reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ile wam zabralo nauczenie dziecka na smoczek? moj w ogole nie chce, caly czas wypluwa

Moja wcale nie chce. Synek też nie chciał i go nie zmuszałam więc nie miał wcale. Córci też nie będę na siłę uczyć. Nie chce to nie :) przynajmniej nie będę musiała oduczać o :)
Nawet jeszcze ani razu butelki nie podałam :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Mój Mały przybierał ok 260 g na tydzień tak średnio.. ale jest tylko na piersi i je kiedy tylko chce ;)Butlę z moim mlekiem dostaje jak muszę gdzieś wyjść i wtedy też sporo potrafi zjeść, nie przeszkadza mu, że to nie cyc ;)
Ale smoczka nie chce. Od taty jeszcze ze dwa razy wziął (trochę na siłę) i pomagał, bo się uspokajał. Ode mnie to w ogóle nie ma szans, krzywi się i wypluwa od razu.
Poza tym od kilku dni ma jakieś ,,ciężkie dni": sporo płacze i już czasem nie wiem, czy coś mu dolega, czy tylko tak z marudzenia... Wyspany jest, najedzony i marudzi :( Nie pręży się ani nic, nie wiem, co się dzieje... Może to ten skok rozwojowy? Bo to właśnie 7 tydzień...

Lena od czasu do czasu smoczek pociągnie, ale bardzo sporadycznie, jednak tylko ten lateksowy (żółty) na te gumowe ma odruch wymiotny

Kulka to może faktycznie ten skok skoro się nie pręży ani nic. Jeśli tak to za pare dni powinno przejść.

Mój chce smoczka a starszy totalnie odrzucał, nie chciałam dawać teraz młodszemu ale wierzcie mi, jak tak płacze itd. to ten smoczek wydaje się cudowny! Postaram się po roczku mu go jakoś zabrać. Wtedy wracam do pracy i nie chcę, żeby jeszcze smoczkował.

Mój niestety też gardzi smokiem, a ja już mam dość. Jak nie śpi ( a nie śpi ostatnio prawie wcale) to płacze. Nie da się go praktycznie odłożyć. W nocy też nie śpi. Dziś w nocy najdłuższy jego sen to 2 godziny a potem co 15 min pobudki i płacz.Wymiękam :( Od rana chodzę wnerwiona od niewyspania i to odbija się na młodszej córce , bo starsza w przedszkolu na szczęście.

ewuncia a probowalas smoczek okragły z canpol babies? o taki: 0d8000cf-9c52-43c5-a511-1545aff50f13_i-canpol-smoczek-kauczukowy-okragly-nature-0-6m-22-606.jpgbo Milka innego nie chce ciagnac tylko taki :)

kamu nie chce kabinowac na wlasna reke z probiotykami. i to mleko sojowe tez jej nie pasuje, wczoraj jeszcze jadla, a dzisiaj znowu cyrki odstawia przy butli i zrobila mega twarda kupe zielona:nerd:. zadzwonie do lekarki niech inne przepisuje:baffled:

a ja mam dzisiaj wolne w pracy i na uczelnie jade i zakupy. musze sobie cos na chrzciny malej kupic:-):-)

Załączniki

• 0d8000cf-9c52-43c5-a511-1545aff50f13_i-canpol-smoczek-kauczukowy-okragly-nature-0-6m-22-606.jpg
    0d8000cf-9c52-43c5-a511-1545aff50f13_i-canpol-smoczek-kauczukowy-okragly-nature-0-6m-22-606.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Ewuncia no to faktycznie ten smoczek przynajmniej od czasu do czasu by się przydał, może spróbuj z tym od Jagody, może akurat się uda. Oby.

A czemu tak się upieracie przy tym smoku ?
Moja koleżanka też tak chciała i w kółko dziecku wciskala a potem żałowala bo było jeszcze gorzej jak małemu w nocy co chwilę wypadal z buzi to był ryk i musiała co rusz wstawać mu go wkładać. Także nie wiem czy to taki ratunek ...
Moja też ma odruch wymiotny na smoczek :confused:

Maciejkaa ale z drugiej strony jak dziecko płacze na okrągło to się człowiek łapie czego może. Lena czasem smoczek pociągnie ale bardzo sporadycznie, najczęściej na spacerze, ale trwa to może ok 10 min. Też mamy ten z canpola, ale lateksowy, pewnie dlatego bo Lena jest na piersi.
Jagoda ja ten lakcid podfawałam Maksowi jak miał ok 2 tyg właśnie dlatego ,że robił zielone kupy, zapytaj pediatry, dziwię się ,że nie przepisała Ci innego priobiotyku skoro po tej biogai ulewała Milka

reklama
Maciejka bo u Twojej koleżanki to już poszło aż do przesady, my mamy smoczka ale przecież nie 24h/dobę jak u niej! Na pewno na noc czy na spanie mu go nie daję. Ja mam smoczka wtedy kiedy jest potrzebny za dnia, czyli kiedy płacze tak, że trudno go uspokoić a jak sobie go pocmoka to się uspokaja, nie jestem w stanie powiedzieć ile w sumie go ma w buzi, może w ciągu doby w sumie przez godzinę, a może dwie godziny, nie wiem, trudno powiedzieć. Ale dłużej niż 2h na dobę na pewno nie.

Do góry