reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Basia super macie z tym spaniem! No i cieszę się, że nie było po szczepieniu niepożądanych objawów :) Odnośnie miesiączki to mi nie przypominaj! Ja jak dostałam 3 tygodnie temu tak mam do dzisiaj, biorę tabletki anty i dzisiaj wzięłam ostatnią i niby jutro mam dostać okres a mnie się jeszcze poprzedni nie skończył i jak tak dalej będzie to dzwonię do ginekologa co o tym uważa bo się martwię.

reklama
basia u mnie na okres za wczesnie a poniewaz karmie piersia to moge wcale nie dostac, moja kolezanka przez 8 miesiecy nie miala jak karmila regularnie, u mnie ciemieniuchy nie ma, do kapieli uzywam emolium i niczym wiecej nie smaruje, na szkole rodzenia mowili zeby nie smarowac oliwka, jezeli juz to dodawac tylko do kapieli, jest fajna tania apteka na necie Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty , duzo tanich rzeczy tam kupilam, kupke moj maluch robi kilka razy dziennie i jest zolta wiec jest ok, tylko bardzo rzadka ale chyba tak ma byc, w koncu je tylko mleko

U nas kupka też żółta i też rzadka jest, na początku mnie to martwiło, teraz się przyzwyczaiłam, grunt, że przybiera na wadze. Ja zauważyłam, że jedno mówią na szkole rodzenia a potem "życie" zupełnie inaczej wygląda na położniczym. U nas w szpitalu tak jest przynajmniej i tego nie rozumiem.

taka.j ja mam identycznie z okresem tylko u mnie dzisiaj 13 dzien okresu. tabletki tez biore i sie zastanawiam jak skoncze brac czy okres dalej bedzie:nerd: widze ze nie jestem sama, wiec chyba jest ok:-D:-D a okresu nie mam obfitego, cos tam leci, ale nie duzo, tylko wkurza mnie, ze tyle sie ciagnie:angry:

z kupami u nas byly codziennie na bebilonie, a na humanie juz 2 dzien nie ma, czekam na ta kupe,bo chce zobaczyc czy bedzie dalej zielona, jak tak to odstawiamy mleko i jade do pediatry po inne, bo takie same rewolucje malej w brzuchu sie dzieja jak dzialy, a jak ma jeszczee kupy nie robic to ja dziekuje, bo ona sie strasznie przy tym meczy.

Jagoda ja dzisiaj zaczynam przerwe w tabletkach i dalej mam okres i problem, ze nie wiem czu to jeszcze ten pierwszy czy juz drugi. Mnie juz to wpienia szczerze mowiac bo od porodu, czyli 8 sierpnia leci ze mnie kazdego dnia, tez nie duzo ale jednak leci, to juz bite 2 miesiace dzisiaj!

Ewelinka a jak byś rozmrażała w lodówce w drzwiach tam jest niższa temperatura. Kurcze ja to tak żałuję,że przy Maksie nie prowadziłam jakiegoś notesu, tam bym wszytko miała zapisane, teraz muszę się większość rzeczy uczyć od nowa bo nie pamiętam. A często pokarm zamrażałam , bo dużo odciągałam.
Dziś nam Lena pospała bo od 22 do 4 rano , więc się nawet wyspałam. Muszę jej jednak kupić probiotyk, bo mam wrażenie ,że trochę za dużo tych kupek robi i są takie jak by biegunkowe, chociaż trudno mi to stwierdzić na 100%, probiotyk jednak nie zaszkodzi.
Zbieram się ogarnąć kuchnię, bo teściowa miała okazję zabrać się ze znajomymi i wpadnie dziś na 2 godziny do
Cz-wy. Duży pokój już posprzątałam, nie wiem skąd ten kórz się bierze, w niedziele odkurzałam a dziś znowu całe kłęby kurzu:angry:

Cześć Dziewczyny
Taka j
oj współczuję kolki, biedny maluszek :-( A jak Twoje przeziębienie, przeszło Ci? Masakra z tym okresem :szok:
Kiedy powinno się dostać pierwszą @?

Basia u nas kupki są regularne, kilka razy dziennie, takie żółte, rzadkie z białymi grudkami. Karmię małego Bebilonem.

Pozdrawiam

Madzialenak ja dostałam 17 wrzesnia (urodziłam 8 sierpnia) ale ja nie karmiłam piersia ani 1 dnia. Przeziebienie przechodzi, dziękuję.

reklama
Do góry