reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja jestem ciekawa kiedy w końcu przestanę mieć okres, nie wiem czy nie powinnam już dzwonić do ginekologa.

reklama
Cześć dziewczyny ;)

Taka j masakra z tym okresem. Ja już bym chyba dzwoniła do gin. Ja rodziłam dzień później i na szczęście jeszcze ani śladu, z tym że ja karmię piersią.

A jakie tabletki bierzecie? Ja dostałam ovulan dla matek karmiących i to się bierze bez przerwy. Ciekawa jestem czy w związku z tym w ogóle będę miała normalny okres. Ktoś wie może? Bo jak kiedyś brałam tebletki i nie robiłam przerw to okresu nie było (no po to właśnie nie robiłam przrw).

Basia z tego co pamiętam, Twój Kubuś też taki kudłaty jak moja Hania. No i my właśnie skończyliśmy walkę z ciemieniuchą. Wystaczyły 3 zabiegi co drugi dzień i nie ma sladu, choć wiem że to lubi nawracać. Ja natłuszczałam parafiną na godzinę przed kapielą, zakładałam czapeczkę, a potem wyczesywałam. Przy takich obfitych włoskach trzeba się sporo naczesać. Potem małą do kapieli i myłam główkę szamponem żeby po wyschnięciu dało się wyczesać te resztki już z samych włosków, bo to co się odklei od główki przykleja się ostro do tych ponatłuszczanych włosków. A tez miałam podejrzenie skazy białkowej. Jeszcze przed ciemieniuchą pojawiły się krosteczki na buźce i w główce, a nawet na dekolcie. Odstawiłam nabiał na 2 tyg i niby trochę pomogło, ale nie wiem czy to samo z siebie (bo ja podejrzewałam, że to trądzik niemowlęcy raczej) czy faktycznie ta skaza. Teraz już jem nabiał ale w mniejszych ilościach na wszelki wypadek. Krosteczki jeszcze czasem są ale bardzo delikatne. Trwało to ze 3 tygodnie może. Może u Was to to samo.

Hania miała jeszcze zatkany kanalik łzowy i miała mieć płukanie, ale po pierwszym dniu w górach samo jej się odetkało :D. Nie wiem czy to zmiana ciśnienia czy co, ale już 1,5 tygodnia i po śpiochach ani śladu :D.
W ogóle ten wyjazd dał mi trochę oddechu. Cudownie było na te 3 godzinki dziennie między karmieniami wrócić do ukochanego sportu, tylko ja, mój rower i moja ulubiona trasa :D. Każdy przejazd dawał mi tyle adrenaliny i endorfin, że jak dojeżdżałam na dół, to czułam się jak na haju, normalnie papka w głowie. Nawet deszcz mi nie przeszkadzał, ba, nawet opon na błoto nie zmieniłam, bo tak mi się cudownie ślizgało ;)

Lena też ma dużo włosów i mnie położna w szpitalu poradziła aby myć włoski szamponem dla dzieci i rozczesywać grzebieniem , a nie szczoteczką

Czesc,

co do smoczka to my mamy NUK ktorego maly ciumka tylko w ciagu dnia, a spi bez smoka,
dzisiaj dostalam kolejna paczke ciuszkow od siostry (jej maly ma 4 mce),
a okres juz mi sie skonczyl (to raczej plamienie bylo haha) i mysle ze miesiac temu bo tez mialam takie plamienia ze to tez byla miesiaczka, ja zawsze mialam bardzo slabe miesiaczki trwajace do 4 dni z czego w nocy nie plamilam :-D

Taka j koniecznie udaj sie do ginekologa!

Basiu my rowniez z ciemieniucha walczymy, ale przed kapiela smaruje Mikiemu glowke oliwka i myje potem kremowym olejkiem na ciemieniuche z Ziajki.

Kupciusia ja nie biore tabletek chociaz dostalam recepte na jakies antykoncepcyjne.
Super ze wyjazd w gory byl udany :-D

Basiu mpj maly robi kupki co kilka, nie martwie sie bo wszystko jest ok, nie meczy sie a kupki sa normalne ;-)

Hejka :)
my dziś byliśmy na szczepieniu, mam nadzieję, że Mały będzie się dobrze czuł. Póki co jest ok. Przez tydzień przybrał 500g:-)Mały chomiczek się z niego robi, hehe ;)

Mi moja gin też wspominała o tabletkach anty, ale powiedziała, ze najpierw trzeba badania zrobić. Więc do kolejnej wizyty się zastanowię. Ale chyba nie będę brała, zostaną gumki ;) A póki co pobrała mi tylko cytologię

Madziasek chyba najpierw przedzwonię bo wybrać się do niego to cała wyprawa i muszę masę rzeczy zorganizować ku temu poza tym jak mi leci to i tak mnie chyba nie zbada?

U nas po szczepieniu ok:-)Wojtuś może tylko troszkę bardziej spokojny niż zwykle był, ale nie marudził, ani nie było gorączki :-)Usnął grzecznie przed 20 i spał do 23. Aż nie wiedziałam co ze sobą zrobić w ten wolny wieczór ;) Już dawno nie zdarzyło mu się tak szybko usnąć.

reklama
Kulka no to super :-)
A ja podałam nawet paracetamol żeby się uspokoiła .. ale jak zasnela koło 21 to już spala ;)
Też tak nie lubicie strasznie wkładać tych czopków?

Do góry