hej
dawno mnie nie było więc was niestety nie nadrobię...
Widzę, że poruszacie kwestię smoka.. mój Kubuś ma smoczek już od szpitala.. położna kazała przynieść bo miał straszną potrzebę ssania i ma do teraz.. W nocy i w dzień jak śpi to nie ma, ale w dzień lubi sobie pocmokać ;P czasami mam ubaw bo nieźle się tym smoczkiem bawi
Co do wagi to mały ładnie przybiera bo dwa tygodnie temu miał 5100g
Dwa tygodnie temu mieliśmy też pierwsze szczepienie i na szczęście żadnych niepożądanych objawów nie było
Dziewczyny, a jak to jest z miesiączką po porodzie? czytałam i wszędzie pisze, że przeważnie pierwsza jest bardzo obfita.. ja miałam tydzień temu 4 dniowe słabe krwawienie.. wydaje mi się, że to była miesiączka ale jak czytam, że tak dziewczyny strasznie krwawią to ja już nie wiem..
Jeżeli chodzi o te gorsze rzeczy, to my zmagamy się z ciemieniuchą.. mały ma łojotokowe zapalenie skóry;/ dostał fenistil kropelki na alergię.. główkę mam smarować parafiną i buzię ( ma strasznie szorstkie i czerwone policzki) maścią robioną z wit A ... a no i odstawić oliwkę bo to ponoć oliwka lubi zatykać pory.. więc myjemy tylo Oillanem .. w czwartek mamy kontrolę bo jak plamy na buzi nie zejdą to może to też być skaza białkowa
Macie też takie problemy ??
A kupkę Kuba robi co 3 dni;/ ale lekarka twierdzi, że jak nie jest twarda to na razie nic na to nie poradzi..
Jak wasze maluchy ? robią regularnie ??
Troszkę się rozpisałam.. przepraszam, że tak o sobie tylko..
Taka j., mój Kubuś też pije 120ml tylko tak z 7 razy na dobę
U nas spanie już trochę lepiej.. mały potrafi zasnąć o 21 i wstać o 2.30 także strasznie mnie to cieszy
Macie już USG bioderek za sobą ? my mamy w środę ..