aby coś rozjaśnić ale nie ryzykuje ściełam włosy w styczniu dosyć krótko jak na mnie i żałuje, ale odrosną ;-) uff troszke mnie pocieszyłaś że nie tylko ja usypiam młodego w dzień w wózku ;-)
Venice wszystko będzie dobrze szerokej i spokojnej drogi , wypoczywaj czekamy póżniej na relacje i foteczki ;-)
Agulec super że mała tak pięknie zasypia, mój mały wieczorem też oki ale w dzień łóżeczko parzy
Basia też mnie przeraża fakt powrotu do pracy....

Hej , młody śpi nareszcie, cały dzień tylko chodzić za rączki.
Basia
współczuje tej alergii, szkoda małego, ale pewnie wyrośnie.
venice
widzę że Ty taka nerwowa jak ja, też wszystko u lekarza sprawdzam, i zawsze jest to fałszywy alarm. Teraz odpoczywaj nad morzem i niczym się nie martw.
grinula trochę zazdrosne tego karmienia cyckiem, tzn. Tej bliskości z dzieckiem, ja mogłam tylko 3 tygodnie karmić, ale i tak nie zapomnę tego wspaniałego uczucia.
ja do pracy nie wracam, biorę wychowawczy, trochę w domu popracuje. Od września będę jeźdiła z małym do klubu malucha 3 razy w tygodniu, no chyba że mu się nie spodoba...
nic mi się już nie chce, nawet pod prysznic iść, no ale trzeba..., to idę!!
spokojnej nocy.

reklama
Cześć, dawno mnie nie było, ale brak czasu. Muszę sama ogarnąć dwójkę, więc łatwo nie jest.
D przyjechał na 10 dni, udało nam się skoczyć do Władysławowa na urlop :-) jednak znowu pojechał i tym razem wróci dopiero 16 października.
Lena już praktycznie chodzi, co prawda na co dzień woli raczkować, bo jej szybciej, ale jest wstanie przejść samodzielnie cały pokój, także to długi odcinek. Teraz niestety ma katar, więc nocki ciężkie.
Pozdrawiam wszytkie mamy i maluszki. Przepraszam , że tylko o sobie, ale nie jestem wstanie nadrobić.

Do góry